Generalnie dobry Temat -JEDNAK ja zadałbym go inaczej
Dlaczego coraz cześciej Obiekty sanatoryjne świadczą ograniczone zabiegi
Niestety aktualnie obiekty sanatoryjne poprzez bardzo agresywną politykę cenową wyłanczają ze swojej Oferty coraz więcej zabiegów
Nie ukrywam ,że po osiągnięciu półwiecza zacząłem w sanatoriach Prosić sugerować o te TZW Słuzowe NFZ zabiegi w postaci
Masażu -Masażu nie klasycznego ale jakiegoś odcinka
Fakt nadaga robi swoje .
W ciagu ostatnich 8 pobytów -Fakt były to tak sanatoryjne jak i uzywać skrótu myslowego poszpitalne
Miałem zaordynowane
Jedynie 1 ośrodek rękami Masażysty Osoby Niepełnosprawnej -BEZ GRATYFIKACJI wykonał zabieg trwający 15 minut
ale były też zabiegi ( Czarny Protest ) Był zabieg który trwał od wejścia zabiegu do wyjścia całe 7 minut Udokumentowane z Dyr Obiektu

No fakt póxniej chciano mnie udobruchać i zaproszono na 2 zabiegi kompleksowe po 60 minut
Aktualnie u sibie w swojej miescinie znalazłem Jakąś bardzo dziwna przychodnie rechabilitacyjną
Tam mam masaż odcinka Plus właśnie plus jak to Nazywaja rehabilitaci -Rozciaganie czyli de fakto kolejny masaż
Razem to trwa 45 minut
Nie ukrywam też ,że podobnie jak lata temu w kołobrzeskiej Perle bałtyku Mam indywidualne Cwiczenia
Gdzie rehabilitant potrafi doprowadziź mnie do Potów tak po zabiegu zalecany jest Prysznic
Pytanie czy u Nich wszystko jest ok
Czy Oni dobrze rozliczają się z NFZ
Sprawdzałem wg Mojego konta Pacjenta
Fakt masaż wyceniony jest na 75 zł
Rozciąganie rówież na 75 zł a gimnastyka na 45 zł
razem czas to 70 minut
Wspomniałeś o pokojach Niestety pokoje pokojami .
Niestety ,ale Czystośc w nich nie jest najmocniejszą stroną
Pomijam już "Mój przypadek" z Ciechocinka"
Przepocona wprost ŚMIERDZĄCA KOŁDRA I PODUSZKA
Rozumiem Panią sprzatajacą ,że nie wyrabia się z przygotowaniem
Ja opuszczam obiekt o 10,00 bo jeszcze musze na Spacer
Ale też Ja już od 6,00 Drę się w recepcji i wywieram PRESJE że Nie ma dla mnie jeszcze pokoju
Nie ukrywam ,że idealnym ROZWIĄZANIEM było by
Gdybym mógł Osobiście Dysponować Kwotą jaką w moim imieniu NFZ z Mojego subkonta przekazuje obiektowi sanatoryjnemu
Wtedy obiekty ,którym zalezy na pacjencie by sie utrzymały
Natomiast te które wprost ŻERUJĄ na Kuracjuszach musiały by paść
Osobiście znam Obiekt gdzie w pokoju 1 osobowy aktualnie jest pokój 3 osobowy w ciagu 40 lat był tylko malowany
Bo wanna jest z 1978 roku
Do czasu podniesienia Standartu nie zawszę będę się pchał do obiektów NFZ
W dobrej cenie można coś znaleść NAWET w Strefie Euro -Słowacja czy Austria