Łazienki II ul Braci Raczynskich 6 Ciechocinek

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Re: Łazienki II ul Braci Raczynskich 6 Ciechocinek

Post autor: zebra »

Witam. Może nie dość jasno się wyraziłam. W pokoju nie było tradycyjnego okna , Tylko podwójne drzwi (byliśmy na I piętrze) Lewa strona tych drzwi była zamknięta na stałe, prawa się otwierała do środka i była uchylna . Z zewnatrz zabite na krzyż , nie całkowicie. Ale wyjść nie można, są tabliczki ostrzegawcze. Jak coś spadło z suszarki , to na pieska można się wyczołgać i zabrać ;) , Meszek już nie ma, sporadycznie się trafią. Mieliśmy widok na dach i dookoła balkony , takie jak nasz. Winda działa sprawnie (dwa piętra). i poziom zerowy. Ale są dość długie i kręte korytarze, na początku trochę może zawiłe. My znaliśmy ten budynek, bo przed laty mieścił się tam Polex, byliśmy komercyjnie. Stołówka dość duża , jedna zmiana. Komercyjni mają do dyspozycji restaurację na dole, gdzie również odbywają się codziennie tańce, oprócz poniedziałków. Na śniadanie jest czas w przeciągu jednej godziny, i ze względu na zabiegi, każdy przychodzi kiedy mu pasuje. Na obiad i kolację jest ustalone pół godziny. Myśle że to wyjaśniło wszelkie wątpliwości. Jak coś jeszcze mogę napisać. Przed wyjazdem nie mogłam znależć informacji, nawet na grupie na FB, były bardzo skromne lub wcale. Pozdrawiam. :kwiat:
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 18 razy

Post autor: alka50+ »

Zebra ...dzięki za opinię i duży przekaz informacji.
Dużo zdrowia życze. Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 16 razy
Podziękowano: 26 razy

Post autor: ewasz »

Dziękuję za informacje :D

Pozdrawiam :kwiat:
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Zebro serdecznie dziękuję za opinię.🌻
Widzę, że Ciechocinek ostatnio na topie pobytów. 😁
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Atina »

Dziękuję za opinnie :kwiat:
Jak bywam w Ciechocinku to chodzę tam na dancing polecam.
Sam pobyt jak przeczytałam Twoją opinnie nie zadawala,dobrze wiedzieć ;)
Ale to dwa różne tematy...pobyt a rozrywka
zorza
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 lut 2020 22:06

Post autor: zorza »

Zebra- dzięki za wyczerpujące opinie dot., Łazienek II
Długo czekałyśmy ,aż wreszcie od Ciebie są info z pierwszej ręki. Co prawda opinie te nie napawają dużym optymizmem, ale cóż się nie zrobi dla podratowania zdrowia ! Jeżeli możesz napisz czy są zapisywane zabiegi mokre, jak tak to jakie ? Pozdrawiam.
zebra
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 06 lis 2014 17:10
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: zebra »

Witam. Dużo na temat zabiegów mokrych nie mogę powiedzieć, ja miałam kąpiel solankową w wannie(10min),mąż miał oklady borowinowe na kark i na kręgosłup, nakładaną na ciało. Ale stwierdził , że tego kładli bardzo mało ;) , taką kupkę. ;) . Była wirówka rąk i nóg, W ogóle zabiegi 10 min, ja miałam podwieszki kończyn dolnych, to chyba było dłużej, na każdą nogę osobno. Miałam też prądy, magnes i kąpiel kwasowęglową suchą, były też inhalacje, widziałam. Najlepszy z zabiegów był masaż ręczny, głównie wykonywany przez pana, bo była też i pani. Szkoda że tylko 4 , ale chyba otrzymywali wszyscy. Panie i panowie (było też kilku) mili, raczej nie dało się zmieniać czasowo, wszystkie zabiegi były wykonywane w swoim czasie. Panie sprzątające też sympatyczne. To na tyle. Pozdrawiam bardzo serdecznie. :kwiat: :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Zebra :kwiat: dziękuję za opinię .
mrozen
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 03 mar 2023 08:11
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: mrozen »

