Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
ysy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Re: Szalona Paczka

Post autor: ysy »

Dzień dobry kochani Szaleńcy :kwiat: :serce: :lol:
Dziś u mnie drobny deszczyk i 8 w plusie a zapowiadają 12.
Zbyszku, wiedziałem że mogę na Ciebie liczyć. ja od kilku dni od 5 rano na nogach i na ogół w samochodzie jeżdżę po Trójmieście.
Badania lekarskie w LUXMEDZIE to podróż po całej aglomeracji, na szczęście już wczoraj zakończone.
Dziś od rana, też od 5-ej, a to żonę zawieźć do pracy bo auto ma w warsztacie a nowy dopiero po niedzieli, a to syna do Gdańska zawieźć.
Teraz zjechałem do domu, zjadłem siadanie, kilka słów do Was kochani napiszę i dalej załatwiać sprawy z nowym autem, bo i rejestracja, ubezpieczenie - trzeba znaleźć najlepsze :D
Jeśli chodzi o pokoje jedynki to mam osobiście inne zdanie. Byłem w jedynce 2 razy i wiem że o te 2 razy za dużo. Lubię towarzystwo bo jak raz mnie pielęgniarka nakryła gdy sam ze sobą rozmawiałem to zalecała wizytę u psychiatry :lol:
A tak na poważnie to jestem raczej osobą towarzyską, lubię się śmiać - nawet sam z siebie i poznawać nowych często ciekawych ludzi.
Jak na razie to miałem szczęście do takich ludzi jak: profesorowie habilitowani, lekarze, doktorzy - nie mylić z lekarzem, dyrektorzy, przewodnicy czy nawet raz trafił się ksiądz dziekan z Olsztyna.
Na prawdę nie chciałbym nigdy więcej żadnej jedynki.
Zbysiu, dosiadam do Twojej kawki, dołożę humor i dalej lecę załatwiać sprawy. :lol:

Obrazek

Wielka amerykańska firma. Szef wzywa do siebie psychologa firmowego
- Johny. Doceniam to co robisz, ale pracoholików to ty zostaw w spokoju!

Lekarz psychiatra do pacjenta:
- Zaraz, zaraz, nie rozumiem pańskiego problemu. Proszę zacząć od początku.
- A więc na początku stworzyłem Ziemię...

Dwóch psychologów stoi na przystanku tramwajowym:
- O, jedzie dwunastka.
- Chcesz o tym porozmawiać?

Obrazek
:lol: :lol: :lol:

Serdecznie Was pozdrawiam i życzę Wam kochani Szaleńcy, miłego dnia :kwiat: :serce: :D
MaryKate
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 gru 2014 13:40
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 21 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: MaryKate »

Ysy🙂to miałeś szczęście trafić na ludzi na poziomie . Moje szczęście to trochę takie dziurawe 😉, palaczka i łacina w złym znaczeniu co drugie słowo k****a . A ostatnio przysłowiowy pępek świata ,trzeba ją znosić bo ona ma traumę. I żeby nie było bo byłam w pokojach wieloosobowych i dobrze wspominam. Wszystko zależy na kogo się trafi. oj słońca u nas nie brakuje ☀️
Mazrena
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 14 sty 2017 16:54
Oddział NFZ: Wielkopolski
Staż sanatoryjny: 9
Podziękował: 11 razy
Podziękowano: 6 razy

Post autor: Mazrena »

zbigniew165 pisze: 12 mar 2026 07:25 Marzenko wcześniej pisałaś o spotkaniu nad morzem w sierpniu, czy to aktualne u ciebie :?:
Tak Zbyszku, czekamy na dofinansowanie turnusu, ale mam rezerwację na Kołobrzeg.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 259 razy
Podziękowano: 137 razy

Post autor: GIENIA »

Witam ... na spóźnioną kawkę :)
Wyjazdy mnie dopadły :)

ysy pisze: 12 mar 2026 08:51
Jeśli chodzi o pokoje jedynki to mam osobiście inne zdanie. Byłem w jedynce 2 razy i wiem że o te 2 razy za dużo. Lubię towarzystwo bo jak raz mnie pielęgniarka nakryła gdy sam ze sobą rozmawiałem to zalecała wizytę u psychiatry :lol:
A tak na poważnie to jestem raczej osobą towarzyską, lubię się śmiać - nawet sam z siebie i poznawać nowych często ciekawych ludzi.
Przez chwile myślałam , że to mój wpis :o :shock: :lol: tez byłam 2 razy w jedynce ( wymóg KRUS w czasie pandemii ) i tez wiem , że o 2 razy za dużo ;)
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Gienia jak lubisz życie kolonisty w wieku emerytalnym, to w tym roku możesz śmiało sobie wybrać trójkę lub czwórkę, bo jak zrezygnuje 200 000yus ludzi z wyjazdów, to szybciej wyjedziesz do sanatorium.
Ja i Martinka odstąpimy ci naszą kolejkę na wyjazd i nawet dostaniesz to na piśmie. :lol:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy

