ROZMOWY NOCĄ
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 mar 2020 22:12
- Podziękował: 26 razy
- Podziękowano: 73 razy
Re: ROZMOWY NOCĄ
Widziałam tytuł wypowiedzi prof. Łuczaja, gdzie chyba wróży, że ma taka właśnie być pogoda. Trzeba zaraz posłuchać.
Co ciekawe, (nie chcę używać słowa "najgorsze") zauważyłam, że już lipy mają bardzo dużo żółtych liści. Normalnie jak jesienią.
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Rośliny jak i inne organizmy mają swoje rytmy. Jak się zmienia otoczenie, to one dostosowują się do nich..... najgorzej jak te zmiany za szybko zachodzą.
Oglądałem pierwszy odcinek serialu dokumentalnego "Co za miasto" poświęconemu Jakuckowi.
W mieście tym znajduje się Instytut Badania Wiecznej Zmarzliny. W ostatnich latach zostało odnotowane znaczne ocieplenie wiecznej zmarzliny.
[link]
Powód: usunięto link
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

Podziwiam takich ludzi jak Siergiej i jego syn, to ludzie, którzy żyją pasją i ideą, nawet jeśli nie wszystko mi się podoba. Niestety wielu ludzi nadal nie rozumie, że bez dzikiej natury nie ma i nas. Patrzą na mnie jak na wariata, gdy mówię, żeby więcej przebywali na łonie natury, to ich to uzdrowi, zwłaszcza chorą, smutną duszę. Uważają to za banialuki, a są na to dowody i badania. Ten reportaż skojarzył mi się z reportażami na kanale na YouTube, który subskrybuję: Ramsey United, poświęcony głównie rolnictwu ekologicznemu, ale nie tylko. Tam bardzo dużo się mówi o glebie i jak ważną rolę w jej odbudowie, czy właściwym funkcjonowaniu, odgrywają przeżuwacze. A nasze zwierzęta hodowlane pozamykano w obozach śmierci.
- ANDY12345
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 26 maja 2018 11:42
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 3
- Podziękował: 4 razy
Jak ktoś nie chce patrzeć na dwie strony medalu........ to zostaje mu wstążeczka od niego
-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz

-
Kleinehexe
- Super Kuracjusz