Busko-Zdrój (Mikołaj od 3.10.2024)
- jeni42
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 gru 2013 10:43
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
Re: Busko-Zdrój (Mikołaj od 3.10.2024)
Dzień dobry, byłam z mężem w 2013 r., nie wiem jak jest teraz, ale wtedy większość zabiegów była poza budynkiem, bywało, że po kąpieli trzeba było z językiem na brodzie lecieć na posiłek, powiedzieliśmy sobie: nigdy więcej do tego sanatorium nie pojedziemy, halszka 1357 ma rację, jak masz możliwość to zmień, pozdrawiam
-
halszka1357
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 mar 2019 17:31
- Oddział NFZ: Łódzki
Baza zabiegowa skromna. Borowina, basen w innych ośrodkach, więc trzeba chodzić. Jedzenie moze być. Jeśli jesteś nastawiona na siedzenie typowo w ośrodku i nie zależy Ci na zabiegach, to jedź do Mikołaja. Pozdrawiam
-
halszka1357
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 mar 2019 17:31
- Oddział NFZ: Łódzki
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2015 11:50
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 18 razy
Proponuję...abyś napisała pismo z prośba o pokój 2 osobowy z koleżanką...uzasadnij grzecznie i merytorycznie...papier przyjmuje wszystko...jeni42 pisze: 23 sie 2024 09:33 [email] to w dalszym ciągu czekamy na opinie... Jadę z koleżanką i babka na recepcji poinformowała mnie, że to wcale nie znaczy,że będziemy raz w pokojupo rozmowie z nią, jestem bardzo pesymistycznie nastawiana. Pokoje dwuosobowe są dla małżeństw, a wieloosobowe jak przydzielą... W pokoju tv, lodówka, czajnik z tego co powiedziała i ręczniki wymieniane co jakiś czas, o zabiegi już nie pytałam...
Składając tak prośbę..masz prawo oczekiwać odpowiedzi / różnie to bywa/....i nie zrażaj się jak jej nie będzie. Być może będzie to przypisane do Twojego nazwiska ..a gdyby nie było to się powołaj na daną korespondencję...przy przyjęciu.Powodzenia.
Miłego pobytu...
- jeni42
- Super Kuracjusz

halszka1357 pisze: 24 sie 2024 12:32 Byłam w Mikołaju w 2019r. Są to dwa budynki przechodnie bez łącznika.Osrodek mały. Pokoje 1,2,3,4 osobowe. Byłam w czwórce mimo zaświadczenia o konieczności pobytu w jedynce.
Baza zabiegowa skromna. Borowina, basen w innych ośrodkach, więc trzeba chodzić. Jedzenie moze być. Jeśli jesteś nastawiona na siedzenie typowo w ośrodku i nie zależy Ci na zabiegach, to jedź do Mikołaja. Pozdrawiam
- jeni42
- Super Kuracjusz

Już jedno pismo pisałyśmy do NFZ, że chcemy wyjechać razem i tak dostałyśmy, ale nikt nie przewidział tego, że sanatorium może robić problem i że cholera, jak nawet będziemy razem to w pokoju wieloosobowym... Jakoś trudno mi to sobie wyobrazić cztery kobiety do jednej łazienki.alka50+ pisze: 24 sie 2024 17:36Proponuję...abyś napisała pismo z prośba o pokój 2 osobowy z koleżanką...uzasadnij grzecznie i merytorycznie...papier przyjmuje wszystko...jeni42 pisze: 23 sie 2024 09:33 [email] to w dalszym ciągu czekamy na opinie... Jadę z koleżanką i babka na recepcji poinformowała mnie, że to wcale nie znaczy,że będziemy raz w pokojupo rozmowie z nią, jestem bardzo pesymistycznie nastawiana. Pokoje dwuosobowe są dla małżeństw, a wieloosobowe jak przydzielą... W pokoju tv, lodówka, czajnik z tego co powiedziała i ręczniki wymieniane co jakiś czas, o zabiegi już nie pytałam...
Składając tak prośbę..masz prawo oczekiwać odpowiedzi / różnie to bywa/....i nie zrażaj się jak jej nie będzie. Być może będzie to przypisane do Twojego nazwiska ..a gdyby nie było to się powołaj na daną korespondencję...przy przyjęciu.Powodzenia.
Miłego pobytu...![]()
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 103 razy
- Podziękowano: 76 razy
Jeśli fakt zakwaterowania Cię z koleżanką jest dla Ciebie priorytetem , no to Cię zmartwię
Jedź do Ustronia do Orlika , tam jest dużo dwójek i jedynek