Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
Awatar użytkownika
pitt53
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 28 mar 2016 15:51
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 15
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 11 razy

Re: Mazowiecki NFZ jaki czas oczekiwania?

Post autor: pitt53 »

Narewka pisze: 08 sty 2026 17:03 Takiego tempa to jeszcze nie widziałam.Już spadłam na nr poniżej 1900.Napisałam ponownie prośbę o maj/czerwiec ,pokazałam skierowanie na operację kolana i... zobaczymy,czy ktoś to czyta .
Obym był złym prorokiem ale samo pokazanie skierowania nic pewnie nie da. Myślę, że sprawa byłaby do załatwienia gdybyś miała już wyznaczony termin na zabieg. Ja dostałem skierowanie bo Buska od 27 stycznia ale w tym okresie czasu nie mogę jechać bo zajmuję się moją 90-cioletnią mamą. Dołączyłem do prośby o przesunięcie terminu o jeden turnus zaświadczenie lekarskie, że nie jest zdolna do samodzielnej egzystencji. I co? Wywalili moje skierowanie do kosza i stwierdzili, że zrezygnowałem. Żadnej zmiany terminu. Taki to "ludzki" NFZ. Znowu do lekarza, badania i nowe skierowanie. Życzę powodzenia.
Genever
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 31 maja 2022 06:44
Podziękował: 19 razy
Podziękowano: 73 razy

Post autor: Genever »

Narewki moje kciuki coś się słabo sprawdziły ale za Was w tym wątku też trzymam. :kwiat:
Od lat próbuję zrozumieć jak można tak różnie podchodzić do petenta. :|
Czekam na dobre wieści.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 19 wrz 2011 19:31
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 33
Podziękowano: 10 razy

Post autor: Narewka »

Póki co,to jeszcze skierowania z terminem nie mam.Mogę więc liczyć na cud,albo zrozumienie.
Za kilka dni powinnam znać termin operacji,to wtedy raz jeszcze napiszę Czy to coś da,nie wiem. A jeśli nawet dostanę kwiecień,to kolano podleczę i jakoś dam radę.
Nawet pomyślałam,ze ewentualnie zamówię Hopera,to do Buska niedaleko i dojadę.Poza tym napisałam,ze to moje ostatnie sanatorium.
Tak mi się marzy Busko,trzeba wierzyć,ze marzenia się spełnią.Oby!
Jednak mimo wieku,jestem niepoprawną optymistką.
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Czyżby w Mazowieckim wszyscy oczekujący już dostali skierowania?Cisza, więc pewnie zadowoleni myślą o wyjezdzie.
A u mnie nr 990, pewnie lada dzień coś przyjdzie .
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 paź 2025 16:14
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Aga2911 »

O nie Narewko , ja idę z tobą prawie na równi. Jakoś ostatnio zwolniła kolejka ( co nawet mnie cieszy i daje nadzieję na późniejszy wyjazd) czekam cichutko na przydział.
Awatar użytkownika
Monika trzy
Kuracjusz
Kuracjusz
Na forum od: 11 sty 2024 12:16
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Monika trzy »

Cześć Wszystkim,
bardzo dawno nie było mnie na forum ale nareszcie jestem.Wszystkich pozdrawiam życząc trafnych przydziałów co do terminu i miejsca :kwiat: Mam prośbę o odpowiedzi jak sądzicie (reumatologia mazowieckie) przy numerze w kolejce 9500 kiedy mogę liczyć za wyjazd do sanatorium?
Awatar użytkownika
Narewka
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Ja mam 750 nr,to jeszcze trochę poczekasz.
Jestem już po operacji kolana, zrobiłam skan wypisu i od razu wysłałam do Nfz wraz z ponowną prośbą o czerwiec i Busko.Co będzie,zobaczę,pewnie niedługo.
Awatar użytkownika
Monika trzy
Kuracjusz
Kuracjusz

Narewko powinni uwzględnić prośbę o ile podparłaś ją konkretnymi dokumentami potwierdzającymi konieczność zmiany terminu. Ja tak zrobiłam i wyznaczono nowy termin. A tak w pierwszej kolejności dziękuję za odpowiedź na mój post. Zastanawiałam się czy mogę dostać przydział jeszcze w maju bo kolejka spada bardzo szybko - zaczynałam na początku października ubiegłego roku z numerem 33300 a teraz połowa stycznia i spadła już do 9600. Pozdrawiam cieplutko :kwiat:
Aga2911
Aktywny Kuracjusz
Aktywny Kuracjusz
Na forum od: 29 paź 2025 16:14
Podziękowano: 4 razy

Post autor: Aga2911 »

To fakt . U mnie od sierpnia zleciało 23000 numerków a to dlatego, że od listopada zaczęto rozdzielać skierowania na nowy rok. W tej chwili zdecydowanie kolejka wyhamowała. Być może rozdzielono jakąś pulę skierowań i jest chwilowa przerwa. A te drobne dzienne przydziały to pewnie zwroty.
Awatar użytkownika
Monika trzy
Kuracjusz
Kuracjusz

Aga dziękuję za informacje jak u ciebie od sierpnia spadła kolejka i sugestie jaki jest powód spadków lub nie. Pozdrawiam cieplutko. :kwiat:
ODPOWIEDZ