Ladek Zdrój - Jubilat opinia

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Ciekawska
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 01 paź 2021 14:16

Re: Ladek Zdrój - Jubilat opinia

Post autor: Ciekawska »

Z tego co piszesz zaczęłaś turnus zaraz po moim pobycie te remonty były już w trakcie mojego pobytu jakas masakra .Były pokoje z których musieli się przenieś po tygodniu plusem było to że do pokoi na półpiętrze w rekompensacie dostali jakieś zabiegi . A tak na marginesie żeby dostać pokój na półpiętrze trzeba było mieć szczęście znałam osoby które miały te pokoje i nie dawali żadnych łapówek były tam nawet pokoje z aneksami. Tak po za tym pobyt wspominam bardzo dobrze
Agaelia
Na forum od: 21 sty 2013 17:47

Post autor: Agaelia »

Dzieńdoberek wszystkim :)
Dostałam przydzial do Jubilata w grudniu 2024.
Czy ktoś może tam był niedawno i może powiedzieć jak tam z remontami? Nadal trwają czy juz zrobione?
Trochę obawiam się hałasów :?
I czy nadal pokoje przypominają stary PRL? :roll:

Pozdrawiam :)
Agaelia
hoppeand
Na forum od: 25 lis 2024 16:33
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: hoppeand »

Dołączam się do pytania, czy nadal trwają w Jubilacie remonty?
Oskar
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2021 11:45
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Oskar »

Było sanatorium Lądek Zdrój "Jubilat" i po pobycie. Szybko minęło 05 - 26.06.2025. A oto kilka inf. z pobytu. Przyjazd ok. 12:30. Po 40min. dostałem przydział pokoju 2-osob. Większość pokoi to 2 osob. Jedno osobowe tylko dla komercji. Wyposażenie to dwa łóżka z wysłużonymi materacami. Stolik umiejscowiony na wprost drzwi balkonowych wchodzi w lukę miedzy łóżkami. Trzeba się przeciskać luką między stolikiem a krawędzią łóżka by dojść do balkonu. Do tego dwa krzesełka oraz dwa małe stoliki przy łóżku z lampką oraz wnęką na drobiazgi. Sam balkon duży można się opalać do ok. 15:00. Są na nim sznurki do wieszania mokrych rzeczy. Ciągle pozostaje miejsce na krzesełka. Balkony są jako ciąg wzdłuż całej elewacji bryły budynku. Cztery kondygnacje. W pokoju szafa 3 segmentowa wystarczająca na 2 osoby. Przedpokój z wieszakiem 4 hakowym na ścianie. Łazienka to " wczesny Gierek " lub "późny Gomułka". Pęknięta umywalka, lustro słabo doświetlone. Gniazdko elekt. tylko jedno położone na ścianie z drzwiami. Aby podłączyć np. golarką trzeba mieć ze sobą przedłużacz. Kabina " prysznicowa" to folia na drążku, "brodzik" to posadzka odgrodzona murkiem od pozostałej części, w nim kratka ściekowa chyba nie czyszczona od nowości bądź tak zardzewiała. Lepiej wchodzić tam w klapkach. Woda zimna przy umywalce ledwo leci, ciepła jako tako. W "kabinie" woda wystarczająca do kąpieli. Jest duża miednica na pranie. Na wyposażeniu pokoju jest komplet sztućców wraz z talerzykiem. Do tego dzbanek elektryczny ( bez dopłaty), oraz telewizor za opłatą. Wi-fi dostępne bez dopłaty, choć z dużymi wahaniami poziomu sygnału (słabego), czasami przerwy w dostępie. Stołówka jednozmianowa 8;13;17. Stoliki na 6 osób. Ustawione jeden za drugim, problemy ze swobodnym siadaniem na krzesełku i wstawaniem od stołu. Śniadania i kolacje podawane na małych talerzach. Pewno z uwagi na brak miejsca. Samo jedzenie dobre, urozmaicone i wystarczające. Na zmianę owoc ( nektarynka, gruszka, jabłko, bądź kiwi). Często zamiennie coś ze słodkich wypieków. Do tego pojemniczki jogurtu bądź twarożku owocowego. Także co dziennie kawa rozpuszczalne w saszetkach Nescafe plus małe mleczko. Woda w dzbankach do herbaty. W sobotę rano kawa z mlekiem, a w niedzielę kakao. Diety, ja miałem lekką.
CDN.
Oskar
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 01 lip 2021 11:45
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: Oskar »

