Połczyn-Zdrój sanatorium Gryf (19.02-12.03.2025)

Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Rober
Na forum od: 02 lut 2025 19:55
Oddział NFZ: Łódzki

Połczyn-Zdrój sanatorium Gryf (19.02-12.03.2025)

Post autor: Rober »

[ obrazek zewnętrzny ]Dzień dobry,
po raz pierwszy w życiu będę miał przyjemność w dniach od 19.02-12.03.2025 korzystać z SANATORIUM.
Narodowy Fundusz Zdrowia zaproponował mi pobyt w Połczynie Zdroju w sanatorium Gryf, dlatego też zacząłem uważnie czytać opinie o tym obiekcie.
Dowiedziałem się, że do dyspozycji kuracjuszy są przygotowywane pokoje jedno-, dwu- i trzyosobowe. Niestety
pokoje w ofercie:
standardowy deluxe -
standardowy komfort -
wysoki standard,
nie są przeznaczone dla osób skierowanych przez NFZ nawet za dodatkową opłatą. Nie ma żadnej opinii na temat pokoju trzyosobowego z NFZ. Jestem ciekawy jak są wyposażone. Jedna łazienka dla trzech już nie najmłodszych osób to trochę słabo, szczególnie rano gdy każdy potrzebuje toalety! Poza tym niektórzy nie mogą spać, jak jest za ciepło w pokoju ( przecież nie ma sypialni), inni natomiast wręcz przeciwnie muszą mieć ciepło nawet gdy będzie tam "ciepły smrodek". W końcu jedziemy do sanatorium aby wypocząć i nabrać sił do dalszej pracy zawodowej, a nie przechodzić koszmar z powodu nieprzespanych nocy.
Dlatego proszę o info na ten temat, bo może jestem przewrażliwiony i zwyczajne przesadzam. Dowiedziałem się też, że personal obiektu GRYF jest bardzo pomocny, miły, że zabiegi są na wysokim poziomie, dlatego chętnie, choć z lekkim niepokoję szykuję się do wyjazdu. Mam nadzieję, że pomimo moich obaw pobyt będzie udany.
Osoby, które planują w tym samym terminie pozdrawiam szczególnie, bo to od nas będzie zależeć czy te trzy tygodnie spędzone razem zapamiętamy pozytywnie.
Robert
( Rober) tylko do zalogowania.
Ostatnio zmieniony 24 lut 2025 22:12 przez moderator, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: uściślono tytuł
Uleczka0
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 11 kwie 2021 08:03
Oddział NFZ: Podlaski

Re: Połczyn-Zdrój sanatorium Gryf

Post autor: Uleczka0 »

Witam.
Jestem na turnusie w chwili obecnej do 19go wlasnie. Pokoje 1 osobowe są ze wskazania od lekarza, 2 osobowe dla par, chociaż nie rozumiem bo niektórym proponowano 1 bez wskazania, a kiedy ja pytałam to nie było takiej opcji. Są dwie części po remoncie (luksus jak w dobrym hotelu) i przed remontem (komuna) więc zależy jak trafisz). Baza zabiegowa na wysokim poziomie, obsługa bardzo miła. Obiekt bardzo duży, trzeba się sporo nachodzić. Jedzienie da się przezyć. Jedyny minus to bardzo ciepło w pokojach, ciezko spać. Ogólnie jest dobrze. Mam nadzieję, że moje podpowiedzi będą przydatne.

Życzę miłego pobytu.
Linda
Na forum od: 05 lut 2025 19:42
Oddział NFZ: Pomorski

Post autor: Linda »

Też jadę na ten turnus .Pozdrawiam 😀
edor
Na forum od: 12 lut 2025 10:05

Post autor: edor »

A ja jadę w marcu i każda nowa informacja na temat Gryfa na pewno mi się przyda... ;) . Też liczę na jedynkę z racji swojej niepełnosprawności , ale ciekawa jestem tych trójek..., czy duże i przestronne? Czy na borowinę niezbędna jest ciemna bielizna? bo w elastycznym kostiumie kąpielowym jakoś się nie widzę ( czuję ;) ) podczas tego zabiegu. Czy dużo jest zabiegów w basenach? i czy ewentualnie można sobie dokupić jakieś godziny popołudniami?
Życzę owocnego kurowania się obecnym i przyszłym kuracjuszom.
Panie Robercie , liczę na relację z pobytu ... może jakieś niezagospodarowane chwile się znajdą... :D ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Post autor: zbigniew165 »

Dzisiaj, żeby dostać jedynkę trzeba nie mieć nogi lub mieć ze sobą aparat tlenowy lub stomia, bo innej opcji nie ma.
Tak jest niestety w całym kraju i obiekty z jedynkami można policzyć na palcach jednej ręki.
Jestem teraz w Kołobrzegu i nie opcji z jedynkami z wyjątkiem sanatorium Mesko, bo tu jedynki i dwójki.
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 7

Post autor: Krzysio010 »

Super Sanatorium. Jedno z lepszych w jakim byłem. Dobre warunki, super zabiegi, miła obsługa. Kwaterują w miarę możliwości i wolnych pokoi :)
"Zbigniew 165" byłeś tam kiedyś, czy opierasz wiedzę na stereotypach ?
jarota15
Na forum od: 17 lut 2025 19:44

Post autor: jarota15 »

Witam.
Mam pytanie, czy może ktoś jedzie do sanatorium GRYF w dn. 11.03. własnym transportem przez Wielkopolskę i była by możliwość zabrania mnie. Oczywiście dołożę się do kosztów przejazdu.
Aniula 14 + -
Na forum od: 20 lut 2025 20:09
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Aniula 14 + - »

Hej czy ktoś ma przydział sanatorium uzdrowiskowe Połczyn Zdrój Gryf turnus 23.04-14.05.2025.r. jeśli tak proszę o priv.
Krzysio010
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 wrz 2015 13:01
Staż sanatoryjny: 7

Re: Połczyn-Zdrój sanatorium Gryf (19.02-12.03.2025)

Post autor: Krzysio010 »

Jedzie ktoś jeszcze w terminie 23.04-14.05.2025r.???
Śmiało pisać tutaj .................. :kwiat:
edor
Na forum od: 12 lut 2025 10:05

Re: Połczyn-Zdrój sanatorium Gryf (19.02-12.03.2025)

Post autor: edor »

Pytanie do przebywających obecnie w Gryfie w Połczynie...Czy to prawda ,że baseny są nieczynne?
ODPOWIEDZ