kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
gorkaa
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lip 2010 10:57
Oddział NFZ: Podkarpacki
Staż sanatoryjny: 5

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: gorkaa »

agat pisze:Buniu :kwiat:
Wczoraj minęło osiem tygodni leżenia i pan doktor udzielił mi dyspensy, mogę powoli wstawać, choć jak stwierdził nie jest do końca zadowolony z moich zrostów. Poza tym podsumował "gdyby miała pani większą dupę prawdopodobnie nie doszło by do takich złamań". Wniosek: nie ma się co odchudzać i dbać o linię. :lol: :lol: :lol:
Jednym słowem wracam do żywych :lol: :lol: :lol: Narty... no cóż jeśli już to może załapę się na następny sezon.
A jak u Ciebie zdrówko :?: :?:

pozdrawiam :kwiat:
Nie zazdroszczę Ci choroby ani trochę, ale tą dupą to mnie rozbawiłaś. Nigdy nie wiadomo kiedy gruba D jest wstydem a kiedy wybawieniem.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia :kwiat:
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 sie 2012 16:10
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Krystyna60 »

renia54 pisze:30 stycznia złożyłam wniosek do sanatorium dla mnie i męża i z utęsknieniem czekam na numerki,ciekawe jak długo przyjdzie czekać :roll: pozdrawiam wszystkich oczekujących :D
Witaj renia54 ja tez jestem ze Śląskiego i tak samo czekam z mężem, numer przydzielono nam w grudniu, i to bardzo dłuuugi bo 105476, a czas oczekiwania to około 26 m-cy :(
ale jak na razie to dosyć szybko numerki schodzą w tej chwili mamy 95699 aby tak dalej :D pozdrawiam serdecznie również :kwiat: wszystkich oczekujących :) Ps na numerki czekałam około półtora m-ca. ;)
alcza
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 04 lut 2013 09:58
Oddział NFZ: Łódzki

Post autor: alcza »

Dzisiaj mam na imię nr 472
Stoi w miejscu ta kolejka... :(
renia54
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 08 lut 2014 15:24
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: renia54 »

Witaj Krystyna60 :kwiat: :) tak właśnie myślałam że koniec marca powinnam dostać odpowiedz z nfz ale strasznie długo czeka się na wyjazd ,morze prędzej ze zwrotów będzie można pojechać,pozdrawiam :)
ludwik45
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 10 sty 2013 17:00

Post autor: ludwik45 »

Witam/czy to prawda że NFZ nie będzie przydzielał małżeństwom wspólnych skierowań do sanatorium? niby dlaczego ? przecież każdy z nich dostaje nr,i czeka prawda?/pozdrawiam
forumowicz

Post autor: forumowicz »

ludwik45 pisze:Witam/czy to prawda że NFZ nie będzie przydzielał małżeństwom wspólnych skierowań do sanatorium? niby dlaczego ? przecież każdy z nich dostaje nr,i czeka prawda?/pozdrawiam
A skąd masz taką informację :?:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Do ludwik 45 :) Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia dotyczącego leczenia uzdrowiskowego , cytuję: NFZ nie ma obowiązku zapewnić wspólnego wyjazdu małżonkom (tzn. w tym samym terminie i do tego samego zakładu lecznictwa uzdrowiskowego).Jak jest mi wiadomo przychyla się do dołączanych próśb i kieruje małżeństwa na wspólne wyjazdy.
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

renia54 pisze:Witaj Krystyna60 :kwiat: :) tak właśnie myślałam że koniec marca powinnam dostać odpowiedz z nfz ale strasznie długo czeka się na wyjazd ,morze prędzej ze zwrotów będzie można pojechać,pozdrawiam :)
Witaj Reniu54 tez tak myślę ze w marcu dostaniesz potwierdzenie z NFZ i dostaiesz swój numerek ;) i jak pozwolisz to bedziemy czekali razem,i razem będziemy sie wspierać
w tej długiej drodze :D no ale masz racje można starać się o zwroty,ale z własnego doświadczenia wiem ze dwa miejsca to trudno zdobyć, pojedyncze są często.No ale nie możemy się załamywać a nuż się uda :lol: pozdrawiam.
Krystyna60
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

ludwik45 pisze:Witam/czy to prawda że NFZ nie będzie przydzielał małżeństwom wspólnych skierowań do sanatorium? niby dlaczego ? przecież każdy z nich dostaje nr,i czeka prawda?/pozdrawiam
Witaj ludwik45 nie wiem skąd masz takie informację? Ale ja już byłam 2 razy w sanatorium i zawsze razem z mężem, nie robili nam żadnych problemów, pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
asia13
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 kwie 2013 00:15
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: asia13 »

Dzisiaj dostalam numer ! Tak ze od dzis bede z Wami sledzic kolejke.Mam nr 2530 a czas oczekiwania okolo 16 miesiecy.Mysle ze nawet wzglednie .Pozdrawiam wszyskich czekajacych w kolejce. :)
Zablokowany