NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 03 maja 2016 22:43
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 49 razy
- Podziękowano: 62 razy
Re: NFZ - Łódzki- czas oczekiwania?
Jest dużo zwrotów do Kołobrzegu i Świnoujścia.
- Muzyczka
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2018 19:45
- Oddział NFZ: Małopolski
- Podziękował: 3 razy
- Podziękowano: 3 razy
ohohohoho i chyba bdb!!! .. brawo. Skoro zdecydowałeś się, jednak ciągnie nad morze i przede wszystkim najważniejsze to zmiana klimatu. Gratuluję decyzji. Jeśli coś mogę podpowiedzieć to ostatnio remontowali drugie piętro w sektorze D, tam było remontowane tylko pierwsze piętro i jest winda ale dają pokoje dla małżeństw tam, ale może uda się Tobie załatwić i poprosić uprzejmie, to nawet i to drugie piętro może być jest jaśniej, ale jest winda przede wszystkim i polecam.... Resztę znasz, choć dawno byłeś. Ewentualnie w sektorze C. .Są super miejsca nad recepcją na antresoli, czyli na I piętrze .. Gdzie są sofy duże i fotele i można posiedzieć przy stolikach i duży ekran telewizyjny i nawet w towarzystwie coś wypić i nawet samemu sobie coś załatwić do degustacji lub zamówić w barze na dole, lub kupić na Chopina, najbliżej i nie trzeba w kawiarni zamawiać bilety i itd -choć wiesz, tam w kawiarni od czasu do czasu bywa fajnie- ogłaszają ciekawe dni, dzień włoski, dzień PRL z galaretką z nóżek czy z sałatką ( robi miejscowa kuchnia) i to w kawiarni, wszystko na miejscu, a ze spotkań towarzyskich na antresoli ewentualnie czasem polecam zejść jak "ruszy" muzyka w kawiarni i potańczyć jak będziesz chciał, bo po przerwie zaczynają grać a siedzieć można milutko na górze też....bo jest naprawdę bardzo przyjemnie... Idąc od parkingu we Verano przechodząc przez San i skręcając w lewo pod jednym z apartamentów nowych zaraz jest też nowa Żabka , gdybyś coś potrzebował na szybko... Wiadomo za wiaduktem masz biedronkę...to wiesz. Grają niedaleko też w Sanie i w Mesko, też te miejsca znasz i inne i wiele Innych ....
Fajnie że jedziesz nad morze.....
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Do Verano jadę dzień wcześniej i załapię się na dwójkę, bo jedynek dla NFZ nie mają.
Pokój na jedną dobę bez wyżywienia 150 zł.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 31 razy
Kołobrzeg to nie to. Nie jestem fanem tego kurortu.
odpuściłeś Świnoujście na rzecz Kołobrzegu.
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Z tego powodu zbojkotowałem obiekty sanatoryjne w Świnoujściu.
-
Gość
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Do Dusznik miałem jechać w dniu 29 stycznia, a do Verano mam zwrot na 27 stycznia.
Mam zniszczyć swoje skierowanie, a w poniedziałek jadę odebrać z NFZ zwrot.
W przeglądarce mam już zmianę na Kołobrzeg.
Mogę jeszcze dodać, że pani która mi szukała zwrotów była trochę zła, że od razu nie wziąłem Verano, tylko chciałem czasu do namysłu i teraz myślę, że miała rację, bo mogło zostać przez kogoś zabrane, jak się rozłączyłem.
Skierowanie do Dusznik poszło do pierwszej osoby z kolejki.
- Dzia_dek
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 26 cze 2013 07:55
- Podziękował: 17 razy
- Podziękowano: 31 razy
Napiszę jeszcze słówko na temat pewnych zachowań w "Verano", a konkretnie w kawiarni tego obiektu.
Nie jest to moja odosobniona opinia bo rozmawialiśmy na ten temat kilka razy siedząc przy stoliku w kawiarni.
Były osoby, które czekały w holu obiektu i gdy tylko parkiet zapełnił się na tyle, że nie było widać wejścia z holu
wchodziły do kącika kawiarni potańczyć i "uciekały" z powrotem do holu gdy tylko muzyka milkła. Jednomyślnie
określiliśmy takie zachowanie za żenujące. Przesadna oszczędność? Czy dobitniej; chciwość? chytrość?
Lepiej nie postępować w ten sposób bo jest to zachowanie, które bardzo rzuca się w oczy dla osób postronnych,
aczkolwiek dość bystrych obserwatorów.
/sierpień 2024/
-
zbigniew165
- Przyjaciel forum

Również możliwość spędzania wolnego czasu i spacerów promenadą w kierunku mola i portu.
W Dusznikach o tej porze roku raczej było by chyba trochę smutno, ale do Kotliny Kłodzkiej do Polanicy Zdroju i tak pojadę komercyjnie jak będzie cieplej.
Co do Twoich obserwacji w kawiarni Verano na pewno będę na to zwracał uwagę i pewnie w relacjach o tym napisze. Nie wiedziałem nawet, że tak można zaoszczędzić na biletach wstępu.