Cd.
Zabiegi poprawne. Mocnym punktem była gimnastyka zbiorowa. A to dzięki prowadzącej Pani. Wyposażenie sali gimnastycznej dobre; rowerki, bieżnia, atlasy, podwieszki. Na miejscu pozostałe zabiegi, choć część chodziła do Wojciecha (wanna) i basen, oraz Adama, Stary Jerzy ( inhalacje nos - gardło). Pieszo od 5-10 min. Fatalnie przebiegał zabieg Komory Krio. Wszystko chłodził za wyjątkiem ciała powyżej bioder!! A podobno na tym polega by schładzać ciało a nie głównie nogi do kolan ( wskazane długie skarpetki aż za kolana). No, cóż zimne powietrze nie unosi się do góry, cóż za oszczędność na gazie który tu wydobywał się tylko dołem!!. Sama wizyta u lekarza krótka, dostałem zabiegi zgodnie moją sugestią. Jedyna porażka to Krio. To był mój piąty zabieg w historii pobytów sanatorium, i za razem w najgorszym wydaniu. Za nim doszedłem na salę gimnastyczną na rozgrzewkę ( obowiązkowa), już się rozgrzałem.....tak byłem ...schłodzony!!
Rozrywki to kawiarnia ale w Wojciechu lub budynku przy Kościele w mini parku z fontanną. Tańce w tzw. Piekiełku na wprost muszli koncertowej ( pod górę od strony fontanny). Do miasta ok, 30-40min pieszo by coś kupić, jest Dino, Biedronka i miejscowy market. W Wojciechu i w Jubilacie spory wybór miejscowych specyfików typu kremy, balsamy, szampony itp. Przy parku z fontanną dwie budki z różnymi pamiątkami, kosmetykami, miodami, mapami ( choć największy wybór w ośrodku inf. tuż przy dojściu do centrum miasta). Za parkiem z fontanną, w lewo mała mała uliczka a na niej 2 restauracje ( np. pstrąg), kawiarnie z ciastami i lodami, oraz sklepik pod muszlą a w nim soki, miody ( uwaga na wrzosowy z ubiegłego roku, bo kosztuje 110zł), kosmetyki, czekolady czeskie, tureckie chałwy ( dobra z pistacją). Warto zajrzeć! Duże urozmaicenie wycieczek, miejscowe do 100zł, zagraniczne do 160zł.
Dotychczasowy remont skupił się głównie na Elewacji ( widok na odległe zbocza porośnięte lasem, oraz bawiące się koty). Powstały balkony o pow. połowy metrażu pokoju! Utrzymanie porządku poprawne, co kilka dni wraz z balkonami. Wymiana ręczników raz w tygodniu ( dwa) bez dopłaty.
Jednym słowem Udany Pobyt.
Pozdrawiam kolejnych szczęśliwców do Jubilata.
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 39 razy
Podziękowano: 59 razy

Post autor: Bibi2 »

Dzięki za opis ośrodka :D
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 166 razy
Podziękowano: 106 razy

Post autor: GIENIA »

Dziękuję za opis :)
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 2 razy

Post autor: berbla65 »

Oskar, dziękuję za podzieleniem się opinią . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 44 razy

Post autor: ewasz »

Dzięki za opinię :D
alka50+
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 02 sty 2015 11:50
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: alka50+ »

Oskar....dziękuję za opinię....cieszy Twoje zadowolenie z pobytu bo to znaczy ,że są dobre miejsca na rehabilitację.Pozdrawiam.
ODPOWIEDZ