ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Też ;) :D .
Jak to nie ma wpływu ? :roll: ........ a parasol do czego służy ? :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Parasol to tylko ściema. 8-) :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A markiza ? a rolety ? ........ a ciemna strona księżyca :P :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wszystko ściema :P
Dobranoc :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kolorowych :kwiat: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , no właśnie ściema, bo ściemnia w skuteczny sposób :P ....... nawet księżyc nie wie co ma na plecach :lol: .
Pogoda zrobiła się dobra na prace....... żeby się nie pocić. Niestety na kurzenie już nie ma wpływu :roll: ...... trzeba tylko częściej gardełko płukać ;) .
Ostatni tydzień zabiegów i trzeba się będzie na następne zapisać :) . Mam nadzieję, że już będzie cieplej i przyjemnie zielono się zrobi :o .
Miłego i spokojnego :D ....... cegłówkę wsadź pod pedał :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

O to, to, o zaciemnienie chodzi, ale sytuacji długości trwania dnia to nie zmienia. :)
Dzień dobry :kwiat:
Pogoda spacerowa to skorzystałam, że wcześniej wróciłam do domu. Wszystko cudnie, tylko sucho okropecznie. :roll:
A maski przeciwpyłowej nie używasz? :?
Czyli lubisz być zabiegany. :P
Miłego! :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak zaciemnienie, to co to zmieni czy dzień czy noc dłuższa czy krótsza ? :roll: ...... jak i tak ciemno :P .
Korzystaj korzystaj :D . Ja będę zabiegał ;) ...... tylko czy coś to przyniesie :oops: .
Używam, nawet bez kowidu i czapeczkę też :P . Ale odseparować się nie da........ chyba że na polu i z wiatrem :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale po co w ogóle zaciemniać? :?
Jeśli wątpisz w skuteczność zabiegania ;) , to przepraszam, ale nie wiem czy ono ma sens :oops: , bo efekt będzie połowiczny albo nie będzie go wcale. :o :shock: Wiem, że wielu ludzi w to nie wierzy, bo tego nas nie uczono, ale pozytywne nastawienie ma ogromne znaczenie, może przynieść przynajmniej połowę sukcesu, a nawet więcej. :)
Przypomniała mi się pewna opowieść. Nie wiem czy gdzieś to przeczytałam, czy ktoś to opowiadał :? , ale wiem, że to autentyczna historia.
Dwie pacjentki w szpitalu, w podobnym wieku i stanie zdrowia, przeszły operację usunięcia wyrostka robaczkowego. Jedna z nich od samego początku zaznaczała, że chce jak najszybciej wyjść ze szpitala, bo ma stado kur, którymi się zajmuje i nie ma czasu na leżenie w łóżku. Była pełna wiary, że po zabiegu, szybko dojdzie do siebie i szybko opuści szpital. Nawet nie brała pod uwagę innego scenariusza. U niej rana goiła się nadzwyczaj szybko i rzeczywiście wyszła do domu po bardzo krótkim czasie. :D
Druga pacjentka, operowana tego samego dnia, przez tego samego lekarza, od samego początku miała negatywne nastawienie do przebiegu leczenia. Wciąż na coś narzekała, snuła pesymistyczne wizje, a choroba stała się jedyną ważną sprawą, której się oddała. Żyła nią, a ona stała się niejako celem w jej życiu, bo na niej skupiała całą swą uwagę i na bolączkach z nią związanych. Może to brzmieć dziwnie, ale tak naprawdę ona jej potrzebowała, podświadomie chciała być chora. I była, bo rana nie chciała się goić z niewiadomych przyczyn, a pacjentka była leczona w szpitalu wyjątkowo długo. :(
Myślę, że każdy lekarz mógłby przytoczyć choć jedną podobną historię na temat nastawienia pacjenta do leczenia.
Także pamiętaj, zabieganie ;) zawsze przyniesie zamierzony przez Ciebie efekt, wierzę, że pozytywny, taki jakiego potrzebujesz. :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ha ha ha :lol: ....... mówiłem o zabieganiu w sensie całościowym. Nie tylko o zabiegach, ale bardziej o zakupach do prac domowych ;) . A potem coś czy ktoś mi je przyniesie :P ...... zarobiony jestem :lol: .
Jeszcze mnie nie poznałaś ? ;) :lol: .
ODPOWIEDZ