ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

Przecież to było pytanie retoryczne. :P
Dzień dobry. :kwiat: U mnie dżdży. Spacer odłożony, to działam w kuchni. :D Zakwas na żurek pachnie obłędnie. :o Zakwas na chleb nastawiony. Zupka z ogórków małosolnych pyrkoli, a zaraz jeszcze ciasto z cukini będzie pachnieć. :D Chyba śniadanko będzie wcześniej, bo nie wytrzymam. :lol:
Tak się naoglądałeś tej iluzji, że ci coś umknęło, a mianowicie to, że mieszkańcy Grenlandii nie mieszkają już w igloo. :oops:
Miłego! :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Lepiej odpowiedzieć, niż nie odpowiedzieć :P .
Widzę że masz nastrój kwaśniawy :lol: ...... słodkie będzie na podwieczorek ? ;) .
Jak to nie mieszkają ? :roll: , a wszystkich widziałaś ? a Centkiewiczów znasz ? a Anuraka też :P .......... w podstawówce kolegowaliśmy się, a Ty nie ? :lol: .
Znowu wychodne się zdarzyło i prasowanie trzeba na jutro odłożyć :roll: . Ale co się odwlecze to nie uciecze :lol: .
Miłego kucharzenia :D ...... może ja też coś upichcę ? :roll: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zakwaszony :lol: , ale osłodzony czereśniami. :D
Od czasów Anaruka i Centkiewiczów upłynęło wiele wody i tak jak u nas tak i na Grenlandii nastąpił rozwój cywilizacyjny. Absolutnie nie żyją już w igloo, tak jak Indianie nie mieszkają w tipi. :)
Koniec z opowiadaniem o swoich planach, bo wówczas następują nieoczekiwane perturbacje. :roll: Nie będzie spokojnego tygodnia na wsi do środy już w poniedziałek przywożę małych Hunów, a mieli być dopiero od następnego weekendu. :o :shock:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wody może i upłynęły, a skansenów już nie ma ? a w nich nie ma ludzi ? Indianie dla turystów też mieszkają w tipi i gonią bizony z tomahawkami...... nie mówiąc o tańcach przed totemami :lol: .
Noooo i się będziesz bawić w Indian czy Eskimosów ;) ....... tylko igloo będzie z siana :lol: .
Kapuśniaczki zrobiłem i powiem że nawet nawet, a pierwszy raz robiłem. Tylko więcej farszu niż ze sklepowych :P . Zastanawiam się, czy następnym razem nie spróbować z ciastem drożdżowym. Przynajmniej nie będą się kruszyć jak z francuskiego :roll: . Bób się gotuje, to zapraszam na świeżutki...... chyba okienko pozwoli Ci na parę ziarenek :o .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No tak, pomyślałam o skansenach, ale już o tym pisać mi się nie chciało, to mam. :lol: Owszem zarówno Indianie jak Inuici (bo Eskimosów też już nie ma :P ) kultywują swoje tradycje i tak jak u nas w skansenach odbywają się różne imprezy kulturalne. Jednak jeśli ktoś pracuje w Zamku Królewskim na Wawelu, to nie oznacza, że tam mieszka. :P 8-)
Nie z siana, tylko z kocy. :D
Ooo, chyba barszczu Ci za dużo wyszło. :lol: Raz robiłam na wigilię i też się zdziwiłam, że mi wyszły. Dobre były, oczywiście z przepisu Ani Wrońskiej. :) Tylko u mnie się mówi paszteciki. Sklepowych nigdy nie jadłam. :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I tu się zdziwisz :P . Bo wiele osób właśnie na Wawelu mieszka i to z rodzinami........ a nie są rodziną królewską :lol: .
Kapuśniaczki jem solo, bardziej jak przekąskę i bez barszczu. Za to z barszczem krokiety :) .
Barszczu jeszcze w tym roku nie robiłem, ale za jakiś czas może.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Zauważ, że napisałam w Zamku Królewskim na Wawelu, a nie na Wawelu. 8-)
Koniec końców tej dyskusji, moim zdaniem Grenlandczycy nie mieszkają w igloo, choć zdarza się im je budować i chronić podczas polowań. Nie są to jednak ich domy, w których mieszkają na stałe. Ale jeśli mi nie wierzysz, pojedź, sprawdź i później opowiedz. :D
Dobranoc. :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Miłych snów :kwiat: .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Cześć Aniołku :D , nogi mnie bolą żeby taki kawał jechać...... a potem iść :P . Wolę bliżej, przynajmniej nie trzeba zaprzęgu codziennie szykować :lol: .
Deszczyk popadał, przyjemne dwadzieścia stopni, to można zasiąść do śniadanka, a potem do łyżwy przed tv.
A propos tv, w Netflixie ma być druga część Diuny.
Miłego i przyjemnego :D .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To w takim razie trzeba dać wiarę słowu pisanemu. :oops: :)
Dzień dobry :kwiat: A u mnie miało być słonecznie, dopiero o 18.00, miał przyjść deszcz. Wybrałam się do lasu bez deszczówki i teraz siedzę na pieńku pod drzewami i czekam aż troszkę przestanie, choć się za bardzo nie zanosi. :lol: Zmieniają prognozy diametralnie z godziny na godzinę, nie idzie trafić. :roll:
Diuna część druga na Netflix już jest od dawna i obejrzałam, o czym pisałam, jakiś czas temu. :D
Też po powrocie mam plany na łyżwiarstwo, ale najpierw sporty wodne. :lol:
Miłego :kwiat:
ODPOWIEDZ