Ciechocinek Łazienki Uzdrowiskowe Nr 1 / Szpital Uzdrowiskowy nr 1

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Ciechocinek Łazienki Uzdrowiskowe Nr 1 / Szpital Uzdrowiskowy nr 1

Post autor: GIENIA »

" ...oceniam obiady za bardzo dobre/przecież w naszym wieku jedzie się chyba odpoczywać,a nie jeść nie wiadomo ile i to w upały/.
Miejscowość ładna,kwiecista,zawsze spotykam ciekawych,wesołych,nieraz śmiesznych czy dziwnych ludzi,i to mi odpowiada.
Podstawa moich wyjazdów i nie tylko do Ciechocinka jest to,że zawsze jadę z nastawieniem,że będzie super. "

MAX ... Obrazek
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Zbyszku

Ty OCENIŁEŚ Ciechocinek ze swojej pozycji z pobytów komercyjnych.
Jednak pobyt komercyjny jest inny niz pobyt zorganizowany w tym samym obiekcie dla kuracjusza z NFZ ,KRUS czy ZUS

Oczywiście i ja tego nie NEGUJĘ
Ciechocinek Ma swoich FANÓW

Fanów ma Busko-Zdrój
Nie zapomnijmy o FANACH Kołobrzegu , Krynicy Zdroju -Polanicy i wielu nie wymienionych
Fanów ma też KUNIEC ŚWIATA Ukofana Wysowa Zdrój

Potwierdzam Twoje slowa -choć to ja podczas rozmowy stwierdziłem ,że wchychanie oparów ze Źrodełka z pod Grzybka to Tak jak INHALACJE na hamowni silnikow diesla w Jelczu :)

Tłumaczenie radnego -pracownika Sanatorium ,że Najlepszy dojazd do Pod Tężniami jak i do Wojskowego jest właśnie obok Grzybka
Jest dla mnie Śmieszne
Wiem looby NIE POZWOLI na zamknięcie tych dwoch ulic mowa tutaj o Zdrojowej oraz Kościuszki i wyłaczenie ruchu przy Placu Gdańskim

Zauważ gdyby wyłaczono tam Ruch Stoworzono by super Miejsce do Relakzu
-Grzybek
-Park Zdrojowy
-Tężnie
-Deptak Slaw z dywananmi

Oczywiście dla Osób Schorowanych dostępne były by transport elektryczny -ekologiczny-fizyczny
Melex-- Dorożka-Riksza

Oczywiście Wyłączamy z tej Strefy HULAJNOGI oraz NIE ROZWAZNYCH Rowerzystów
Bo wg pewnej pani Rowerzysci Moga żyć pełbnią Życia
Wg Pani Maja pierszestwo na chodnikach ,ulicach przejściach

Irytujące bylo gdy Pan około 25-30 lat na takim DUŻYM z Bardzo dużymi Oponami wg innego pana Super elektryka -ROWERU rozjechał Panią pod Tężniami -Gdzie Obowiązuje zakaz Ruchu na Rowerach oraz PALENIA PAPIEROSOW

No ale odnośnie Palenia to inny aspekt

i na koniec wspomnialeś o jedzeniu
Nie ukrywam że w Ciechocinku dziś nie ma Restauracji z Dobra kuchnią
Jedna Pizzeria i to jeszcze na początku dzielnicy uzdrowiskowej to może mało
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Darku , do tego wyłączenia ze strefy , dołączyłabym jeszcze dzieci na rowerkach , rolkach , i pańcie z pieselkami ;) no chyba , że nosi takiego na rękach :? z doświadczenia , z pobytu w ub roku w Mrzeżynie , wiem , ze wczasowicze bardzo narzekali na wszechobecne psy i ich odchody . Czasami mieliśmy wrażenie , że jest więcej psów niz ludzi ;) niejednokrotnie trzeba było się zatrzymać , aby nie zaplątać sie w smycz :shock:
Jeśli chodzi o restauracje , to po co komu na pobycie z NFZ potrzebna jakakolwiek restauracja ? kawiarnia , no to rozumiem , ale restauracja ? przecież turnusy z NFZ są z wyżywieniem :roll:
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Zgadzam się w 120% z Maksem 8-)
Awatar użytkownika
strapper
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 08:22
Oddział NFZ: Pomorski
Podziękował: 3 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: strapper »

