Pobyt-opinia Busko Zdrój Astoria 7,01:28 01,2026

Forum na którym możemy wyrazić swoją opinię na temat ośrodka, w którym byliśmy. Podziel się z innymi wrażeniami o sanatorium, szpitalu uzdrowiskowym. Zapytaj kuracjuszy jak było podczas ich turnusu. Jakie mieli warunki zakwaterowania i zabiegi rehabilitacyjne.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Re: Pobyt-opinia Busko Zdrój Astoria 7,01:28 01,2026

Post autor: Genever »

Wiktor
"Dziś chciałem zrobić integrację co siedzą ze mną przy stoliku ,i nić jeden czyta książki drugi krzyżówki i dałem
Im spokój masakra"
Super, że się dobrze bawisz i jestem wdzięczna za relację ( może jakieś zdjęcia ośrodka, pokoju i bazy zabiegowej wrzucisz) ale szczerze.... nie każdy ogarnie ciągłe bieganie na "balety", ja osobiście to rozumiem. Lubię potańczyć ale na wyjeździe nadrabiam zaległe książki, dużo zwiedzam jeżeli jest taka możliwość, trzaskam kilometry, zatem dla mnie lekką masakrą byłoby masakrowanie siebie dzień w dzień wyjściami :roll: , latam codziennie jak kot z pęcherzem, wystarczy. I uwierz do nudnych nie należę. :lol:
Nie gniewaj się ale musiałam to napisać - trzeba zrozumieć, że są ludzie dla których spędzanie czasu w inny sposób to idealna forma odpoczynku. Wliczając w to bycie samym ze sobą, książką i krzyżówką.
Baw się dobrze, pisz o konkretach, może pomimo aury zwiedzisz jakieś ciekawe atrakcje w okolicy.
Pozdrawiam całą ekipę. :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 17 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Felice »

Genever jakoś tak dziwnie czasu starcza na wszystko... :D
Codziennie na liczniku mam od 8 do 10 km. Mam dwie godziny przed obiadem, potem wspólny popołudniowy spacer zakończony kawą, zimową herbatą, tudzież grzańcem. Wieczorna integracja niekoniecznie przetańczona od pierwszego do ostatniego utworu. Jest czas na rozmowy również.
Czytam może mniej niż w domu, ale wszędzie książka mi towarzyszy...najczęściej w oczekiwaniu na zabieg i obowiązkowa godzinka przed snem.
Jutro po śniadaniu wycieczka.
Rozumiem każdego, kto ma swój sposób na zagospodarowanie dnia. Jednak ciężko mi zrozumieć siedzenie w pokoju. Cóż to za rehabilitacja? Prądy i masaże nikomu nie pomogą...
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Felice masz rację ,być może czytając ciągle o baletach w kolejnej relacji tylko je mam w głowie :lol: oczywiste, że pogaduchy, piwko, herbatka to miły dodatek. Czy codziennie...nie nawet w najwspanialszym gronie. Mówię oczywiście o sobie. Ale ja generalnie mam małą potrzebę socjalizacji 8-) Wyraziłam opinię absolutnie nie chciałam obrazić pozytywnie zakręconego Wiktora. :kwiat: Lepiej człek pozytywnie zakręcony niż maruda.
Natomiast każdy ma swój sposób na spędzanie wolnego czasu, co kto woli, jeżeli tylko to jego decyzja niech sobie siedzi, czyta, puzzle składa.
Przy stole w Muszynie miałam Pana Jurka , emerytowanego górnika. Jego ulubionym sposobem na spędzanie czasu było to co w domu czyli...meczyk :lol: Miałam też Panią, która robiła kilometry ale "siama". Czasami za tym odseparowaniem nie stoi niechęć do ludzi ale silna potrzeba wyciszenia siebie co na codzień w ferworze życia jest mało realne. . Nie wstydzę się przyznać, że mam ADHD i w moim przypadku to czasami jedyne remedium na nie zatrzymujący się nigdy mózg. Rany.... nagadałam się...a powinno być krótko a róbta co chceta :D byleby nic na siłę i bez oceniania tych nieco odstających od ogółu.
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: wiktor64 »

