ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

I oglądanemu :lol: .
No widzisz, u mnie też wyszło, a teraz pochmurzyło się troszkę.
Oj to zawierzyłaś słowu pisanemu :o :lol: . Przezorność zostawiłaś w domu ? :roll: .
Odniosłem wrażenie że o pierwszej części mówiłaś :oops: , to teraz słowo pisane czeka Cię dla porównania :lol: .
Właśnie kończę oglądać "Zieloną granicę". I tak naprawdę nigdy tego nie odczujemy, gdy sami nie znajdziemy się w takiej sytuacji.
A kacykom którzy tak gęby sobie wycierali, niech zapoznają się z kodeksem Boziewicza i cieszą że już nie obowiązuje :evil: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

A jaką znów przezorność, przecież w góry nie szłam, a z cukru też nie jestem. :D Wolę niech mnie Mama Natura pokropi w dzień święty niż kropidło z ambony :oops: , to mi na zdrowie wyjdzie. :D
Teraz u i mnie słoneczko, co to się gdzieś zapodziało i spóźniło. :lol:
Obejrzałam i pierwszą i drugą. Niestety pierwszej już na Netflix nie ma, a pisane było już przeczytane, bo wolę wpierw czytać, a potem obejrzeć, by nie ulegać wizji reżyserskiej. Ale już wiem, że jeszcze raz kiedyś przeczytam całą sagę, bo to jest dzieło, które ma wiele warstw i nie wszystko się od razu dostrzeże. :)
Nie obejrzałam "Zielonej granicy", ale znam temat. Oczywiście, że w pełni nie jesteśmy w stanie pojąć jak to jest znaleźć się w takim położeniu i obyśmy się nie przekonali, ale wystarczy trochę empatii, ludzkiej przyzwoitości, by wiedzieć, jak należy się zachować. Niestety ci, którym marzy się władza dobrze wiedzą, że strach to doskonałe narzędzie, służące do jej zdobycia poprzez manipulację. Zobacz jakie są podstawy naszej religii (nie tylko naszej): wstyd, wina, żal i strach. To nie jest przypadek, że to są najniższe poziomy świadomości. Ludźmi w takich stanach jest łatwo sterować, trzymać w garści i rządzić. :evil:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja nawet przy pogodzie noszę parasol....... taka moja przezorność :lol: .
Ten film powinno się oglądnąć, bo nie ma jednej strony, jednej warstwy......... tak jak to sekciarze przedstawiali :evil: .
A teraz skończyłem "Pokerzystę" z Russell Crowe. Pod koniec filmu pada takie stwierdzenie........ Nie myślcie że szklanka jest do połowy pełna czy do polowy pusta. Po każdym triumfie czy porażce zawsze ją można napełnić.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Obejrzę, gdy przyjdzie n a to czas. Sam mnie znajdzie. :D
Bardzo ciekawe stwierdzenie, a ja dodam, że to kwestia naszych wyborów. :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Film zawsze będzie na czasie, zwłaszcza że coraz więcej "konfliktów" na świecie :oops: .
"Pokerzystę" mogę Ci polecić.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Odnotuję polecajkę. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Już wszystko poprasowane, obiadek zjedzony, czereśnie na podwieczorek czekają i lody...... tylko plecy pobolewają :oops: . Pozycję horyzontalną trzeba będzie przyjąć i odpocząć.
Jak widać to nie tylko ja wpadłem na taki smakołyk....... makaron z truskawkami :lol: . Tyle że ja dodaję śmietanę, a nie jogurt :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ten przysmak znam od dziecka i najlepiej smakuje ze śmietanką 36%. :shock: :oops: A w tym roku odkryłam ryż z truskawkami. :D
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Od małego to miałem z pierogami, zwłaszcza że były swoje :) .
Ryż za bardzo mi nie podchodził, ale bieg czasu robi swoje..... i smaki się zmieniają :) .
Zaczął równy deszcz padać. Wieczór jest to niech pada, a za parę dni zrobi się ładna pogoda ;) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Niech już przyjdzie lato po tej, bo znów wieczór zimny, po deszczu. :roll: Przyroda świruje. Już nie tylko brzozy żółkną, ale i lipy. A niektóre świdośliwy mają już czerwone liście. :shock: :o
ODPOWIEDZ