POMORSKI NFZ -kolejka itp
- Asik_
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sie 2022 09:55
- Oddział NFZ: Pomorski
- Podziękował: 4 razy
- Podziękowano: 15 razy
Re: POMORSKI NFZ -kolejka itp
BarbaraG pisze: 05 wrz 2025 02:09Hej Asik,Asik_ pisze: 27 sie 2025 21:27 Witam wszystkich Pomorzan,![]()
Dzisiaj dostałam skierowanie na rehabilitację w ramach prewencji rentowej z ZUS. 06 października wyjeżdżam do Ustronia- OŚRODEK JASKÓŁKA.
Może ktoś był i podzieli się spostrzeżeniami ?
Pozdrawiam![]()
Asik
W ogóle nie słyszałam o tym ośrodku.
Ogólnie ludzie chwalą sobie Ustroń, ale ja tam nie byłam.
Pozdrawiam![]()
Z tego co czytałam jest to hotel (i tak się przedstawiają jak dzwoniłam) Zabiegi mają dopiero chyba od stycznia i wtedy też podpisali umowę z ZUS.
NFZ umowy tam nie ma.Opinie są jak zawsze różne, Zobaczę na miejscu i tak najważniejsze są zabiegi.
Pozdrawiam serdecznie
-
Endrjus
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 10 gru 2012 22:31
- Staż sanatoryjny: 6
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 1 raz
Cześć.BarbaraG pisze: 05 wrz 2025 02:11Z tego co się orientuje to przydziały do konca roku są rozdane, więc pewnie jeszcze trochę poczekasz.Endrjus pisze: 29 sie 2025 11:52 Witam serdecznie
Wakacje kończą się, więc trzeba zacząć obserwować ruchy w kolejce do sanatorium. Na razie, zapewne mając na uwadze okres urlopów, kolejka przesuwa się w ślimaczym tempie, ale kiedyś dotrze do mety i wystartujemy do upragnionego uzdrowiska.
Od 12. maja ubyło 2069 i pozostało mi 2265, czyli jestem prawie na półmetku. Myślę, że jak zapowiadano, muszę odczekać swoje ok. 9. miesięcy.
Pozdrawiam
Pozdrawiam![]()
Ja grzecznie i cierpliwie, co w moim przypadku wątpliwe, bo ja zodiakalny baran, czekam. Zresztą taki był mój plan, żeby jechać zimą, jak to bywało dotychczas. Inne pory roku są intensywnie zagospodarowane. Już tak mam. Pomimo dolegliwości zdrowotnych nie odpuszczam i staram się aktywnie spędzać cztery pory roku.
Kiedyś nadejdzie ta chwila. Ostatnio byłem w Lądku Zdroju (drugi raz i w tym samym ośrodku), teraz marzy mi się Ustroń (tez byłem), bo najbardziej i najmilej wspominam ten wyjazd, pomimo, że z Rosomaka miałem ponad 1 km na zabiegi, o Zapiecku nie wspomnę
Pozdrawiam i życzę zdrówka
- kuty
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 28 wrz 2012 18:03
- Staż sanatoryjny: 10
- Podziękował: 5 razy
- Podziękowano: 9 razy
Krynica Zdr. czeka, czas nadszedł.
Jutro w drogę, postój w Krakowie ( u rodzinki ) i z samego rana w piątek kierunek Sanatorium WATRA.
Pozdrawiam.
- Atina
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 19 sie 2011 09:29
- Podziękował: 54 razy
- Podziękowano: 34 razy
Życzę Wam przyjemnego pobytu w moim ulubionym uzdrowiskukuty pisze: 10 wrz 2025 10:10 No, a ja dziś intensywne pakowanie.![]()
Jutro w drogę, postój w Krakowie ( u rodzinki ) i z samego rana w piątek kierunek Sanatorium WATRA.![]()
Pozdrawiam.
-
Endrjus
- Super Kuracjusz

Ja też pakuje się, ale mniej intensywnie. Jutro wieczorem lecę do Tunezji, łyknąć wit. B.kuty pisze: 10 wrz 2025 10:10 No, a ja dziś intensywne pakowanie.![]()
Jutro w drogę, postój w Krakowie ( u rodzinki ) i z samego rana w piątek kierunek Sanatorium WATRA.![]()
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
-
Endrjus
- Super Kuracjusz

Ustroń, moje marzenie. Może uda się… czas pokaże.Asik_ pisze: 10 wrz 2025 11:14 Kuty,
życzę szczęśliwej podróży,pomocnej rehabilitacji i udanego odpoczynku![]()
Ja jeszcze miesiąc i kierunek Ustroń![]()
Pozdrawiam
-
Endrjus
- Super Kuracjusz

Pozdrawiam