ROZMOWY NOCĄ

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 26 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: ROZMOWY NOCĄ

Post autor: Kleinehexe »

U mnie też wcześniej zapowiadali w tygodniu lekki mróz i opady śniegu. Liczyłam, że zawita prawdziwa zima i będzie kulig, bo mam gości na weekend. A tu niestety jak zwykle, prognozy sobie, realia sobie. :roll:
Dzień dobry! :kwiat:
Nie patrz co pasuje, tylko jak Ci smakuje. :)
Też lecę na szybki spacerek, choć nie muszę, ale chcę mimo warunków jesiennej brei. I gdzie są teraz te jesieniary? ;) :lol:
Miłego! :kwiat:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 26 maja 2018 11:42
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 3
Podziękował: 4 razy

Post autor: ANDY12345 »

Poczekaj poczekaj, zobaczymy co jeszcze powie Barbara ;) , a na razie jeszcze jesień.
Rozprostuj kości i za mnie, a będą Ci bardzo wdzięczne, ścięgna też ;) ......... zakwasy biorę na siebie :lol: .
Mnie wiele rzeczy smakuje....... tylko nie zawsze mam pod ręką :lol: . Ale gulasz to dopiero po ziemniaczkach :P .
Grzybków nazbieraj, to mogą być do ziemniaczków :) .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

A niech pokaże, choć prognozy pokazują, że zimy do połowy grudnia to nie będzie. A bardzo bym chciała, bo mam ze śniegiem dokładnie tak samo jak p. Natalia, więc posłużę się jej wypowiedzią: :D
https://youtu.be/CAfOOjgJXiY?si=0_WO965oppoZR-Cn
A śnieg przydałby się też ze względów na suszę. To powinno przekonywać wszystkich, bo wszyscy przecież chcą jeść. Początek tego dokumentu, dosłownie pierwsze kilka minut, tłumaczy potrzebę śnieżnych zim, ale oczywiście całość bardzo ciekawa, godna polecenia, choć film powstał na zlecenie Lasów Państwowych, które u mnie są na cenzurowanym. :evil:
https://youtu.be/lCHH4_L1e-E?si=T3LmjYQXTV4DM3Do
Jeśli ktoś tego nie kuma, to ja nie nie chcę powiedzieć głośno, co o tym sądzę. :roll:
Z tym wiele, to bym dyskutowała. :oops: Wiele to z tego, co masz w zapasach. :P
A sam sobie zbieraj zmarzlaki. :oops: :lol:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To nie mów, bo i tak nie zrozumie :evil: .
Wszystko co mam w zapasach to smakuje :P , a tego co nie ma to można kupić....... tylko trzeba pójść :lol: .
Zmarzlaki zmarzlaki :roll: , ja tam nie pogardzę :P ....... niektóre to nawet na zimę czekają :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Taa, myślisz, że czekają na mnie? :?
Wizyta odwołana z powodu choroby, to wykorzystałam czas na film "Jedna bitwa pod drugiej". Film specyficzny, lubię takie dziwne produkcje, tylko nie mam pojęcia czemu z dubbingiem, a ten wszystko zepsuł. :roll:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Jak chodzisz, to coś zawsze nawinie się pod rękę ;) . Przecież śniegu nie ma, to nie trzeba rozkopywać jak renifery w poszukiwaniu porostów :lol: .
Po opisie to myślałem że akcja rozgrywa się w XIX wieku. Dopiero zwiastuny wyprowadziły mnie z błędu :lol: .
Ja tam dzielę na te które podobają mi się albo nie podobają. Bardziej zwracam uwagę na fabułę, a dziwność ? praktycznie o każdym filmie można tak powiedzieć, tylko w zależności co uważa się za dziwność :oops: .
Ja w ogóle nie lubię z napisami, bo ciężej się skupić na akcji. Dlatego przestałem chodzić do kina....... za wolno już czytam :lol: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

U mnie jeszcze trochę śniegu jest, w lesie też, także trzeba wygrzebywać. Po drugie o tej porze nie jest łatwo znaleźć grzyby. Boczniakowe drzewo mi wycięli. :evil: Wodnichy jeszcze za mało znam, by zmrożone zebrać, bo nie mogę sprawdzić czy są śluzowate. Uszaki znalazłam tylko raz. Innych nie znam, więc nie zbieram, ale i tak ich poprostu nie ma. :?
To sam widzisz, że jest specyficzny już z opisu. Wszystkie filmy nie są dziwne, zwłaszcza jak opowiadają przewidywalną, obyczajową historię i są kręcone w standardowy sposób.
Włączam napisy na polskich filmach lub serialach, bo dźwiękowcy chyba są głusi i nie słyszą, że nie idzie zrozumieć wypowiadanych kwestii przez zbyt głośne dźwięki tła, ale też przez słabą dykcję aktorów. Nie chodzę ostatnio do kina z braku czasu, ale już wcześniej chodziłam głównie na filmy, które warto zobaczyć na dużym ekranie ze względu na widowiskowe ujęcia. Teraz, gdy istnieje streaming preferuję kino domowe, bo mogę przy okazji robić inne rzeczy, albo zwyczajnie wyciągnąć się na kanapie, na co mi brakuje czasu. :oops:
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

No to zostaną tylko pieczarki :lol: .
W mojej tv nie mam z tym kłopotu w zagranicznych filmach. Natomiast polskie mają kłopot z wypowiedziami, bo idą po taniości :roll: . Kiedyś już o tym rozmawialiśmy.
Ziemniaczki zrobiłem i powiem tylko...... zjadłem kilo, czyli wszystkie :lol: . Piśne wyszły...... a miały być na dwa dni :P .
Awatar użytkownika
ANDY12345
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

To Ty sobie jeszcze doglądaj, a ja już idę......... dobramoc :kwiat: .
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Albo boczniaki, a mam jeszcze zamrożone kanie i ususzone podgrzybki i borowiki. Ale pieczarka portobello też jest smaczna. :)
W zagranicznych filmach nie mam również kłopotu, bo jest przecież lektor. :P
A ja miałam pyszną zapiekankę makaronową z fasolką szparagową z własnych zapasów i pesto. Była tak dobra, że również nic nie zostało. :o :D
ODPOWIEDZ