ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Tobie mogę wybaczyć...... puki..... luki....... i stuki ;) :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

A to się w drzwiach minęliśmy. :D
Widziałam tytuł wypowiedzi prof. Łuczaja, gdzie chyba wróży, że ma taka właśnie być pogoda. Trzeba zaraz posłuchać. :D
Co ciekawe, (nie chcę używać słowa "najgorsze") zauważyłam, że już lipy mają bardzo dużo żółtych liści. Normalnie jak jesienią. :o :shock: Są to co prawda bardzo stare lipy, na których konserwator trzyma łapę. Jeszcze nie zaobserwowałam jak, gdzie indziej, bo mi to umknęło z głowy, ale w lesie wydaje mi się, że tego nie ma. :?
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

ANDY12345 pisze: 13 lip 2024 14:42 Tobie mogę wybaczyć...... puki..... luki....... i stuki ;) :lol: .
Wybaczać trzeba każdemu, a szczególnie sobie. :D
Dziękuję za zrozumienie. :kwiat:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ciekawe, czy ludowe wierzenia się sprawdzą? :? :D
https://youtu.be/iewimLO-i6k?si=dDKV-MOE2AQzfmsb
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Przepowiednie przepowiedniami, a natura robi swoje po swojemu :P .
Rośliny jak i inne organizmy mają swoje rytmy. Jak się zmienia otoczenie, to one dostosowują się do nich..... najgorzej jak te zmiany za szybko zachodzą.
Oglądałem pierwszy odcinek serialu dokumentalnego "Co za miasto" poświęconemu Jakuckowi.
W mieście tym znajduje się Instytut Badania Wiecznej Zmarzliny. W ostatnich latach zostało odnotowane znaczne ocieplenie wiecznej zmarzliny.
[link]
Ostatnio zmieniony 15 lip 2024 09:32 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: usunięto link
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jakiś miesiąc temu prowadziłam dyskusję z kolegą, który próbował mi wmówić, że wszystko z klimatem jest ok, że to normalne, bo w historii Ziemi były przecież okresy zlodowaceń i ociepleń. Niestety nie był w stanie podać kontrargumentu, gdy owszem, przyznałam mu rację, ale dodałam, że te zmiany nie zachodziły nigdy tak szybko jak obecnie.

Podziwiam takich ludzi jak Siergiej i jego syn, to ludzie, którzy żyją pasją i ideą, nawet jeśli nie wszystko mi się podoba. Niestety wielu ludzi nadal nie rozumie, że bez dzikiej natury nie ma i nas. Patrzą na mnie jak na wariata, gdy mówię, żeby więcej przebywali na łonie natury, to ich to uzdrowi, zwłaszcza chorą, smutną duszę. Uważają to za banialuki, a są na to dowody i badania. Ten reportaż skojarzył mi się z reportażami na kanale na YouTube, który subskrybuję: Ramsey United, poświęcony głównie rolnictwu ekologicznemu, ale nie tylko. Tam bardzo dużo się mówi o glebie i jak ważną rolę w jej odbudowie, czy właściwym funkcjonowaniu, odgrywają przeżuwacze. A nasze zwierzęta hodowlane pozamykano w obozach śmierci. :evil: :cry: Wsztstko stoi na głowie I człowiek chce, by mu się żyło dobrze. Piramidalna ignorancja!
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ludzie stali się bardzo wygodniccy i nie zastanawiają się skąd się biorą rzeczy, jak powstają czy jak się je produkuje, ile energii czy pracy trzeba w to włożyć. A przecież wszystko potrzebuje energii i ją przecież skądś trzeba pozyskiwać....... pstryk i jest :P .
Jak ktoś nie chce patrzeć na dwie strony medalu........ to zostaje mu wstążeczka od niego :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Konsumujemy, konsumujemy i konsumujemy, bo wmówiono nam, że jesteśmy kimś jak dużo posiadamy. Tyle, że jak wszyscy ludzie chcieliby żyć takim poziomie jak np. obywatele USA, to potrzebowalibyśmy pięciu takich planet jak Ziemia. Ale co tam, po nas choćby potop, byle mi było wygodnie.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Trzeba szukać innych światów........ albo przytulić się ;) :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Chyba nie zaświatów? :o ;) :lol: To się przytulajmy. :D
Dobrej nocy :D
ODPOWIEDZ