Post autor: Martinka »

Hejka :kwiat:
Zbyszku trafiłeś w punkt :!: :!: :!: :lol:
W d .. głęboko mam takie coś , żeby mi rozkazywano, kiedy i czy mogę się ..i czy korzystać też
mogę z czegoś :shock:
Zostaję na swoim terenie a Wam życzę szerokości :? :?
Awatar użytkownika
ysy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ysy »

Martinko :serce: I Zbyszku
Z całym szacunkiem do Was ale uważam że nie należy nikomu narzucać własnych uwarunkowań.
Jeśli nie lubicie ludzi, przebywania z nimi i wolicie własne towarzystwo to fajnie, ale nie narzucajcie tego wszystkim w okół.
Jakoś nie zauważyłem na temacie aprobaty do waszych przekonań.
Jeden woli córkę a drugi teściową czy nawet odwrotnie jedna woli syna a druga teścia, i ok ale uszanujmy to a nie w kółko: Moja racja, moja prawda i tylko moja prawda.
Nie gniewajcie się ale jakoś nie trawię tego :kwiat: :)
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ysy :kwiat:
Bardzo lubię Twoje wpisy i Humorki też :) :kwiat:
My ze Zbyszkiem się nie znamy ale takie same przekonania, podobne doświadczenia chyba :) Mam takie wrażenie. :o
Nie będę tańczyła, jak mi zagrają , wszak jesteśmy, jako kuracjusze na równych prawach :D
Teksty, żeby nie robić czegoś, bo jej szkodzi i nie może oddychać jest słabe. To nie do sanatorium, powinna się leczyć w sali z tlenem :? Mówiła o perfumach, których powinnam uzywac w ubikacji. :roll:
Cóż ludzie są różni. I trudni .
Nikogo nie nagaduję do moich przekonań, każdy ma swoje. :roll:
Wyluzuj trochę :!:
Wystarczy . :|
zbigniew165
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 maja 2016 22:43
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 10
Podziękował: 73 razy
Podziękowano: 97 razy

Post autor: zbigniew165 »

Ysy ja też lubię towarzystwo i już dwa lata pracując w Mrzeżynie mieszkam po dwa i pół miesiąca z kolegą w jednym pokoju na terenie ośrodka. Już od 20 czerwca ponownie zamieszkam w tym samym pokoju z kolegą, ale go znam i nie jest to osoba obca. Czyli o wiele dłużej niż trwa turnus w sanatorium.
To tylko przykład, ale tak jak Martinka napisała mamy podobne poglądy na pobyty w sanatorium i nikomu nie narzucamy naszych odczuć. Po prostu piszemy jak jest w naszym przypadku i to w dyskusji.
Całkowicie zgadzam się z Martinką i już nie pozwolę sobie na pobyt w dwójce, czy w trójce w sanatorium z kimś, kto niechcąco podbiera moje skarpetki, czy majtki, bo tak miałem w tak zachwalanym Verano Kołobrzeg. W stresie to ja żyłem pracując w służbach mundurowych, a teraz chcę spokojnie spędzić czas w Ośrodkach wypoczynkowych bez rygoru sanatoryjnego i na własnych warunkach w pokoju w jakim będę się dobrze czuł. Na kolonie jeździłem jako dziecko, a jeszcze mieszkałem przez rok czasu w czasie szkolenia służb mundurowych w sali 12 osobowej. Także doświadczenie mam duże.
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Zbyszku wiele razy byłam na koloniach oraz obozach harcerskich nad Białym Jeziorem , mieszkałam w wojskowych namiotach, spałam na łóżku polowym na siennikach wypchanych slomą etc... byłam także w kółku kościelnym..... :roll: jeździłam na zloty harcerskie
Wszędzie było jakoś do zniesienia ;) :) moze byliśmy młodsi i nie zwracaliśmy uwagi na takie nieścisłości w zachowaniach ludzkich, które obecnie dla nas są rażące strasznie :!:
Nie wybieram sie nigdzie , więc może przestanę też pisać, bo ogolnie temat przestaje mnie dotyczyć :roll: Nie wiem jeszcze :x :oops: :?:
Na razie...
ODPOWIEDZ