Miłego popołudnia Szaleni
Szalona Paczka
- ysy
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 8
Re: Szalona Paczka
Zbyszku, fakt, jesteś starszy i może bardziej ruchliwy.zbigniew165 pisze: 21 mar 2026 08:08 Dzień dobry
Czytam o przejściu na emeryturę, dalszej pracy, a ja już pobieram emeryturę przez 24 lata, ale dalej pracuję przez cały czas, a w sezonie wakacyjnym dodatkowo nad morzem już od sześciu lat i nie narzekam.![]()
Niedawno Ysy chwalił się, że ma chyba 68 lat i wychodzi na to, że ja jestem tu w tej paczce najstarszy![]()
Gdy bym spoczął na laurach i nie pracował, to pewnie bym tak nie czuł się dobrze i wyglądał jak teraz.
Tak twierdzą ci którzy mnie znają osobiście.
W ubiegłym roku miałem zjazd klasowy 50 lat od zdania matury i wszyscy koledzy mnie rozpoznali.
Muszę tu dodać, że z 37 osób z mojej klasy dożyło do tego spotkania 34 osoby, czyli dobry nasz rocznik jest.
Ale ja akurat jak pewnie zauważyłeś drogi przyjacielu wolę kuchnię. Fakt, może nie jestem tak sprawny jak Ty, ale ja musiałem ciężko pracować do 66-go roku życia.
Mam chory i zrypany na maksa kręgosłup oraz chore serce.
Z tego co wiem to Ty nie miałeś ciężkiej pracy i wczesną emeryturę, więc proszę, nie porównuj się do mnie.
Nie gniewaj się na mnie że tak piszę , ale wykonywaliśmy dwie zgoła różne prace. Każdy z nas wykonywał swoją pracę najlepiej jak potrafił, ale ja miałem pracę bardzo ciężką . Może a nawet na pewno nie dorównuje Tobie zdrowiem ale jestem bardzo dumny i zadowolony z mojego wysiłku.
A jeszcze bardziej jestem zadowolony z wynagrodzenia za 51 lat pracy i za to że mogę się teraz oddać swojej pasji a nie szukać dodatkowego zajęcia żeby przeżyć.
- Martinka
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 06 maja 2014 12:50
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 10 razy
- Podziękowano: 9 razy
Każdy ten, co tutaj pisze nie bez powodu jest obecny i każdy niesie swoj krzyż
Miło się pisze takie pitu pitu , bo o to chodzi
Raźniej jest, sympatycznie, lubimy sie interaktywne i w sumie w realu, co poniektórzy
Czytamy, odrywamy się od codzienności. Tak ma być
Zdrówka życzę i miłego weekendu
Pozdrawiam
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 255 razy
- Podziękowano: 137 razy
Duszyczka pisze: 18 mar 2026 16:23 Witajcie!Pragnę poinformować Was.że dzięki Waszym podpowiedziom dostałam przydzielony Połczyn Zdrój "Gryf"
Termin trochę inny niż chciałam . Chociaż pod innym kątem patrząc jest lepszy...przełom czerwca/lipca.Wiąże się to z przesunięciami o kolejny okres do dwóch specjalistów lekarzy...ale co tam.Ten odkryty basen to perełka.Mam nadzieję.że będzie można tam chłodzić się w upalne dni podczas opalania się.
Pozdrawiam wszystkich![]()
- Andrzej1958
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 23 maja 2018 19:18
- Oddział NFZ: Lubelski
- Staż sanatoryjny: 5
- Podziękował: 13 razy
- Podziękowano: 79 razy
- ysy
- Super Kuracjusz

Każdy z nas wykonywał swoją pracę najlepiej jak potrafił i tyle.
Tu raczej chodzi o naszą sprawność, uważam że ja bardziej cięższą pracę wykonywałem i tyle ale oczywiście mogę się mylić.
- GIENIA
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 18 maja 2016 10:12
- Oddział NFZ: Małopolski
- Staż sanatoryjny: 16
- Podziękował: 255 razy
- Podziękowano: 137 razy
Wprawdzie nie trwało to zbyt długo , ale jednak ..
Ysolku , Ty chyba minąłeś się z powołaniem .... powinieneś kucharzem zostać
- ysy
- Super Kuracjusz

Zdawałem do szkoły gastronomicznej i miałem po prostu pecha, było zbyt wielu chętnych na jedno miejsce.
Odpadłem, ale zrobiłem inny kierunek i całe życie mu poświęciłem