Podhale Połczyn-Zdrój opinia
- tanganika
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 01 lis 2013 10:48
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 8
Podhale Połczyn-Zdrój opinia
Posiłki na 1 zmianie, z cateringu, dieta specjalna z dopłatą 25 zł za dzień. Ilość wystarczająco, ale dla mnie mało urozmaicona. Ogólnie smacznie.
Zabiegi z których korzystałam to zawijania borowinowe, kapiel solankowa, masaz podwodny, prady ten i ultradźwięki z lekiem i masaż na łóżku hydro jet. Łącznie 54 zabiegi. Przemiła lekarka, 3- krotnie dzwoniła i pytała o samopoczucie oraz moje oczekiwania, oczywiście w zakresie jej kompetencji. Personel na zabiegach miły i życzliwy. Planowanie zabiegów i czas ich realizacji to dwie różne bajki. Terapeuci często dzwonili po nas i zapraszali na wcześniejszą porę. Odczuwalny byl brak gimnastyki, najchętniej w basenie. Podhale nie współpracuje z pobliskim sanatorium Gryf, który w sezonie udostepnia 2 baseny., w tym solankowy, pomimo, że działają w ramach jednej spółki. Basen dostępny za dodatkową opłatą.
Czas po zabiegach spędzaliśmy na wędrówkach po okolicy, wypad do Kołobrzegu i do Świdwina (piękny zamek z funkcją użytkowa). Uczstrniczylismy w otwarciu wystawy artysty Kuby Konarzewskiego z pobliskich Toporzyk, koncercie zespołu wojska polskiego.
Miasteczko Połczyn-Zdrój oferuje kilka miejsc, gdzie zjemy lody i dobre ciastko. Duży wybór napojów oferuje miejscowy browar, którego historia sięga XIX wieku.
Wieczorami tanczlismy w sanato Gryf, Hopferówka, Marta i ogródku Pod Kasztanami.
Nasz turnus doświadczył ładnej , letniej pogody. Nawet gdy padał deszcz było ciepło i z kijkami w płaszczach przeciw deszczowych wędrowaliśmy do sanatorium Borkowo.
Do Borkowa można tez dojechać busem za 5 zł.
Pobyt uważam za udany zwłaszcza, że ominęły mnie infekcje, które zaczęły się rozprzestrzeniać w połowie turnusu. Cieszę się że mogę pojechać do sanatorium i podreperować zdrowie.
Pozdrawiam serdecznie i życzę udanych pobytów.
- tanganika
- Bardzo Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 01 lis 2013 10:48
- Oddział NFZ: Warmińsko-Mazurski
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Podhale Połczyn-Zdrój opinia
Gdy rozpoczynał się turnus park tonął w zieleni. W połowie turnusu drzewa zaczely gubić liście i zrzucac owoce. Z pewnoscia miały za mało dostępnej wilgoci. Można też bylo napić się wody z ujęcia Joasia ( o nie udokumentowanych korzyściach zdrowotnych jak wynika z tablicy informacyjnej przy źródełku).
-
Wodniczka
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 31 mar 2016 20:05
- Oddział NFZ: Lubelski
- Podziękowano: 1 raz
-
alka50+
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 02 sty 2015 11:50
- Oddział NFZ: Zachodniopomorski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 18 razy
Cieszy....Twoje zadowolenie z pobytu.
Omineła nas kawka w Kgu...i w Ciechu....nie zawsze udaje się to zgrać...ale pamiętamy aby o tym pomyśleć i to jest cenne w znajomościach z Forum.
Pozdrawiam
-
Zosia
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 29 gru 2009 15:33
- Oddział NFZ: Podlaski
- Podziękował: 16 razy
- Podziękowano: 25 razy
Bardzo dziękuję za opinię