zebra pisze: 25 cze 2024 15:51 Dzień dobry. Już wróciliśmy tydzień temu. Wiec po kolei. Rejestracja wygląda w ten sposób , że dane informacyjne i medyczne wypełnia pacjent, nie jak kiedyś pielęgniarka. Wyznaczona wizyta do lekarza. W gabinecie lekarskim pacjent siedzi przy drzwiach, lekarz na środku pokoju, nie można przysunąć krzesła. ;) . Zabiegi nie wiadomo co przydzieli, okaże się na karcie zabiegowej. Wizyta lekarska tylko na początku turnusu. Problem z zamianą zabiegu. Mąż miał rowerek ( mamy rower stacjonarny w domu, którym możemy jężdzić do woli. Po wielkich perturbacjach , dostał krio na kolana. Ręczników , koców w pokoju nie ma, tylko za kaucją. Jak ktoś pobrudzi borowiną, musi pokryć koszt prania. Balkony zabite, uchylne drzwi ,po otwarciu maleńka suszareczka przymocowana na zewnątrz, Bywają też suszarki stojące , jak się trafi. Pokoje sprzątane w miarę i codziennie zabierane śmieci. Wykładzina pod oknem porwana, poplamiona . Lózka wygodne. W łazience brak miski do przepierek, kto swoim pojazdem może zakupic w sklepie. przy umywalce kran krótki , ledwie szklanka podejdzie. Czajniki na korytarzu.Telewizor płatny, latem niepotrzebny. Zabiegi w miarę , nawet jest 4 masaże ręczne. Basenu niema, karnetów na tężnie też nie. Prześcieradło na zabiegi 6 zł. Jeżeli są zabiegi prądowe przy pierwszym zabiegu dostajemy podkłady pod elektrody w rodzaju opatrunku, który trzeba ze sobą zabierać na zabieg do końca turnusu. Co zaś tyczy wyżywienia, nie ma co wymagać, przeżyć można, nie powtarzają się, w niedzielę lepsze i nawet kawałek ciasta ;) Nasz już był trzeci pobyt w Ciechocinku z NFZ , a piąty w ogóle, sanatoria różne. Ale nie ma co za wiele wymagać, chociaż warunki lokalowe kiepskie, to cena za pobyt 700 zł , natomiast w wojskowym komercyjnie ponad 300 zł osobodzień, a w klinice Pod Tężniami ok 700. Wiadomo że więcej zabiegow i nie tylko. Myślę że opisałam szczegółowo, i tylko nasze spostrzeżenia, każdy ma inne wymagania i priorytety. Pozdrawiam. :kwiat:
Byłem w marcu 2020 roku i po Twoim poście twierdzę że nic się nie zmieniło do dzisiaj. Mój turnus wysłali do domu w połowie pobytu z powodu Covida. I teraz co nastąpiło? Po telefonie w czerwcu z NFZ czy chcę dokończyć turnus oświadczyłem że tak. Zadzwoniłem do Łazienek II i zamówiłem dodatkowo 7 dniowy pobyt. Zakwaterowali mnie w Pałacu Łazienki, a nie w części NFZ. Z powodu restrykcji wszyscy kuracjusze mieszkali pojedynczo w pokojach niezależnie ile osobowy był pokój. Cały okres pobytu spędziłem w Pałacu. Porównując pobyt z marca i czerwiec/lipiec to jest jak piekło i niebo, przepaść którą trudno sobie wyobrazić. Pogoda przepiękna, stołowanie w restauracji, pokój duży a właściwie apartament, pięknie umeblowany. Przyroda wokół przepiękna, orgie kolorów. Nigdy nie zapomnę w marcu z NFZ tych balkonów zabitych deskami żeby nie wychodzić na zewnątrz bo płyty paździeżowe z których zbudowano balkony były pognite. Z suszeniem rzeczy było beznadziejnie. Kończąc temat to Łazienki II tak, ale tylko komercyjnie i w okresie maj do września. Jest cudownie, obsługa super, przyroda powala na kolana.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Łazienki II w Ciechocinku
To obiekt ,ktory znajduje się vis a vis łazienek I
NIESTETY zarządcą jest inny podmiot niz łazienek I

W okiekcie Lazienki II -Ewidentnie widać podział -KOMERCJA -NFZ - czy bo jest tam też Hotel czy tez Dom Spokojnej Starości

Gość komercyjny co nawet z zewnątrz widać jest na wyższym lewelu zakwaterowania podobnie jest z wyzywieniem.

Niestety Gośc z NFZ to gdybym tam przyjechał to GWARANTUJE ,że gdybym tam miał mieszkać i do tego jeszcze płacić -Bardzo Szybko bym Zrezygnował.
Niestety byłem tylko w dwóch pokojach ,ale standard to NIESTETY HOTEL Robotniczy za czasów Budowy Duzych inwestycji czasow Gierka

Widziałem zabite gwożdziami calowymi wejście na balkon !!!

Zastanawiam się ,podczas podisywania kontraktów z NFZ ,ktore pokoje pokazuej zarządca.

KOMERCYJNE ? czy te dla Ludu

Zabiegi Ludkowie z łazienek 2 przychodzili do Nas na Basen.
Ale wg opowieści ( nie potwierdzonych) Baza obu obiektów była z duzymi różnicami.

PLUS
To Tańc Buda Grajaca Szlagiery lat 70-80-90 juz od godziny 14,00
Po 22 w Ciechocinku Granie tego DJ słychać w całym Ciechu
Graja gdy jest komplet nawet do 23 czy później -co jest troszkę stresujące gdy ma się pokój vis a vis i trzeba około 23 miec zamknięte okna aby usłyszeć relację z meczu piłkarskiego
A jest sugestia bycia w pokoju o 22 :)

Łazienki II
Może TAK -ale TYLKO DO CZĘŚCI KOMERCYJNEJ

NFZ Porażka
ODPOWIEDZ