Miasteczko jest naprawdę urokliwe, czyste. Sporo w samym Zdroju do obejrzenia.
[email] lata temu przed powodzia bylem w Lądku Zdroju to tam oprócz czesci Zdrojowej z basenem Wojciech m fontanną , stawami biskupimi nie ma nic ciekawego a sama część miasta z ratuszem i rynkiem wkoło obraz nedzy . Moze teraz po powodzi odrestauruja chociaz ten Rynek.W lądku duzo obiektów w czesci zdrojowej straszy pustkami, nieczynne ,zniszczone elewacje, wybite szyby.
Tu w Szczawnie jest super, chociaz własnie piekny DoM Zdrojowy jest obstawiony w połowie rusztowaniami , robia elewację . Tu czuc klimat uzdrowiska w Szcawnie.
Zwiedziłem juz Świdnice z Kosciołem Pokoju i Rynkiem, byłem na Wzgórzu Gedymina 532mnpm, na wiezy widokowej skąd widac nawet Snieżkę, cały Zdrój i Walbrzych.
Wybieram sie do Palmiarni moze jutro i na zamek Książ. Do Krzeszowa i kompleksu Riese Osówka oraz Zagórza. Sa tez organizowane wycieczki, np do Książa i Palmiarni kosztuje 130zł.
Do Świdnicy 130 zł,do Wrocławia z Panoramą Racławicką145, do Pragi 180 złdo Drezna 230.
Za darmo są co tydzien spacery z ciekawie opowiadającym historię przewodnikiem Krzysztofem.
Szczawno bazuje na wodach mineralnych, Dąbrówka, Młynarz , Marta, Mieszko piję od czwartku Dabrówkę i na zoładku czuję sie tak jak bym go nie miał, nic nie kłuje, nie boli, chociaz inny kuracjusz dzis mi powiedział ze go po tych wodach strasznie goni
To nie reklama to co piszę to moje prawdziwe odczucia.