ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: ANDY12345 »

Za młodego to rozumiem. Samemu się nie przebierało, tylko że ręcznie po łokcie :lol: .
Czyli przepis tak jak prawie wszyscy preferują . Już myślałem że dzbanek z wodą trzeba ze sobą wziąć :lol: .
To na wydłużony odpoczynek jesteś przygotowana :lol: . Niestety woalka jak wisiała tak wisi :roll: .
Wszystkim tym myśliwym (jak wielokrotnie pokazane było ich zachowanie w dziennikarskich reportażach) zakręciłbym lufy o 180 stopni i powiedział: pociągnij se :evil: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Kleinehexe »

Wiesz ilu jest dorosłych, co lubią się bawić w błocie? Tylko zabawki mają większe i droższe. :P
Jakże mogłeś zwątpić w moje zdolności kulinarne? :o ;) :lol:
Nie byłabym aż tak radykalna i nie wszystkich bym tak potraktowała, ale przewietrzenie w tym środowisku byłoby wskazane. :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A tam zabawkami :roll: . Samodzielnie swoimi rencyma kleić babeczki...... i inne takie tam ;) .
Jakżeż tak możesz wątpić, że ja jakżebym mógł zwątpić :oops: . Chociaż przepis ten sam, to preferencje w wykonaniu mogą się bardzo różnić :P .
A ja tak, bo broni używają, a badań okresowych nie chcą się poddawać. A ilu jest alkoholikami czy z zaburzeniami psychicznymi ?...... tylko winni się boją, a niewinni nie mają nic do ukrycia :P ....... no może bez tych co przeszliby porządną weryfikację i prawdziwe badania lekarskie.
Ja miałem co dwa lata, a nawet siekiery nie miałem na stanie :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak chcesz babki lepić z błota, to lep, Twoja babka Twoja sprawa i Twój wybór. :lol: Inni wolą drogie zabawki, niech się nimi bawią. Kto bogatemu... :oops:
Zwątpiłeś w tym momencie:
Już myślałem że dzbanek z wodą trzeba ze sobą wziąć :lol: .
:P
broni używają, a badań okresowych nie chcą się poddawać. A ilu jest alkoholikami czy z zaburzeniami psychicznymi ?...... tylko winni się boją, a niewinni nie mają nic do ukrycia :P ....... no może bez tych co przeszliby porządną weryfikację i prawdziwe badania lekarskie.
Oczywiście z tym się zgadzam i zresztą już o tym pisałam, co nie znaczy, że wszyscy myśliwi są źli, bo nie można generalizować.
Mnie oburza jeszcze to, że są grupą uprzywilejowaną. Mnie nie można wjechać do lasu ( i nie mam na myśli jeżdżenia nie wiadomo gdzie, a przejechanie drogami szutrowymi, by np. dojechać na grzybki czy jagody), puścić psa ze smyczy ( co i tak robię, ale ...), a oni robią co chcą i nie tylko w czasie polowań. :evil:
Siekiera swego czasu była na stałe w aucie. :o :shock: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ale można pod swój gust wyrzeźbić ;) .
Do popicia w przypadku suchości...... w ustach ;) .
Przed komarami ? :lol: .
To niech się bawią w Indian :roll: . Łuk ze strzałami, oszczep, jakiś kozik i nos przy ziemi, a z bronią to na strzelnicę lub odpust :P .
Już na początku lat siedemdziesiątych chodziłem na strzelnicę i znałem zasady posługiwania się nią. A jak w reportażach zobaczyłem co wyprawiają, to ręce i nogi odpadają :evil: . Przy każdym naciśnięci spustu są potencjalnymi mordercami. I wiele takich spraw zostało zatuszowane, bo bonzowie polowali.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

