Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
agat pisze:Buniu
Wczoraj minęło osiem tygodni leżenia i pan doktor udzielił mi dyspensy, mogę powoli wstawać, choć jak stwierdził nie jest do końca zadowolony z moich zrostów. Poza tym podsumował "gdyby miała pani większą dupę prawdopodobnie nie doszło by do takich złamań". Wniosek: nie ma się co odchudzać i dbać o linię.
Jednym słowem wracam do żywych Narty... no cóż jeśli już to może załapę się na następny sezon.
A jak u Ciebie zdrówko
pozdrawiam
Nie zazdroszczę Ci choroby ani trochę, ale tą dupą to mnie rozbawiłaś. Nigdy nie wiadomo kiedy gruba D jest wstydem a kiedy wybawieniem.
Życzę szybkiego powrotu do zdrowia
renia54 pisze:30 stycznia złożyłam wniosek do sanatorium dla mnie i męża i z utęsknieniem czekam na numerki,ciekawe jak długo przyjdzie czekać pozdrawiam wszystkich oczekujących
Witaj renia54 ja tez jestem ze Śląskiego i tak samo czekam z mężem, numer przydzielono nam w grudniu, i to bardzo dłuuugi bo 105476, a czas oczekiwania to około 26 m-cy
ale jak na razie to dosyć szybko numerki schodzą w tej chwili mamy 95699 aby tak dalej pozdrawiam serdecznie również wszystkich oczekujących Ps na numerki czekałam około półtora m-ca.
Witaj Krystyna60 tak właśnie myślałam że koniec marca powinnam dostać odpowiedz z nfz ale strasznie długo czeka się na wyjazd ,morze prędzej ze zwrotów będzie można pojechać,pozdrawiam
Witam/czy to prawda że NFZ nie będzie przydzielał małżeństwom wspólnych skierowań do sanatorium? niby dlaczego ? przecież każdy z nich dostaje nr,i czeka prawda?/pozdrawiam
ludwik45 pisze:Witam/czy to prawda że NFZ nie będzie przydzielał małżeństwom wspólnych skierowań do sanatorium? niby dlaczego ? przecież każdy z nich dostaje nr,i czeka prawda?/pozdrawiam
Do ludwik 45 Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Zdrowia dotyczącego leczenia uzdrowiskowego , cytuję: NFZ nie ma obowiązku zapewnić wspólnego wyjazdu małżonkom (tzn. w tym samym terminie i do tego samego zakładu lecznictwa uzdrowiskowego).Jak jest mi wiadomo przychyla się do dołączanych próśb i kieruje małżeństwa na wspólne wyjazdy.
renia54 pisze:Witaj Krystyna60 tak właśnie myślałam że koniec marca powinnam dostać odpowiedz z nfz ale strasznie długo czeka się na wyjazd ,morze prędzej ze zwrotów będzie można pojechać,pozdrawiam
Witaj Reniu54 tez tak myślę ze w marcu dostaniesz potwierdzenie z NFZ i dostaiesz swój numerek i jak pozwolisz to bedziemy czekali razem,i razem będziemy sie wspierać
w tej długiej drodze no ale masz racje można starać się o zwroty,ale z własnego doświadczenia wiem ze dwa miejsca to trudno zdobyć, pojedyncze są często.No ale nie możemy się załamywać a nuż się uda pozdrawiam.
ludwik45 pisze:Witam/czy to prawda że NFZ nie będzie przydzielał małżeństwom wspólnych skierowań do sanatorium? niby dlaczego ? przecież każdy z nich dostaje nr,i czeka prawda?/pozdrawiam
Witaj ludwik45 nie wiem skąd masz takie informację? Ale ja już byłam 2 razy w sanatorium i zawsze razem z mężem, nie robili nam żadnych problemów, pozdrawiam
Dzisiaj dostalam numer ! Tak ze od dzis bede z Wami sledzic kolejke.Mam nr 2530 a czas oczekiwania okolo 16 miesiecy.Mysle ze nawet wzglednie .Pozdrawiam wszyskich czekajacych w kolejce.