Ladek Zdrój - Jubilat opinia
Re: Ladek Zdrój - Jubilat opinia
Dostałam przydzial do Jubilata w grudniu 2024.
Czy ktoś może tam był niedawno i może powiedzieć jak tam z remontami? Nadal trwają czy juz zrobione?
Trochę obawiam się hałasów
I czy nadal pokoje przypominają stary PRL?
Pozdrawiam
Agaelia
CDN.
Zabiegi poprawne. Mocnym punktem była gimnastyka zbiorowa. A to dzięki prowadzącej Pani. Wyposażenie sali gimnastycznej dobre; rowerki, bieżnia, atlasy, podwieszki. Na miejscu pozostałe zabiegi, choć część chodziła do Wojciecha (wanna) i basen, oraz Adama, Stary Jerzy ( inhalacje nos - gardło). Pieszo od 5-10 min. Fatalnie przebiegał zabieg Komory Krio. Wszystko chłodził za wyjątkiem ciała powyżej bioder!! A podobno na tym polega by schładzać ciało a nie głównie nogi do kolan ( wskazane długie skarpetki aż za kolana). No, cóż zimne powietrze nie unosi się do góry, cóż za oszczędność na gazie który tu wydobywał się tylko dołem!!. Sama wizyta u lekarza krótka, dostałem zabiegi zgodnie moją sugestią. Jedyna porażka to Krio. To był mój piąty zabieg w historii pobytów sanatorium, i za razem w najgorszym wydaniu. Za nim doszedłem na salę gimnastyczną na rozgrzewkę ( obowiązkowa), już się rozgrzałem.....tak byłem ...schłodzony!!
Rozrywki to kawiarnia ale w Wojciechu lub budynku przy Kościele w mini parku z fontanną. Tańce w tzw. Piekiełku na wprost muszli koncertowej ( pod górę od strony fontanny). Do miasta ok, 30-40min pieszo by coś kupić, jest Dino, Biedronka i miejscowy market. W Wojciechu i w Jubilacie spory wybór miejscowych specyfików typu kremy, balsamy, szampony itp. Przy parku z fontanną dwie budki z różnymi pamiątkami, kosmetykami, miodami, mapami ( choć największy wybór w ośrodku inf. tuż przy dojściu do centrum miasta). Za parkiem z fontanną, w lewo mała mała uliczka a na niej 2 restauracje ( np. pstrąg), kawiarnie z ciastami i lodami, oraz sklepik pod muszlą a w nim soki, miody ( uwaga na wrzosowy z ubiegłego roku, bo kosztuje 110zł), kosmetyki, czekolady czeskie, tureckie chałwy ( dobra z pistacją). Warto zajrzeć! Duże urozmaicenie wycieczek, miejscowe do 100zł, zagraniczne do 160zł.
Dotychczasowy remont skupił się głównie na Elewacji ( widok na odległe zbocza porośnięte lasem, oraz bawiące się koty). Powstały balkony o pow. połowy metrażu pokoju! Utrzymanie porządku poprawne, co kilka dni wraz z balkonami. Wymiana ręczników raz w tygodniu ( dwa) bez dopłaty.
Jednym słowem Udany Pobyt.
Pozdrawiam kolejnych szczęśliwców do Jubilata.
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2015 11:50
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 9 razy
- Podziękowano: 34 razy