Szalona Paczka

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
GIENIA
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 18 maja 2016 10:12
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 16
Podziękował: 255 razy
Podziękowano: 137 razy

Re: Szalona Paczka

Post autor: GIENIA »

:o ;)

Miłego popołudnia Szaleni :serce:
Awatar użytkownika
Martinka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 06 maja 2014 12:50
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 12
Podziękował: 10 razy
Podziękowano: 9 razy

Post autor: Martinka »

Miłego Gieniu :serce: :kwiat:
Awatar użytkownika
ysy
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 kwie 2022 21:22
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ysy »

zbigniew165 pisze: 21 mar 2026 08:08 Dzień dobry
Czytam o przejściu na emeryturę, dalszej pracy, a ja już pobieram emeryturę przez 24 lata, ale dalej pracuję przez cały czas, a w sezonie wakacyjnym dodatkowo nad morzem już od sześciu lat i nie narzekam. :)
Niedawno Ysy chwalił się, że ma chyba 68 lat i wychodzi na to, że ja jestem tu w tej paczce najstarszy :o
Gdy bym spoczął na laurach i nie pracował, to pewnie bym tak nie czuł się dobrze i wyglądał jak teraz.
Tak twierdzą ci którzy mnie znają osobiście.
W ubiegłym roku miałem zjazd klasowy 50 lat od zdania matury i wszyscy koledzy mnie rozpoznali.
Muszę tu dodać, że z 37 osób z mojej klasy dożyło do tego spotkania 34 osoby, czyli dobry nasz rocznik jest.
Zbyszku, fakt, jesteś starszy i może bardziej ruchliwy.
Ale ja akurat jak pewnie zauważyłeś drogi przyjacielu wolę kuchnię. Fakt, może nie jestem tak sprawny jak Ty, ale ja musiałem ciężko pracować do 66-go roku życia.
Mam chory i zrypany na maksa kręgosłup oraz chore serce.
Z tego co wiem to Ty nie miałeś ciężkiej pracy i wczesną emeryturę, więc proszę, nie porównuj się do mnie.
Nie gniewaj się na mnie że tak piszę , ale wykonywaliśmy dwie zgoła różne prace. Każdy z nas wykonywał swoją pracę najlepiej jak potrafił, ale ja miałem pracę bardzo ciężką . Może a nawet na pewno nie dorównuje Tobie zdrowiem ale jestem bardzo dumny i zadowolony z mojego wysiłku.
A jeszcze bardziej jestem zadowolony z wynagrodzenia za 51 lat pracy i za to że mogę się teraz oddać swojej pasji a nie szukać dodatkowego zajęcia żeby przeżyć.