Kołobrzeg Mewa (27.10-17.11.2024)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 18 razy

Re: Kołobrzeg Mewa (27.10-17.11.2024)

Post autor: skrzys »

zbigniew165- jeśli nie możesz na ns się podzielić to możesz napisać priv robi-) namówiłeś, jutro zadzwonię do Mewy i spytam o pokój poza bookingiem, ciekawe co powiedzą ;)
darek- ciekawą miałeś przygodę :D tylko szkoda że Pani nie przypasowałeś bo mogłoby być ciekawie :-) to że w Mewie 5 była baza zabiegowa i troszkę ponoć wilgotno się robi to już czytałem o tym, pokoje/studia 2+1 to ciekawe rozwiązanie
Zosia miałaś z bookingu 1 a byłaś w 3 czyli ednak przenosiny ;) zobaczymy co mi jutro powiedzą :D
Kurcze powoli chyba udziela mi się jakieś przedwyjazdowe poddenerwowanie ;)
Halina5
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 gru 2019 19:35
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Halina5 »

Dobry wieczór.
Ja jade tez do Kolobrzegu 23.10.
Szukam postow by dowiedziec sie nt ,,Mega,,OSW w Kołobrzegu
Pozdrawiam serdecznie Halina
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Hej, to jutro już. W związku z tym prośba gorąca jak już sie zakwaterujesz i przejdziesz procedurę przyjmowania o jakiś kontakt ze mną żebym wiedział co jak gdzie i z kim :-)
Gość

Post autor: Gość »

Tylko czy Halina rzeczywiście jedzie do Mewy?🤔
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 82 razy

Post autor: zbigniew165 »

Krzyś, Halina 5 jedzie do sanatorium MEGA jak dobrze wyczytałem, a Ty jedziesz do Mewy. To dwa różne sanatoria i Mega to Arka na ul. Kościuszki, a Twoja Mewa zależy od budynku są położone przy innych ulicach.
Ale od Mewy do Arki Mega jest niedaleko :)
Tak że informacja Haliny o przyjęciu w Arce Mega nic ci nie podpowie.
Halina w poście nie podała dokładnej nazwy obiektu do którego dostała skierowanie i stąd to zamieszanie.
Kaziu w jednym czasie pisaliśmy posta.
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Widziałem że napisała Halinka Mega ale mogła być literówka ;)
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No i zadzwoniłem do Mewy i dowiedziałem się że przez booking mam zarezerwowany pokój za 219zł a gdybym zrezygnował bezpłatnie jeszcze i zarezerwował bezpośrednio u nich to musiałbym zapłacić 230zł recepcję mam w Mewie 1 a potem mam mieć pokój w Mewie 3 B lub D nie zrozumiałem, pani powiedziała że jeśli skierowanie mam na Rafińskiego to w grę wchodzi Mewa 3 lub 5. I tyle się od nich człowiek dowiedział. Swoją drogą jakim "kluczem" posługują się Panie na recepcji które przydzielają pokoje? Grzecznemu brzydszy pokój bo i tak się nie będzie awanturował a krzykaczowi lepszy czy po "starych" znajomościach, czy jak się petent spodoba albo nie spodoba :?:
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 46 razy
Podziękowano: 49 razy

Post autor: Zosia »

Zbyszku , jeśli nigdy nie korzystałeś z bookingu to sorry ale po prostu nie wiesz jak to działa . Ja korzystam z różnych opcji i to dosyć często i wiesz mi czasami płacę dużo taniej niż bezpośrednio . Program Genius to zniżki od 10 do 20 % , czasami dodatkowe posiłki, czasami podwyższenie kategorii pokoju oczywiście nie wszędzie. Może nie każdy hotel lubi kiedy ma oddać pokój taniej i dokładnie, konkretny musi trzymać dla klienta bo ma umowę choć ja nigdy się z jakąś nieprzyjemną sytuacją z tego powodu nie spotkałam. To taka informacja dla Ciebie czasami warto sprawdzić :) Pozdrawiam

Skrzys a za Ciebie trzymam kciuki, żeby poszło po Twojej myśli . Dobrego pobytu w Kołobrzegu i jedynki w Mewie :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 54 razy
Podziękowano: 82 razy

Post autor: zbigniew165 »

Zosiu wiem jak działa Booking, bo od 6 lat pracuję nad morzem od kwietnia do września w różnych ośrodkach wczasowych i hotelach. Pracowałem w Świnoujściu i mniejszych miejscowościach.
Skoro mówisz o zniżkach, to na przykładzie krzysia ta zniżka wynosi na korzyść Bookinga 11 zł na jednej dobie :shock:
Zdecydowanie wolę rezerwować miejsce pobytu bezpośrednio w recepcji obiektu, niż szukać pośredników, którzy dają zniżkę parę złotych i na pewno zostanę przy swoim zdaniu :)
Jak się kiedyś spotkamy w Kołobrzegu lub w innym miejscu nad morzem, to powiem ci dlaczego mam takie zdanie w tym temacie.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 46 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Zbyszku, to jest Twój kolejny wpis z serii wiem, ale nie powiem.
Podziel się swoją wiedzą z nami, tak żebyśmy też mogli z niej skorzystać. Wszak forum N-S w tym celu powstało.
Wiem, że czasem trudno jest tą wiedzę zamienić w słowo pisane, ale da się.
ODPOWIEDZ