Kołobrzeg Mewa (27.10-17.11.2024)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 254 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Kołobrzeg Mewa (27.10-17.11.2024)

Post autor: GIENIA »

Andrzeju , wiele osób , ja także , podpowiadamy innym w różnych sprawach na priv . , nie dlatego , abyśmy nie potrafili tego napisać na forum , ale są sprawy o których nie powinno się pisać publicznie z różnych powodów , i Ty doskonale o tym wiesz :)
Jednym z takich powodów może być pociągnięcie nas lub kogoś od odpowiedzialności karnej .
Lub prostszy przykład .... napiszesz na forum nazwisko osoby , która , jak i dlaczego może załatwić jedynkę :?: ... no właśnie ;)
Napiszesz nazwisko lekarza , który jest " dogadany " ;) ... no właśnie ;)

Parę lat temu w jednym z ośrodków w którym i ja byłam , ochroniarz wpuszczał bocznym wejściem późnym wieczorem za cos tam ..... ktoś opisał to na forum , doradzając innym jak wracać później , jeszcze podał imię tego ochroniarza ..... ochroniarz potem był obserwowany i miał duże nieprzyjemności . Warto było pisać o tym na forum ?
Nie lepiej było napisać .... wiem , jak sobie radzić w takiej sytuacji , ale nie powiem publicznie , kto byłby zainteresowany , na pewno zapytałby na priv. :)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia na priv też nie podpowiem forumowiczom których nie znam albo są to forumowicze z jednym lub dwoma postami i na forum zajrzeli przypadkiem, a możesz ich spotkać na fejsie. Nie uznaje tego forum i nie udzielam takim osobom informacji wrażliwych.
Mogę takie informacje przekazać osobiście w realu np. przy spotkaniu forumowym.
Także przykro mi Andrzej, ale nie napiszę co wiem w tym temacie, a część powodów opisała Gienia, która sama mnie uczyła, żeby wszystkiego na forum nie pisać.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 79 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Nie sądziłem, że są to informacje ocierające się o odpowiedzialność z kodeksu karnego, albo odpowiedzialność służbową z kodeksu pracy.
To rozumiem. O takich informacjach nawet ogólnie bym nie wspominał.
Awatar użytkownika
Stefan
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 07 wrz 2012 14:58
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 16

Post autor: Stefan »

Odpowiedzialność z Kodeksu Karnego? Dzieciaki za dużo kryminałów oglądacie, zjedzcie na ziemię.
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 23 razy

Post autor: skrzys »

Kurcze taką epopeję napisałem i wszystko w piach bo nie kliknąłem wyślij. Drugi raz nie napiszę tyle. Będzie krótko: Czasami booking przez Geniusa ma taniej a czasami Hotel ośrodek może zaproponować lepszą cenę niż booking co komu sie bardziej opłaci. Odpowiada/ podpowiada ten co chce. Zosia szkoda że nie odpisałaś na mojego priv ale może nie miałaś czasu a potem umknęło ;) Mam pytanie na które doświadczeni sanatoriami i walką o zdrowie mogą mi odpowiedzieć: Jakie zabiegi( najlepiej te które są dostępne w Mewach) najlepiej wziąć/poprosić o nie przy schorzeniach stawów kończyn dolnych, kręgosłupa? Czy lekarz sam daje i nie ma możliwości wyboru czy jakiś wybór jest i co wtedy wybrać. Słyszałem że dobre efekty daje krioterapia. Wiem że na jednego działa to a na innego coś zgoła odmiennego ale pytam o Wasze w tym kierunku doświadczenia i rady dla mnie :)
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Skrzys nie dotarła do mnie żadna wiadomość na priv :(
skrzys
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 lip 2024 11:00
Oddział NFZ: Opolski
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 5 razy
Podziękowano: 23 razy

Post autor: skrzys »

Zosiu, chyba muszę cię przeprosić, sprawdzałem teraz priv wysłane i nie ma wysłanego do Ciebie, byłem święcie przekonany że wysłałem, mogło być tak że na forum poprosiłem cię o odpowiedż na priv. Trudno. Najmocniej Cię przepraszam że "oskarżyłem" Cię o brak odpowiedzi na moją prywatną wiadomość I proszę o wybaczenie :-)

A ws zabiegów coś poradzisz?
Zosia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 29 gru 2009 15:33
Oddział NFZ: Podlaski
Podziękował: 63 razy
Podziękowano: 55 razy

Post autor: Zosia »

Zajrzyj na pw
skrzys