23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Gość

Re: 23 Wojskowe Sanatorium Lądek Zdrój pawilon II

Post autor: Gość »

Pomyliłeś się i napisałeś że się wybierzesz do Lądka ze Szczawnicy więc Dziadek trafnie określił odległość. Sprawdź na spokojnie :)
Awatar użytkownika
Kazer-57
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 09 sty 2025 19:41
Oddział NFZ: Kujawsko-Pomorski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: Kazer-57 »

Tak , masz racje co do nazwy. Pomyliło mi sie naprawdę i Dzia..dek ma racje. Ja bede w Szczawnie Zdroju i do Ladka jest ok 80 km . Mylą mi sie juz te wszystkie Zdroje a co to bedzie jak juz pojade i wklepie w nawigację Szczawnicę?!! Ja tak z premedytacja wybrałem tą miejscowosc,bo bedac w Ladku nie zdażyłem wszystkiego zwiedzic, jak Skalne Miasto, Ksiąz, Twierdza Srebrna Góra.
Z ladka Zdr. jechałem dk Kamienca Ząbkowickiego na super zamek jeszcze w odbudowie ale mozna było zwiedzac z przewodnikiem, Złoty Stok i Kopalnia Złota, Paczków, Jawornik w Czechach, jaskinia nniedzwiedzia i cos tam jeszcze.
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Kazer masz jakiś problem z oceną odległości. Z Lotnika do Biedronki jest niecałe 2 km, a do Rynku jeszcze mniej. Sprawa schodów wielokrotnie poruszana. Do każdego z tych miejsc można dojść z pominięciem tychże od ulicy Górzystej. Jestem po operacji obydwu kolan i codziennie bez problemu biegałam z dołu do Lotnika na zabiegi.
Orest wspomniany skrzypek grający w Wojciechu już gra komu innemu. Zmarł tuż przed powodzią.
Awatar użytkownika
Kazer-57
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Do Felice. Tutaj bym polemizował bo do ratusza nawet przez park koło kosciólka i przez ten most na Białej Lądeckiej co go powódz zabrała napewno jest ponad 2 km a do Biedronki górą czyli koło przystanku-dworca autobusowego tez jest ponad 2,5 km a przez Rynek jeszcze dalej. No ale zalezy kto jakie kroki robi albo jak licznik w aucie liczy km.Takie zejscie bez schód jest faktycznie przez parkin koło POD WĄSEM w prawo w dól ale jest dalej ale kto kuracjuszom każe kilometry liczyc, im wiecej tym lepiej,dla zdrowia :D Tam z lewej w dól to chodzilem na Stawy Biskupie na rybkę. Tam tez były potancówki gratis.Mozna tez po skarpie z pawilonu 1 zejsc do ulicy naprzeciw dyrekcji i wprawo w kierunku wyciągu narciarskiego tez fajna restauracja Rybna jest.pozdrawiam Kazer.
Awatar użytkownika
Kazer-57
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

TAK berbla 65 masz racje z ta podpowiedzią o Szczawno Zdrój mi chodziło, dziękuje i pozdrawiam Kazer.
berbla65
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 22 mar 2019 12:28
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 6 razy
Podziękowano: 1 raz

Post autor: berbla65 »

A proszę, każdy może pomylić te ,, Zdroje " :D . Przekonałeś się ,że uważnie czytamy wpisy :P . Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Kazer znam Lądek doskonale, jestem tam bardzo często i odległości nie są mi obce.
Awatar użytkownika
Kazer-57
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Do berbla65 i Felice. No fajnie ze czyta sie ze zrozumieniem, mozna wyłapac jakies błedy , lapsusy , wyprostowac pomyłki. Wiele mysli ma sie na mysli i jak jechałem z Krynicy do Szczawnicy to bedać myslami w Lądku to umknęlo mi ze ja bede teraz w Szczawnie Zdroju.
Z Krynicy pojechałem 3 razy do Muszyny, fajne te ogrody sensoryczne są tam, Zamek juz do zwiedzania, na rynku Ratusz z kawiarnia i pijalnia wód a w piwnicy grasują tam zbójnicy. Można zejsc i zobaczyc. Z Krynicy oprócz tamtejszych atrakcji warto pojechac bo to pare km do Tylicza, jest tam fajnie zrobiona Droga Krzyżowa z Golgotą za nowym kosciołem.No i do Szczawnicy tez blisko zeby zobaczyc kurort. W Krynicy jest tez tężnia solankowa którą naprawdę czuć , warto taki 45 min seans sobie robic albo sa tez groty solne których ponoc w Szczawnie nie ma. :D :kwiat:
ODPOWIEDZ