Dzień dobry
Już w domu choć trasa makabra na A1
Dziękuję za spotkania, cieszę się że mogłam Was poznać :kwiat:
Moja ocena Ciechocinka
Kiedyś już pisałam gdyby nie rehabilitacja w wojskowym z pewnością by mnie tam nieeee było
I właśnie z tej konieczności będę za rok
Pozdrawiam :kwiat:
senma
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 16 kwie 2015 08:44

Post autor: senma »

Mój pobyt w szpitalu uzdrowiskowym nr 1 w Ciechocinku rok 2013 ZUS przełom lipca i sierpnia nie należał do bardzo udanych. Z zabiegów dobry tylko basen solankowy, wąski, niezbyt czysty pokój dwuosobowy z dużą akustyką, jedzenie skromne. Ciechocinek był wtedy głośny i hałaśliwy. Wszędzie grali, nie wszędzie dobrze, ale wszędzie bardzo głośno. Ludzie rzeczywiście bardzo ciekawi, panie bardzo kolorowe. Najmilej wspominam koncerty operetkowo-operowe prowadzone jeszcze wtedy przez samego Kazimierza Kowalskiego. Nigdy więcej Ciechocinka, chyba, że na bardzo krótki wypad na dobre tańce
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

GIENIA pisze: 29 cze 2024 13:44 Darku , do tego wyłączenia ze strefy , dołączyłabym jeszcze dzieci na rowerkach , rolkach , i pańcie z pieselkami ;) no chyba , że nosi takiego na rękach :? z doświadczenia , z pobytu w ub roku w Mrzeżynie , wiem , ze wczasowicze bardzo narzekali na wszechobecne psy i ich odchody . Czasami mieliśmy wrażenie , że jest więcej psów niz ludzi ;) niejednokrotnie trzeba było się zatrzymać , aby nie zaplątać sie w smycz :shock:
Jeśli chodzi o restauracje , to po co komu na pobycie z NFZ potrzebna jakakolwiek restauracja ? kawiarnia , no to rozumiem , ale restauracja ? przecież turnusy z NFZ są z wyżywieniem :roll:
Gieniu

OK
RESTAURACJE

Gdybyś Swojemu Partnerowi zaserwowała 6 x w tygodniu Zupe na Bazie KARTOFLI-ZIEMNIAKÓW -PYRÓW czy BRAMBORÓW
To moze byś zmienila ZDANIE
Wiem pęczek Botwinki to koszt X
Wiem tez ,że w czerwcu wszystko jest drogie
no ale po kolejnym razie pulpetów
MUSISZ ODREAGOWAĆ

Nie ukrywam że nawet w Komercyjnych obiektach 15 po 18,00 były mocne braki

NIESTETY BAZA w SANATORIACH musi być doinwestowana.

ZABIEGI
Ograniczone-cena prądu i wody

Żywienie
Stawka żywieniowa z NFZ + 15 złotych
Komersja 25 zeta

Baza Hotelowa

Cóż wymiana Kołder-PRANIE -DEZYNFEKCJA - na wyrażne żadanie Kuracjusza
Koce - No fakt gdy go trzepalem ..przez okno -to taka smuga się unosila( Wymieniono mi bo ktoś doniósł że zapyliłem Ciechocinek :) )

A Miasto tutaj nie będę się wypowiadal Bo każdy ma swoje ZDANIE
Każde ma swoje WALORY i PLUSY

