ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Już kończ to ślizganie, bo Ci filmów braknie :lol: .
A wianki w powietrze cały czas puszczane i spać nie dają :roll: ......... to na razie mówię dobranoc :kwiat: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Też myślę o tym, by zrobić przetwory, tylko kiedy? :? W weekend będę miała najazd Hunów, a w tygodniu ciężko, ale może coś wykombinuję, bo chciałabym dżemiki zrobić, gdyż ponieważ zapasy mi prawie wyszły. A że robię metodą tradycyjną, bez żadnych fixów, to potrzeba troszku czasu. :)
Jazda zakończona, przy okazji francuską komedyjkę obejrzałam, opowiadającą o perypetiach ludzi z paryskiej kamienicy w czasach pandemii. Oj, były to zwariowane czasy. :shock:
Teraz czas wziąć przykład z Ciebie i przerzucić się na te zapasy. :lol:
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dobranoc :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , czyżby lód był tak bardzo śliski czy brakło czasu na zatrzymanie ? :roll: :lol: .
Najwięcej czasu zbawia mycie i przebieranie, a później pilnowanie i mieszanie. Na dżemy czy powidła moja mama poświęcała ze dwa czy trzy dni. Grzały się na bardzo małym ogniu i jeszcze podkładka pod garnkiem była, żeby się nie przychwyciły. Ale nie zwalniało to od mieszania co jakiś czas. Też nie używała żadnych sztucznych zagęszczaczy, tylko owoce i cukier........ bezkartkowy :lol: .
Prócz wygrzania słoików, to udostępniałem spirytus do przecierania obrzeży i zakrętek. Ale przetwory do tej pory są szczelne i zdrowe, bez śladu jakiejkolwiek pleśni, a większość ma już nawet powyżej dwudziestu lat :P .
Jakiś czas temu znalazłem z róży którą też i sam zbierałem i ucierałem. Wymieszałem z powidłami z węgierek czy renklod i robiłem mini kanapeczki.......... piszne były :) . Tak były oceniane, albo "nie ma z tym czarnym" ? :lol: .
Wieczorem deszczyk popadał i zrobiło się przyjemnie chłodno, że kołderki użyłem :lol: . A teraz po wyspaniu czas na śniadanko i przyjemnych obowiązków........ dla lepszego ułożenia ;) .
Pogoda słoneczno-deszczowa :roll: , bo i słoneczko widać i chmurki deszczowe są obecne, ale przyjemne dwadzieścia jeden obecne :) .
Miłego przyjemnego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dokładnie :lol:
Dzień dobry :kwiat: , nawet lekko słoneczny I ciepły. :D
Tak właśnie wygląda warzenie dobrego dżemiku. Mnie rodzicielka nauczyła zamykania słoików na spirytus, który się podpala. Też dobry sposób, byle tylko zakrętki były nieuszkodzone. :D
Będą w lesie zbiory świdośliwy, jest sporo owoców w tym roku.
Teraz biorę się za śniadanko, zupka wstawiona, a za godzinkę jadę po sery, miód i może coś jeszcze do małego lokalnego gospodarstwa, gdzie uprawia się rośliny i hoduje zwierzęta jak dawniej. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Udanych zakupów i owocnych przyszłych zbiorów :D .
Pyszny i zdrowy jest miód z rokitnikiem. Niestety po spróbowaniu okazało się, że kupiłem ostatni słoik :oops: .
Trzeba będzie ułożyć plan na przyszły tydzień........ żeby potknięć nie było :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Dziękuję, udane, tylko przy tym rodzaju sprzedaży, to się schodzi. To nie jest, że wpadniesz, weźmiesz z półki, skasujesz i wyjdziesz. To trwa, bo zadzieżguje się :? pewna więź. :D
Na zbiory trzeba jeszcze troszkę poczekać, ale w przeciwieństwie do ubiegłego roku, widać sporo zawiązków, a właściwe już małych owoców. :D
Układaj, układaj, mój już właściwie ułożony, tak z grubsza. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Nie musisz mi tego mówić :oops: . Miód kupowałem z pół godziny, a nie było kolejki :lol: .
To zbiory czekają jak będziesz miała czas ;) .
Najlepiej jakbym wyprzedzał plany. Przynajmniej nadrobiłbym stracony czas :oops: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A ja jajka ponad godzinę :lol:
Mnie się mózg już lasuje od planowania i realizacji planów. :shock: :mrgreen: Byle przeżyć w tym tygodniu wtorek grozy ;) :lol: , gdzie pracę skończę ok. 18. 00, a o 18.30 mam jeszcze szkolenie online, więc będę gnać do domu :roll: , to później będzie już po mału z górki, gdzie na dole czeka upragniony wypoczynek, przy zbieractwie wszelakim. :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Bo kura przy was nie mogła się skupić :lol: .
Wszystko będzie dobrze, byle nie myśleć za daleko ;) .
Dzisiaj od groma było wypadków :shock: . Jedź powoli i spokojnie.
ODPOWIEDZ