I właśnie o tym mówię, niech każdy rzeźbi, co tam chce. :P
Wszystko się zgadza, dlatego również uważam, że powinny zajść głębokie zmiany w sprawie myśliwstwa. Przede wszystkim kontrola. Tylko kto ma to robić, kiedy bardzo często myśliwym jest policjant, prokurator, sędzia, wójt, pleban itd.?
Nie akceptuję myśliwstwa jako rozrywki czy sportu czym niestety często jest, ale rozumiem tych, którzy zajmują się myśliwstwem jako spodobem zdobycia pokarmu dobrej jakości. Już o tym pisałam, że wg mnie mięso ma prawo jeść ten, kto sam odebrał życie zwierzęciu, podjął się całego trudu zdobycia go oraz późniejszego procesu przygotowania produktu do stworzenia posiłku. Dla mnie czymś gorszym jest wspieranie obozów koncentracyjnych dla zwierząt jakimi jest masowa hodowla. :cry: Tam zwierzę cierpi przez całe swoje życie. W lesie żyje wolno i nie ma dla niego większej różnicy czy poluje na niego człowiek czy inny drapieżnik. Tak czy siak to życie straci kiedyś jak my wszyscy, ale ważna jest jakość tego życia, nie długość. Zaznaczam, że nie jest to żadna prawda objawiona, lecz mój punkt widzenia i każdy może widzieć to inaczej. :)
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A na razie czekamy co zrobi Nawrocki z zakazem hodowli zwierząt futerkowych.
Ostatnio oglądałem dokument poświęcony produkcji ekologicznej, roślinnej jak i hodowli zwierząt. To tak jak mówisz..... o matko i córko :roll: . Niemieccy ekolodzy czy działacze Greenpeace zakradali się nocą do niemieckich ferm kurzych, czy ze świniami czy krowami. Skandal to mało powiedzieć. Podobnie się dzieje na tzw. plantacjach, gdzie na dziesiątkach tysięcy hektarów pod olbrzymimi
foliowymi dachami prowadzi się hodowlę roślin. Opryskuje się pestycydami i to pośród ludzi tam pracujących pochodzących z krajów trzeciego świata i jak pewnie się domyślasz bez jakichkolwiek zabezpieczeń. Dodatkowo wszechogarniający mikro czy nano plastik.
Coraz większe nakłady na służbę zdrowia i coraz więcej nowych chorób i coraz bardziej trudne do wyleczenia.
Wiele lat temu chciałem żyć w przyszłości gdzie technika by mam pomagała, żyło się zdrowiej i lepiej, a ludzkość szła w kierunku....... świetlanej przyszłości :lol: ........ i nie mów mi o socjalizmie :P .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wkradł się lapsus do Twojej wypowiedzi. :? Chyba nie produkcji ekologicznej, a masowej? :oops:
Do przerażających warunków jakie panują w tych hodowlach dochodzi jeszcze transport żywych zwierząt. To kolejny koszmar. O uboju nie wspomnę. :cry: Dlatego m.in rezygnuję ze spożywania mięsa. Dla mnie świnia, krowa, kurczak nie różni się niczym od kota czy psa (oczywiście chodzi mi odczuwanie cierpienia) i ludzie, którzy rozczulają się nad losem pupili, a ignorując los zjadanych, są przykładem hipokryzji.
Natomiast jeśli chodzi o rośliny, to z tego względu m.in. wyprowadziłam się na wieś, inwestując w ten projekt wszystkie oszczędności, rezygnując z wygodnego życia i pasji do podróżowania, tylko po to, by móc uprawiać własne warzywa. Oczywiście nie wiele jeszcze mam, bo to długotrwały projekt, dlatego jeśli mam wybór, jest taka możliwość, kupuję produkty ekologiczne.
Słyszałeś powiedzenie: pacjent wyleczony, klient stracony. :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Niieee, właśnie że nie :roll: . To już jest masowa hodowla pod szyldem papierku z napisem eko, bo zmienili normy :oops: . Zmienili bo jest coraz większa konkurencja na rynku żywności, a ważniejszy jest ojczysty producent (nie rolnik) niż zagraniczny. A dlaczego obce koncerny powykupywały nasze rodzime markowe wytwórnie które znane były od dziesiątek lat, szczycące się znakomitymi recepturami? A koncerny sklepów wielkopowierzchniowych, zalewające kraj? Jak się obchodzili z naszymi dostawcami :shock: .
Są jeszcze marki i nasze i obce gdzie produkt jest smaczny, ale za to znacznie droższy :roll: .
Jeszcze znajdziesz rolników, hodowców i wytwórców produktów eko, ale sama dobrze wiesz gdzie ich można najszybciej spotkać....... na tzw. wsi. Na tzw. bo na tej zwykłej to są osiedla domków jednorodzinnych i biada jak kogucik zapieje :evil: .
W sanatorium więcej wędliny czy mięsa serwują, niż ja w ciągu roku zjadam........ pod warunkiem że są dwa turnusy :lol: .
Już gdzieś o tym wspominałaś :) .
A to słyszałaś ?........ co leci szybciej: czas czy Ziobro do Orbana :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To poproszę o namiary na ten dokument, bo chciałabym też obejrzeć. :roll:
Wiadomiks, że szybsze zero. :oops:
https://youtube.com/shorts/6RFPBwYaUk0? ... 50C9OSxZK3
ODPOWIEDZ