Busko-Zdrój (Mikołaj od 3.10.2024)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 gru 2013 10:43
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5

Re: Busko-Zdrój (Mikołaj od 3.10.2024)

Post autor: jeni42 »

ka_jak_kazimierz aha, masz rację, nie pomyślałam :D
endii11
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 23 lut 2023 10:20

Post autor: endii11 »

chodzi oczywiście o Astorię
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

[email] to w dalszym ciągu czekamy na opinie... Jadę z koleżanką i babka na recepcji poinformowała mnie, że to wcale nie znaczy,że będziemy raz w pokoju 🤔 po rozmowie z nią, jestem bardzo pesymistycznie nastawiana. Pokoje dwuosobowe są dla małżeństw, a wieloosobowe jak przydzielą... W pokoju tv, lodówka, czajnik z tego co powiedziała i ręczniki wymieniane co jakiś czas, o zabiegi już nie pytałam...
kaska1
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 12 lip 2014 20:39

Post autor: kaska1 »

endii11 pisze: 16 sie 2024 10:17 Jadę do buska zdroju od 03.10 do "mikołaj" proszę o opinię
Dzień dobry, byłam z mężem w 2013 r., nie wiem jak jest teraz, ale wtedy większość zabiegów była poza budynkiem, bywało, że po kąpieli trzeba było z językiem na brodzie lecieć na posiłek, powiedzieliśmy sobie: nigdy więcej do tego sanatorium nie pojedziemy, halszka 1357 ma rację, jak masz możliwość to zmień, pozdrawiam
halszka1357
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 mar 2019 17:31
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: halszka1357 »

Byłam w Mikołaju w 2019r. Są to dwa budynki przechodnie bez łącznika.Osrodek mały. Pokoje 1,2,3,4 osobowe. Byłam w czwórce mimo zaświadczenia o konieczności pobytu w jedynce.
Baza zabiegowa skromna. Borowina, basen w innych ośrodkach, więc trzeba chodzić. Jedzenie moze być. Jeśli jesteś nastawiona na siedzenie typowo w ośrodku i nie zależy Ci na zabiegach, to jedź do Mikołaja. Pozdrawiam
halszka1357
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 31 mar 2019 17:31
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: halszka1357 »

Co do wyposażenia pokoju, recepcjonistka ma rację. Jest lodówka, czajnik, tv. To czy będziesz razem z koleżanką, to wielka niewiadoma. Jeśli Ci szczęście dopisze, masz szansę na to.
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 18 razy

Post autor: alka50+ »

jeni42 pisze: 23 sie 2024 09:33 [email] to w dalszym ciągu czekamy na opinie... Jadę z koleżanką i babka na recepcji poinformowała mnie, że to wcale nie znaczy,że będziemy raz w pokoju 🤔 po rozmowie z nią, jestem bardzo pesymistycznie nastawiana. Pokoje dwuosobowe są dla małżeństw, a wieloosobowe jak przydzielą... W pokoju tv, lodówka, czajnik z tego co powiedziała i ręczniki wymieniane co jakiś czas, o zabiegi już nie pytałam...
Proponuję...abyś napisała pismo z prośba o pokój 2 osobowy z koleżanką...uzasadnij grzecznie i merytorycznie...papier przyjmuje wszystko...
Składając tak prośbę..masz prawo oczekiwać odpowiedzi / różnie to bywa/....i nie zrażaj się jak jej nie będzie. Być może będzie to przypisane do Twojego nazwiska ..a gdyby nie było to się powołaj na daną korespondencję...przy przyjęciu.Powodzenia.
Miłego pobytu... :kwiat:
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

halszka1357, czy jest różnica w standardzie pokoju między budynkiem A i B. Który budynek polecasz? Latem mozna sobie pobiegać na zabiegi z budynku do budynku, ale zimą jakoś słabo to widzę :/ Hmm, małżeństwa mają priorytet, a co z wolnymi związkami, a jakbym chciała pojechać ze swoim facetem? To jawna dyskryminacja 😂

halszka1357 pisze: 24 sie 2024 12:32 Byłam w Mikołaju w 2019r. Są to dwa budynki przechodnie bez łącznika.Osrodek mały. Pokoje 1,2,3,4 osobowe. Byłam w czwórce mimo zaświadczenia o konieczności pobytu w jedynce.
Baza zabiegowa skromna. Borowina, basen w innych ośrodkach, więc trzeba chodzić. Jedzenie moze być. Jeśli jesteś nastawiona na siedzenie typowo w ośrodku i nie zależy Ci na zabiegach, to jedź do Mikołaja. Pozdrawiam
Awatar użytkownika
jeni42
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

alka50+ pisze: 24 sie 2024 17:36
jeni42 pisze: 23 sie 2024 09:33 [email] to w dalszym ciągu czekamy na opinie... Jadę z koleżanką i babka na recepcji poinformowała mnie, że to wcale nie znaczy,że będziemy raz w pokoju 🤔 po rozmowie z nią, jestem bardzo pesymistycznie nastawiana. Pokoje dwuosobowe są dla małżeństw, a wieloosobowe jak przydzielą... W pokoju tv, lodówka, czajnik z tego co powiedziała i ręczniki wymieniane co jakiś czas, o zabiegi już nie pytałam...
Proponuję...abyś napisała pismo z prośba o pokój 2 osobowy z koleżanką...uzasadnij grzecznie i merytorycznie...papier przyjmuje wszystko...
Składając tak prośbę..masz prawo oczekiwać odpowiedzi / różnie to bywa/....i nie zrażaj się jak jej nie będzie. Być może będzie to przypisane do Twojego nazwiska ..a gdyby nie było to się powołaj na daną korespondencję...przy przyjęciu.Powodzenia.
Miłego pobytu... :kwiat:
Już jedno pismo pisałyśmy do NFZ, że chcemy wyjechać razem i tak dostałyśmy, ale nikt nie przewidział tego, że sanatorium może robić problem i że cholera, jak nawet będziemy razem to w pokoju wieloosobowym... Jakoś trudno mi to sobie wyobrazić cztery kobiety do jednej łazienki. 😂 To sanatorium to jednak jedna, wielka, porażka... Następnym razem napiszemy prośbę, że tylko nie do Mikołaja w Busku 😂
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

jeni , jeszcze nie pojechałaś , a już wydajesz opinie ... " To sanatorium to jednak jedna, wielka, porażka... Następnym razem napiszemy prośbę, że tylko nie do Mikołaja w Busku " :shock:
Jeśli fakt zakwaterowania Cię z koleżanką jest dla Ciebie priorytetem , no to Cię zmartwię ;) prawie wszędzie dwójki są dla małżeństw :x
Jedź do Ustronia do Orlika , tam jest dużo dwójek i jedynek 8-)
ODPOWIEDZ