Nie ukrywam ,że Nawet w Ciechocinku w Pewnej kawiarni już nie musiałem czekać na DUŻĄ BIAŁĄ
Nawet Starszemu panu -Panie przynosily wraz z terminalem i ZAWSZE z uśmiechem
Dzieki jednemu Pytaniu o BEZY -Panie WSZYSTKO wiedziały -Nawet się pochwalilem że ow Pan nie umie się doczekać ;)
Awatar użytkownika
Muzyczka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 mar 2018 19:45
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: Muzyczka »

Witam, jeśli można napisać, skoro aż tak wstecz wspominamy, to ja byłam na Leśnej w tym sanatorium od początku października 2015 r.i wspominam dobrze, miałam jedynkę naprzeciw pielęgniarek na pierwszym lub drugim piętrze, nie pamiętam...Jedzenie jak to jedzenie w sanatorium trudno wymagać tego jak jest w domu więc dało się wytrzymać... Pamiętam wtedy grupę, która była na fundusz dla odchudzających się i to było fajne bo mieli dużo papryki i innego jedzenia niż my....i można było wymienić się czasem..hi ... też zapamiętałam taką rzecz że bardzo dużo ludzi zostawiało jedzenie... Wtedy był basen jako nowy i wspominam miło te mgiełki solankowe nad nim i jak puszczali bąbelki I dysze to było najlepsze...oltys czasem za dopłatą sauna... W dniu przyjęcia bardzo długo czekaliśmy na holu...potem poszło b.sprawnie... ale to było dawno temu- 9 lat temu i byłam pierwszy raz w ogóle w Ciechocinku, aczkolwiek później jeździłam cieplejszą porą a muzyka dochodząca zewsząd mi nie przeszkadzała gdyż sama ją lubię zawodowo i prywatnie....
Moim zdaniem jak i poprzedników, co pisali - to zgadzam się z opisywanymi sytuacjami czy też co było...i niestety wszystko zależy od personelu , id nas, od kuchni, od fizjoterapeutow, od pielęgniarek,i itd . jak trafi się i jaka grupa i jacy ludzie i wszystko z czasem też się zmienia i różnie może być w sanatorium... Niestety... Również wracamy na różne rzeczy uwagę i wyrażamy swoją opinię...
I każdy ma prawo do swego zdania.. szanuje..

Ja wtedy byłam pierwszy raz i już były pierwsze przymrozki więc lekko dywany kwiatowe przymroziło i to była wielka szkoda ale żeśmy szli prosto alejką wzdłuż dywanów do zdrojowej i tam można było spędzić miło popołudnie czy wieczór lub też w parkach ale to już był zimniejszy okres pogodowy...
I co to zapamiętałam też wtedy w październiku, to częste w tym czasie mgły i brak słońca.. duża wilgoć.... Ale naprawdę suma sumarum pozytywnie wspominam.. a i też staram się negatywne rzeczy zapominać...taka natura...
Serdecznie pozdrawiam piszących....
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

darek pisze: 29 cze 2024 17:47

Gieniu

OK
RESTAURACJE

Gdybyś Swojemu Partnerowi zaserwowała 6 x w tygodniu Zupe na Bazie KARTOFLI-ZIEMNIAKÓW -PYRÓW czy BRAMBORÓW
To moze byś zmienila ZDANIE

po kolejnym razie pulpetów
MUSISZ ODREAGOWAĆ
Darku , gdyby faktycznie przez tydzień , codziennie , podawano kartoflankę i pulpety , to nawet ja szukałabym restauracji :lol:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

strapper pisze: 29 cze 2024 15:39 Dzień dobry
Już w domu choć trasa makabra na A1
Dziękuję za spotkania, cieszę się że mogłam Was poznać :kwiat:
Moja ocena Ciechocinka
Kiedyś już pisałam gdyby nie rehabilitacja w wojskowym z pewnością by mnie tam nieeee było
I właśnie z tej konieczności będę za rok
Pozdrawiam :kwiat:
Może
W wolnej chwili Ty Ocenisz Ciechocinek

Moja Ocena bedzie TENDENCYJNA
Max
Atina

Mają swoja wizje

Oceń Obiekt GDZIE oraz Miasto
ODPOWIEDZ