Łazienki II ul Braci Raczynskich 6 Ciechocinek
-
zebra
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 lis 2014 17:10
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
Re: Łazienki II ul Braci Raczynskich 6 Ciechocinek
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2015 11:50
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 18 razy
Dużo zdrowia życze. Pozdrawiam.
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 34 razy
Jak bywam w Ciechocinku to chodzę tam na dancing polecam.
Sam pobyt jak przeczytałam Twoją opinnie nie zadawala,dobrze wiedzieć
Ale to dwa różne tematy...pobyt a rozrywka
Długo czekałyśmy ,aż wreszcie od Ciebie są info z pierwszej ręki. Co prawda opinie te nie napawają dużym optymizmem, ale cóż się nie zrobi dla podratowania zdrowia ! Jeżeli możesz napisz czy są zapisywane zabiegi mokre, jak tak to jakie ? Pozdrawiam.
-
zebra
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 06 lis 2014 17:10
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 7
-
mrozen
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 03 mar 2023 08:11
- Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
- Staż sanatoryjny: 9
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 3 razy
Byłem w marcu 2020 roku i po Twoim poście twierdzę że nic się nie zmieniło do dzisiaj. Mój turnus wysłali do domu w połowie pobytu z powodu Covida. I teraz co nastąpiło? Po telefonie w czerwcu z NFZ czy chcę dokończyć turnus oświadczyłem że tak. Zadzwoniłem do Łazienek II i zamówiłem dodatkowo 7 dniowy pobyt. Zakwaterowali mnie w Pałacu Łazienki, a nie w części NFZ. Z powodu restrykcji wszyscy kuracjusze mieszkali pojedynczo w pokojach niezależnie ile osobowy był pokój. Cały okres pobytu spędziłem w Pałacu. Porównując pobyt z marca i czerwiec/lipiec to jest jak piekło i niebo, przepaść którą trudno sobie wyobrazić. Pogoda przepiękna, stołowanie w restauracji, pokój duży a właściwie apartament, pięknie umeblowany. Przyroda wokół przepiękna, orgie kolorów. Nigdy nie zapomnę w marcu z NFZ tych balkonów zabitych deskami żeby nie wychodzić na zewnątrz bo płyty paździeżowe z których zbudowano balkony były pognite. Z suszeniem rzeczy było beznadziejnie. Kończąc temat to Łazienki II tak, ale tylko komercyjnie i w okresie maj do września. Jest cudownie, obsługa super, przyroda powala na kolana.zebra pisze: 25 cze 2024 15:51 Dzień dobry. Już wróciliśmy tydzień temu. Wiec po kolei. Rejestracja wygląda w ten sposób , że dane informacyjne i medyczne wypełnia pacjent, nie jak kiedyś pielęgniarka. Wyznaczona wizyta do lekarza. W gabinecie lekarskim pacjent siedzi przy drzwiach, lekarz na środku pokoju, nie można przysunąć krzesła.. Zabiegi nie wiadomo co przydzieli, okaże się na karcie zabiegowej. Wizyta lekarska tylko na początku turnusu. Problem z zamianą zabiegu. Mąż miał rowerek ( mamy rower stacjonarny w domu, którym możemy jężdzić do woli. Po wielkich perturbacjach , dostał krio na kolana. Ręczników , koców w pokoju nie ma, tylko za kaucją. Jak ktoś pobrudzi borowiną, musi pokryć koszt prania. Balkony zabite, uchylne drzwi ,po otwarciu maleńka suszareczka przymocowana na zewnątrz, Bywają też suszarki stojące , jak się trafi. Pokoje sprzątane w miarę i codziennie zabierane śmieci. Wykładzina pod oknem porwana, poplamiona . Lózka wygodne. W łazience brak miski do przepierek, kto swoim pojazdem może zakupic w sklepie. przy umywalce kran krótki , ledwie szklanka podejdzie. Czajniki na korytarzu.Telewizor płatny, latem niepotrzebny. Zabiegi w miarę , nawet jest 4 masaże ręczne. Basenu niema, karnetów na tężnie też nie. Prześcieradło na zabiegi 6 zł. Jeżeli są zabiegi prądowe przy pierwszym zabiegu dostajemy podkłady pod elektrody w rodzaju opatrunku, który trzeba ze sobą zabierać na zabieg do końca turnusu. Co zaś tyczy wyżywienia, nie ma co wymagać, przeżyć można, nie powtarzają się, w niedzielę lepsze i nawet kawałek ciasta
Nasz już był trzeci pobyt w Ciechocinku z NFZ , a piąty w ogóle, sanatoria różne. Ale nie ma co za wiele wymagać, chociaż warunki lokalowe kiepskie, to cena za pobyt 700 zł , natomiast w wojskowym komercyjnie ponad 300 zł osobodzień, a w klinice Pod Tężniami ok 700. Wiadomo że więcej zabiegow i nie tylko. Myślę że opisałam szczegółowo, i tylko nasze spostrzeżenia, każdy ma inne wymagania i priorytety. Pozdrawiam.
![]()
- darek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lut 2012 20:21
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 35 razy
To obiekt ,ktory znajduje się vis a vis łazienek I
NIESTETY zarządcą jest inny podmiot niz łazienek I
W okiekcie Lazienki II -Ewidentnie widać podział -KOMERCJA -NFZ - czy bo jest tam też Hotel czy tez Dom Spokojnej Starości
Gość komercyjny co nawet z zewnątrz widać jest na wyższym lewelu zakwaterowania podobnie jest z wyzywieniem.
Niestety Gośc z NFZ to gdybym tam przyjechał to GWARANTUJE ,że gdybym tam miał mieszkać i do tego jeszcze płacić -Bardzo Szybko bym Zrezygnował.
Niestety byłem tylko w dwóch pokojach ,ale standard to NIESTETY HOTEL Robotniczy za czasów Budowy Duzych inwestycji czasow Gierka
Widziałem zabite gwożdziami calowymi wejście na balkon !!!
Zastanawiam się ,podczas podisywania kontraktów z NFZ ,ktore pokoje pokazuej zarządca.
KOMERCYJNE ? czy te dla Ludu
Zabiegi Ludkowie z łazienek 2 przychodzili do Nas na Basen.
Ale wg opowieści ( nie potwierdzonych) Baza obu obiektów była z duzymi różnicami.
PLUS
To Tańc Buda Grajaca Szlagiery lat 70-80-90 juz od godziny 14,00
Po 22 w Ciechocinku Granie tego DJ słychać w całym Ciechu
Graja gdy jest komplet nawet do 23 czy później -co jest troszkę stresujące gdy ma się pokój vis a vis i trzeba około 23 miec zamknięte okna aby usłyszeć relację z meczu piłkarskiego
A jest sugestia bycia w pokoju o 22
Łazienki II
Może TAK -ale TYLKO DO CZĘŚCI KOMERCYJNEJ
NFZ Porażka