Biawena

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Meg68
Na forum od: 24 lut 2025 23:28
Oddział NFZ: Świętokrzyski

Biawena

Post autor: Meg68 »

Proszę o info na temat Biawena, będę jechać tam pierwszy raz z Zus. Czy pokoje są 2 osobowe dla Zus, może jakieś wskazówki co do zabrania konkretnych rzeczy. Co z parkingiem.
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 49 razy
Podziękowano: 62 razy

Re: Biawena

Post autor: zbigniew165 »

W prawym górnym rogu jest lupka i "szukaj ' wpisz nazwę sanatorium i miejscowość, to będziesz miała wszystkie posty o tym sanatorium.
sopranowski
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 03 lis 2021 14:34

Post autor: sopranowski »

Albo po prostu zadzwonić do sanatorium
Awatar użytkownika
sztani
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 28 gru 2012 09:59
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękowano: 1 raz

Post autor: sztani »

jedynkę miałem przyznaną w ramach prewencji rentowej z ZUS. potrzebne zaświadczenie poparte dokumentacją o przeciwskazaniach do pokoju wieloosobowego . nie wiem na jakie schorzenia jedziesz ale np. psychosomatyka nie ma jedynek . (nie wiem czy takie turnusy na psychosomatykę są w Biawenie) . Ja byłem na Narząd ruchu . Chrapanie bezsenność nie wchodzi w grę. Pokoje są dwu osobowe. nie wiem jak z parkingiem ( jest duży)ale ja nie placilem mam kartę parkingową. jak masz samochód to w koło jest tyle ciekawych miejsc , że nudzić się na pewno nie będziesz.
Awatar użytkownika
Andrzej1958
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 23 maja 2018 19:18
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 8 razy
Podziękowano: 28 razy

Post autor: Andrzej1958 »

Byłem ponad 6 lat temu z ZUS.
Pokoje 2 osobowe, jedynki na mocne papiery. Na wyposażeniu pokoju była chłodziarka, czajnik, talerzyki, szklanki i sztućce. Bez dodatkowych opłat. Telewizor i wi-fi płatne. Parkingi są dwa i były płatne. Nie pamiętam ile, ale pewnie poszły w górę.
Jest malutki basen do ćwiczeń, czyli strój kąpielowy wskazany. Była też kriosauna - tu przydatne byłyby rękawiczki, opaska na uszy i maseczka.
W czasie mojego pobytu zaczęli dobudowywać SPA - pewnie jest dodatkowo płatne. Na stronie internetowej znajdziesz informację.
ODPOWIEDZ