ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

To przynajmniej masz jasno :lol: ...... u mnie dalej pochmurno :roll: .
Chiny miałyby za daleko, żeby wysyłać. Wolą lekkie pierdołki za grosze. Wiele rzeczy jest nawet droższe niż w naszych sklepach :P .
Z budowlanką, to jest różnie :oops: . Ten którego wcześniej stosowałem, to już go nie ma i na szybko kupowałem o takim samym zastosowaniu. Czytam opis produktu na stronie sklepu, a także stronie producenta. Podpieram się opiniami pod towarem, jednakowoż różnica między amatorem a zawodowcem może być różna i myląca :evil: .
W tym wypadku reklamą nazwałem sklepowy opis produktu, bo w jakiś sposób jest reklamowany np.: " idealne pod malowanie oraz inne prace dekoracyjne", " Łatwo się rozrabia. Pozwala uzyskać jednolitą konsystencję bez grudek", "po wyschnięciu łatwo się szlifuje", "Z łatwością przygotujesz do użycia", itp. Jak sama widzisz jest zachęcająco :lol: .
Zakupy już zrobione i po śniadanku ciąg dalszy rewolucji :lol: ...... niech odnóża jeszcze troszku odpoczną ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

A to taki przypadek. :roll: W takiej sytuacji czy chcesz czy nie chcesz płacisz za wiedzę, czyli albo bierzesz fachowca, który ma doświadczenie w tej materii i z tego żyje, albo robisz sam metodą prób i błędów, ucząc się głównie na błędach, za które płacisz, mamoną lub czasem, zyskując wiedzę. :oops: :D Wniosek jest jeden: wiedza kosztuje, darmo nic nie ma. :lol:
Roboty porządkowe zakończone. Wcześniej konieczna była jednak gimnastyka, bo mocny sen ma swoje plusy i minusy w moim przypadku. Daje porządnie wypocząć, ale powoduje, że przez całą noc w ogóle się nie ruszam. :o :shock: Stąd się chyba wzięło określenie "spać kamiennym snem ". :D Brak ruchu powoduje u mnie stan swego rodzaju zastania, który przy próbie rozruchu sprawia ból. :cry: Oczywiście można by tego uniknąć, gdybym codziennie wykonywała zalecone ćwiczenia, ale wiadomo jak jest. :roll: Biorę się za to jak już boli i nie chcę łykać jakiejś trutki. Ale za to wypróbowałam kolejne polecone ćwiczenie, które w tej sytuacji przynosi wręcz natychmiastową ulgę. :o Robiłam już wcześniej podobne, ale jednak mały szczegół z ułożeniem rąk i nóg, zrobił dużą różnicę. :D
Teraz spacerek, łykanie promieni, a potem dopiero papu. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Mówisz gimnastyka ? To ja mam właśnie taką gimnastykę :lol: . Mam tę satysfakcję, że za swoje ręce i za materiał tylko płacę....... no i jeszcze za nogi :P . Głowa też pracuje, koordynuje, planuje....... i wymyśla co by tu jeszcze usprawnić :lol: . Przynajmniej nie trafię na "Usterką", a to by chyba o wiele więcej kosztowało :roll: . Robię w swoim tempie, bo nic mnie nie goni...... a jak sama mówisz ruch to zdrowie :) .
Nie wiem czy kamienny sen powoduje taki bezwład, ale może mniej się ruszasz w nocy :roll: . Wielu ludzi ma to samo i pewnie jest to spowodowane uszkodzeniami stawów czy mniejszą ilością mazi. Ćwiczenia też są dobrą sprawą w utrzymaniu ogólnego zdrowia.
Rób to co pomaga i przynosi korzyści, a ja po odpoczynku też się przejdę ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak najbardziej jestem za samowystarczalnością i wykonywaniu rozmaitych prac samodzielnie, pod warunkiem, że chcemy, lubimy, nie zmuszamy się do tego i zdajemy sobie sprawę, że błędy, porażki są częścią tego procesu. Wiem, jak jest to rozwijające i przynosi wiele korzyści. :)
Co do ćwiczeń, to również uważam, że naturalny ruch przy pracy to najlepszy sposób aktywności fizycznej, ale gdy już są pewne problemy z układem ruchu, trzeba bardzo uważać, by sobie nie zaszkodzić, ale i stosować ćwiczenia zalecone przez rehabilitanta, bo to bardzo niedoceniany zabieg, dający duże efekty, jeśli się jest systematycznym. :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wykształcenie techniczne, praktyka techniczna, to jakżeby mogło być inaczej ;) ...... zwłaszcza, że narzędzi mam na pięć pokoleń naprzód :lol: . Obecnie dostępność do różnorodnych materiałów i nowej technologii powoduje, że prace wykonuje się lżej i szybciej.
Dla siebie robić i jak się jeszcze nie musisz spieszyć, to przyjemność....... zwłaszcza jak udaje :lol: .
Budynki z lat siedemdziesiątych wymagają wiele nakładów by wyprowadzić to co jest lekko mówiąc niedoróbkami :roll: . Ale stopniowo po jednym pomieszczeniu dojdzie się do tego co by się chciało aby tak było :lol: . Chcę dokończyć to co być musi zrobione, a reszta będzie polegała na odnowieniu już bez rujnowania :P .
Rehabilituję się już od kilkunastu lat, to wiele ćwiczeń znam na pamięć :lol: ........ choć niektóre to najlepiej w parze wychodzą ;) .
Ale najważniejsze, to mieć umiar :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jest potencjał, są chęci, jest zaplecze techniczne, to działaj z umiarem i sukcesem. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wiele rzeczy jest, wielu brak :roll: ..... jednym zdaniem trzeba się przystosowywać :lol: .
Na dzisiaj umiar będzie się kończył za godzinkę :P , a sukces to zobaczymy jak wyschnie ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Sukces będzie murowany :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wyszło w miarę dobrze, zobaczymy za dnia :roll: . Za murowanie się nie biorę....... jeszcze :P :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jeszcze nie, ale się dowiaduj. :lol:
ODPOWIEDZ