Sprawa jest prosta.
To jest Forum głównie dla kuracjuszy korzystających ze skierowań na leczenie uzdrowiskowe z NFZ. Jeżeli ktoś postanowił zrezygnować z tej formy usprawnienia to konsekwencją tego kroku jest pożegnanie się z Forum, jego administratorem, moderatorem i użytkownikami. I to właśnie niniejszym czynię.
Spędziłem tu 9 lat, przeczytałem setki jeśli nie tysiące postów, czerpałem pełnymi garściami wiedzę którą tu się dzielicie ale i sam starałem się na miarę swych możliwości pomóc komuś w jakimś drobnym kłopocie oraz przede wszystkim zdawać relację ze swych kilku sanatoryjnych pobytów. Przy okazji było to miejsce rozrywki, żartu, czasem przekomarzania. Takie oderwanie od szarej codzienności.
Jak doskonale wiecie wyjeżdżałem wspólne z żoną – pisałem wcześniej z jakiego powodu, ale nasz ubiegłoroczny turnus w komfortowym sopockim Leśniku był tym ostatnim. Tak postanowiliśmy. Dopóki takie wyjazdy nie zostaną ujęte w jakieś sensowne ramy, tak aby obie strony narastającego wciąż konfliktu były w miarę zadowolone nie będziemy się pchać tam gdzie nas nie chcą. Ostatnio znów pojawiły się posty których czytanie sprawia przykrość jeśli nie jest się winnym istniejącej sytuacji. A już stwierdzenie, że blokujemy miejsce tym którzy badziej potrzebują terapii (tak to dosłownie ktoś ex cathedra określił) nie pozostawia pola manewru. Będziemy więc korzystać z innych form rehabilitacji, może poprawimy odsetek tych "nierozłącznych" wśród gości komercyjnych albo przestawimy się na tory wyjazdów w trybie ambulatoryjnym.
Zwalniamy więc jedną dwójeczkę, wprawdzie może nie będzie ona jakaś atrakcyjna bo dotychczas najczęściej dostawaliśmy przydziały do najgorszego obiektu w uzdrowisku (Złoty Kłos, Mikołaj, Bajka czy Leśnik), ale zawsze...
No dobrze...
Dziękuję wszystkim z którymi fajnie mi się tu "rozmawiało", od których mogłem się czegoś nauczyć, którzy służyli mi konkretną pomocą, radzili w ważnych momentach w życiu. Także tym z podobnym do mojego poczuciem humoru za wszystkie żarciki, przekomarzanki...Szczególnie miło będę wspominał wizyty w tematach sportowych, na fotozagadkach czy nawet Pogaduchach, choć tu akurat może najtrudniej było mi się odnaleźć.
Spotkałem tu ludzi mądrych, inteligentnych, dowcipnych, uczynnych, z dużą wiedzą i doświadczeniem w tematach sanatoryjnych. Stanowicie zdecydowaną większość na Forum.
Przepraszam tych którzy być może poczuli sie w jakimś stopniu niekomfortowo po przeczytaniu któregoś mojego tekstu. Nie było moją intencją sprawianie komukolwiek przykrości.
Życzę Wam dużo szczęścia w życiu, udanych sanatoryjnych wyjazdów, miłego i zarazem owocnego korzystania z tego Forum. No i zdrowia przede wszystkim.
Celowo nie wymieniam tu żadnych konkretnych nicków, nie chcę kogoś niechcący pominąć, a osoby o których myślę i będe je najdłużej pamiętał i tak będą o tym wiedziały bo głowę na karku noszą nie od parady, jak mogłem się o tym niejednokrotnie przekonać.
Jeżeli Opatrzność pozwoli doczekać momentu w którym będą wprowadzone jakieś mądre zmianay w obecnym systemie lecznictwa sanatoryjnego być może wrócę tu jako kazimierz+
Pozdrwiam wszystkich
Kazimierz