Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024
- alutka 114
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 22 gru 2018 19:01
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 4
Re: Igrzyska Olimpijskie Paryż 2024
-
Gość
Nie wiem jakie jest Wasze zdanie na ten temat, ale ja z boksem w wykonaniu dziewczyn nie mogę się jakoś pogodzić.
Judo czy zapasy - tak, jeśli chcecie w ten sposób rywalizować. Ale bijatyka w ringu (bo niestety tak to trochę wygląda)... No nie.
Dobrego dnia
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Dzień Dobry
No niestety nie..zagramy z Francją..oglądałam mecz..
Francja...Włochy...pięknie grali jedni i drudzy
Witam kibiców co doszli na koniec Igrzysk...
Fajnie że będziemy kibicować Naszym Panom...w grze o złoto...bo srebro już mamy w kieszeni...
Wiem Kaziu ze walczymy w boksie...ale to sport nie dla mnie...dla mnie to przemoc...a w szczególności jak walczą Kobiety..ale mnie to nie boli
W sobotę się melduję....
-
Gość
Dwie Polki biegną w półfinałach biegu na 1500 m.
Pierwszy bieg jest wolniejszy, nasza dziewczyna bije rekord życiowy, jest 5 i wchodzi do finału.
W drugim, niezwykłe szybkim inna Polka bije rekord Polski, ale jest tylko 7 i odpada
Oba starty godne pochwały, tak należy przygotować formę i godnie reprezentować kraj. A nie tłumaczyć się potem dziwnie jak kulomioci czy młociarze
Jutro trzymamy kciuki za Kaczmarek...
Dobranoc
-
Gość
Za to dowiedziałem się że to polska firma dostarcza kajaki i kanadyjki dla niemal całej światowej czołówki! Na polskim sprzęcie zdobywane jest ca 80% medali
Wybaczcie tę dygresję, dziś mam kiepski dzień.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowano: 3 razy
-
Gość
Nie słyszymy o nich, bo większości nie da się porównać do słynnej sieci paczkomatów którą zna każdy.
Ale wracając na areny olimpijskie - mamy jako Polacy powód do radości. Natalia Kaczmarek zdobyła brązowy medal. Można powiedzieć że taki był plan porównując możliwości jej i konkurentek. Wykonała co zaplanowała i o czym marzyła, a to przecież nie zawsze się udaje. Brawo i dziękujemy
Jutro się przekonamy jak daleko poleci polski oszczep. No i oczywiście znowu będzie wariactwo po dwóch stronach siatki, to już finał! Oby szczęśliwy dla nas.
- malgorzatas
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 16 lis 2013 14:16
- Oddział NFZ: Wielkopolski
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 2 razy
Fajna dyskusja w temacie co mnie bardzo cieszy
Wszystkie medale gdzie liczyliśmy nam gdzieś uciekły...jedynie brąz w biegach Pań...to 7 medal dla Polski....słabiutko
Dzisiaj liczymy na pewny medal srebrny...a walczymy o złoto...to będzie wyczyn..i tak po 47 latach mamy w tej dyscyplinie sportu medal..bo zawsze odpadaliśmy w ćwierćfinale...47 lat temu męża brat właśnie zdobył ten medal...
No i zostaje nam boks.....dzisiaj...to będziemy mieli 9 medali....
Już słychać dyskusje że tyle poszło na przygotowania a my tak słabo wypadliśmy...
47 lat temu graliśmy z Rosją...inne warunki...inne buty,inne ubrania...a jednak dało się...oglądałam film z tamtego okresu...tam nie mieli nic,wszystko sami kupowali...nie tylko siatkarze...( znam to z opowiadań tych zawodników)..teraz mają wszystko co dusza zapragnie i tak wyników nie ma...nawet nie wspomnę o " kopaczach"..............
No dobrze...to trzymamy kciuki za boks i siatkówkę...i cieszymy się z tego co będzie....
Miłego oglądania...a wiem że będzie ciężko...kibice Francji...drużyna też mocna...trzeba wyjść z zimną głową i wykorzystać każdą szansę..od początku walić ile fabryka dała...