Szczawnica ..nauczyciel .pobyt-opinia

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Awatar użytkownika
Pogodny 62
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 13 maja 2022 13:17
Oddział NFZ: Zachodniopomorski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Szczawnica ..nauczyciel .pobyt-opinia

Post autor: Pogodny 62 »

Dzień dobry ,podzielę się moją subiektywną ocena pobytu w Nauczycielu , turnus 29.09-17.10.24.
Jeszcze przed wyjazdem byłem bardzo zadowolony z tego skierowania . Termin i Pieniny-strzał w dziesiątkę więc sam obiekt
to temat drugorzędny.
Spakowałem się ,do plecaka wrzuciłem trapery i przytroczyłem kijki trekkingowe.
Do Szczawnicy wybrałem się dzień wcześniej z nadzieją że załapię się na jedynkę . Koszt noclegu ze śniadaniem 160 pln.
Po podróży trwającej ponad 14 godzin dotarłem do celu.
Miałem farta bo uśmiechnięta bardzo miła Pani z recepcji oznajmiła że ma ostatnią jedynkę w studio.
Początek dobry pomyślałem i wtoczyłem się z moimi klamotami do pokoju.
Przywitałem się z lokatorem drugiego pokoju który już wcześniej przyjechał.....też z wybrzeża i zdradził mi iż już kilka
lat wcześniej tu był . Dokładnie w tym studio .Będzie dobrze usłyszałem....
Jeszcze tego samego wieczoru byłem u pielęgniarki .
Obiekt na pierwszy rzut oka specjalnie nie różnił się od tych w których bywałem wcześniej .
cdn....
Załączniki
IMG_20240926_101438.jpg
IMG_20240926_101438.jpg (18.61 KiB) Przejrzano 388 razy
IMG_20240926_101509.jpg
IMG_20240925_184458.jpg
IMG_20240925_184452.jpg
IMG_20240925_184452.jpg (19.33 KiB) Przejrzano 388 razy
Bibi2
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 07 kwie 2021 14:26
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 32 razy

Post autor: Bibi2 »

Początek obiecujący , czekam na ciąg dalszy :)
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Pod moim niebem ciekawy nick przy okazji, bardzo dziękuję za opinię. :kwiat: i czekam na kolejną od kolegi.
W Nauczycielu byłam krótko na tak zwanych gościnnych występach. Weszłam do hallu i myślę całkiem fajnie.... potem było tylko gorzej. Poszliśmy posiedzieć sobie na tarasie i cóż koleżanka wykręciła sobie nogę bo połamane kafelki przykryli taką jakby sztuczną trawą i cóż...nie pochodziłyśmy. Pokój jak na zdjęciach, pomyślałam sobie wtedy Szczawnica jest super ale czy chciałabym trafić do Nauczyciela? Latem to mi wszystko jedno by było ale w listopadzie. :shock:
Tak czy inaczej cieszę się, że są nowe, pomocne innym opinie. :serce:
Awatar użytkownika
Pogodny 62
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

cd.Nauczyciel

Pokój OK ,w łazience duży zapas papieru toaletowego , wystarczyło do końca turnusu :P
W czasie pobytu wymieniłem cztery ręczniki i raz pościel .Wystarczyło poprosić Panią pokojową. Pokój i łazienka sprzątana
wystarczająco często.W pokoju ciepło i słonecznie.Na korytarzu dwa czajniki i duża lodówka za free.
Drugiego dnia , czyli pierwszego dnia turnusu z rana po śniadaniu wizyta w gabinecie lekarskim .Wywiad i przydzielone zabiegi ,
wychodzę zadowolony.
Podczas śniadania zaskoczyło mnie jak wielu kuracjuszy przyjechało dzień wcześniej....jakieś 40 procent??
Wiadomo wyżywienie ważny element pobytu sanatoryjnego więc pozwolę sobie parę słów napiszę....
Porcje dość skromne ,jednak muszę zaznaczyć wystarczające i smaczne. Jak dla mnie może być ,zwłaszcza że już po kilku
dniach na naszym stoliku pojawiały się porcje od zaprzyjażnionych osób ;)
Natomiast tzw . suchy prowiant dla tych którzy wyjeżdżali na wycieczki całodniowe to porażka.....Lepsza opcja to zgłosić
na kuchni nieobecność podczas obiadu i ten obiad podadzą przy kolacji. Wielu z nas korzystało z tej formy.
wszystkie zabiegi na miejscu ,brak tylko basenu. Bez problemu można dokonać zmiany w grafiku. Tu serdecznie pozdrawiam
Panią Dżoanę ,bardzo miłą i sympatyczną szefową zabiegów mokrych :P :kwiat:
Cały personel Nauczyciela włącznie z recepcją bardzo pomocny , miły i służący pomocą.
CDN
Załączniki
IMG_20241009_122445.jpg
IMG_20241007_170334.jpg
IMG_20241007_170328.jpg
IMG_20240928_120233.jpg
IMG_20240928_115852.jpg
IMG_20240928_115852.jpg (38.04 KiB) Przejrzano 303 razy
Gość