I tu się z Felicja zgodzę jedni się bawią inni książki czytają ,i too nie jest tak że jedziesz do sanatorium i chodzisz na balety , każdy kuracjuszy robi tak jak uważa
I musimy to uszanować czy chcemy czy nie .Co
Niektórzy mnie e znają że lubię się bawić i tu pisać ta

ki jestem i się nie zmienię ,ale muszę się pożalić ,nie będę pisał imionami wiadomo kto tu jest obecnie,ale nie ma tej osoby na forum, kupiła bilety do Belwederu bez naszej zgody ,ale chwała jej że to zrobiła i dziś przychodzimy as ona od nas się odizolowała i była z i nnym gościem ,tak się nie robi albo się bawimy razem do końca albo nie,
Powiem tylko tyle że ta osoba była w Szczawnicy,a ostatni zabieg w Belwederu był ok jestem zadowolony jutro .. włókniarz i tam będziemy się bawić do końca
Jeśli macie jakieś pytanis too proszę o dyskusje wszystko przyjmuje na klatę dobranoc i miłej zimnej niedzieli
Przepraszam za błędy
CDN...
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 103 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: GIENIA »

Na przyszłość Wiktorku , z nikim się nie umawiaj przed wyjazdem .... jedź , baw się , to Twój czas , to Twoje 3 tygodnie :D jesteś osobą kontaktową , zawsze znajdziesz towarzystwo :)
Super dalszego pobytu Ci życzę :)
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 9 razy
Podziękowano: 35 razy

Post autor: darek »

Wiktor
jakie cholera błędy
KAŻDY miał do SZKOŁY pod Górkę tylko dzis Wszyscy się chwalą że mieli same 5 no 4
To niech pokarzą Swiadectwa i te 3 na SZYNACH :)
Po za tym piszemy na komputerach na komórkach i gruba łapa może się OMCKNĄĆ

Nie ukrywam że zazdraszczam Ci tej Siły i Witalności jaką posiadasz
Bądż sobą a Że Pani poznała pana ..Ona i tak do ciebie Wróci
Zreszta statystycznie na Jednego Chłopa w Sanatoriu średnio wypadają nawet 2-3 Panie
a takich jak ty to NAWET Z GROMNICA Będziesz szukał i Nie znajdziesz
Baw się dobrze
Kleinehexe
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 20 mar 2020 22:12
Podziękował: 12 razy
Podziękowano: 52 razy

Post autor: Kleinehexe »

Przepraszam, że wrócę do tematu pobocznego. :oops: Genever, zdecydowanie się z Tobą zgodzę. Jeżeli ktoś na co dzień żyje bardzo intensywnie, obcuje z dużą grupą ludzi, doświadcza sytuacji o różnym zabarwieniu emocjonalnym, i tych wysoko jak i nisko wibrujących, jest przebodźcowany, to najlepszą rehabilitacją będzie dla niego wyhamowanie, wyciszenie, a nawet odosobnienie. Zwłaszcza, że po powrocie z turnusu, nie będzie miał możliwości klapnąć na cztery litery, tylko znów wpadnie w wir zdarzeń. Ludzie są różni, mają różne potrzeby, szanuję to. Lekarz też nie przepisuje takich samych zabiegów wszystkim jak leci, a przynajmniej nie powinien. :roll:
Przepraszam Wiktor :kwiat: za zaśmiecanie tematu. :oops: Życzę dalszej wspaniałej i owocnej rehabilitacji, a czytając Ciebie, nie wątpię, że taka będzie. :D
Awatar użytkownika
ZbigniewMax
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 maja 2022 09:24
Oddział NFZ: Małopolski
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 10 razy

Post autor: ZbigniewMax »

Wszystko jest do pogodzenia mili państwo.
Polecam oprócz, zabiegów, zabaw, kijków, jazdę na koniu,karmienie wiewiórek jak i czytanie książek, w wolnych chwilach, jak już nie ma co robić spoglądanie na innych i plotkowanie,to też ma swój urok. :)
Awatar użytkownika
wiktor64
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 sty 2017 20:42
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 40 razy
Podziękowano: 24 razy

Post autor: wiktor64 »

Łazienka