Post autor: Gość »

Moje pierwsze sanatorium... Łezka się w oku kręci 🤔
To tam z tarasu na 4 piętrze podglądałem panie ćwiczące w Dzwonkówce nie zdając sobie sprawy, że jest wśród nich późniejsza koleżanka forumowa...
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Dziękuję raz jeszcze. Patrzę na zdjęcia i tak się zastanawiam czy pomalowali w końcu elewację? 🙄
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: wiktor64 »

Pogodny62 dzieki za opinie konkretną tak prawde mowiąc to co napisałeś
to potwierdza moją opinie z 2 lat tylko jestem ciekaw czy były sałatki pod różną
postacią ,no i te elewacja ze zdiecia tak nie widać , acha czy zorganizowaliscie se jakąś
imprezke integracyjną ,boi sprzet mają ba mieli taką tube ,jeszcze raz dzieki za opinie bo
doczekałem sie ze ktoś napisze bo moja jest z2 lat i chyba sie nic nie zmieniło
to na tyle :)
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Dzięki Pogodny za opinię :) zdjęcia , tak jak i u Kazia , przywołały miłe wspomnienia 8-)
Wprawdzie byłam obok w Dzwonkówce , a w Nauczycielu bywałam tylko gościnnie , ale od 2015 chyba nic się nie zmieniło :)
Awatar użytkownika
Pogodny 62
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Cd.....
Opłata za tv w kwocie 50 pln dobrowolna ,nikt nie zmusza do płacenia. W obiekcie brak kawiarni. Podczas turnusu na II piętrze w świetlicy
były organizowane spotkania integracyjne przy muzyce ze słynnego BUMBOXA :lol: Pozdrawiam Hanię która to ogarniała :kwiat:
Było też ognisko , całkiem fajnie zorganizowane. Szkoda że tak póżno o tym pomyśleliśmy :(
Można było korzystać z wielu wycieczek czy imprez organizowanych przez biuro turystyczne.
Na tańce chodziliśmy do Budowlanych i do Jazz Baru ,szczególnie polecam ten drugi ;) Bywało że powrót był około 22.30 ale żadnych
problemów nie było z tego powodu .
Wiktor64-sałatki były :lol: ale ja akurat lubię więc byłem zadowolony :P
Nauczyciel to najwyżej położone sanatorium w Szczawnicy dlatego zdecydowanie odradzam pobyt dla osób które mają problem z chodzeniem ,
bo będą więżniami tego obiektu.....
Podsumowanie....
To było moje czwarte sanatorium z NFZ , więc jakieś porównanie mam ;)
Szczawnica ,okolica i wczesna jesień to wymarzona miejscówka dla ludzi którzy lubią szwędać się na górskich szlakach :D Możliwości jest
naprawdę mnóstwo :!:
A jak się trafi na fajne towarzystwo z turnusu i takiego współlokatora jakiego ja miałem to więcej oczekiwać nie można ,przecież to tylko
pobyt z NFZ :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam Krzysztofa i wszystkich kogo poznałem na turnusie , mówię Wam dziękuję i do zobaczenie :serce: :serce:
Nasz turnus miał szczęście trafić na największą atrakcję Szczawnicy czyli Redyk Jesienny :shock:
Moja ocena jest krótka.........bez chwili wahania bym tam pojechał po raz drugi , z jednym warunkiem ...o tej samej porze roku...
Załączniki
IMG_20241009_153735.jpg
IMG_20241008_132538.jpg
IMG_20241006_130025.jpg
IMG_20240928_110128.jpg
IMG_20240928_103219.jpg
gamlog
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 18 gru 2014 10:46
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 9

Post autor: gamlog »

Aż ci zazdroszcze Pogodny moja ulubiona Szczawnica Sokolica Durbaszka Wysoka oj pochodziło by się :serce:
ODPOWIEDZ