Jest ponoć nowy pomysł, który "ma zaboleć" jak powiedział Pan Minister.
Pozdrawiam

To kolejna bzdura Adminku... jeszcze długo nic się w tej kwestii nie zmieniadministrator pisze:Szanowni Forumowicze, jak myślicie, czy Minister Zdrowia rozwiąże postawione przed nim zadanie skrócenia kolejek do lekarzy?
Pozdrawiam

Zaboli, bo trzeba będzie dopłacić, np. 1zł albo 10 za każdą wizytę u rodzinnego, albo 5 czy 50 u specjalisty:)administrator pisze:Szanowni Forumowicze, jak myślicie, czy Minister Zdrowia rozwiąże postawione przed nim zadanie skrócenia kolejek do lekarzy?
Pozdrawiam

Ale przecież jest taka baza i nazywa się Zintegrowany Informator Pacjenta NFZ (i każdy może mieć dostęp do swoich danych), tylko na dzień dzisiejszy nie zawiera wszystkich danych z dalszej przeszłości, ale z tej bliższej i owszem, również wykupione leki, do których dopłaca nfz.medi pisze:Darku to co napisałeś cytuję:"Niech w takiej bazie po zalogowaniu i wpisaniu pesel lekarz wiedzialby by WSZYSTKO -przebyte choroby , leki zabiegi WSZYSTKO
Baza oczywiście zabezpieczona i dostepna TYLKO dla lekarza." mnie osobiście przeraża .Jakim prawem ktoś nawet lekarz ma mieć wgląd w to ,że na przykład poproszę w aptece o tańszy zamiennik leku . Nie podoba mi się to ,już od dawna wiem że lekarze nie traktują pacjentów równorzędnie .Znajomy lu taki który chodzi do danego lekarza prywatnie dostanie skierowania na wszystko co się da ,zwykły szary pacjent nie ,nawet głupiej morfologii lekarz nie zleci chociażby raz na 5 lat .Powiedz mi czy potrafiłbyś żyć ze świadomością że przez nie udzielenie pomocy wysłałeś kogoś na tamten światWielu z nich zrobiło coś bo szkoda im było zlecić jakieś tam badanie.Ścisłe stosowanie się do zaleceń lekarza nie zawsze wychodzi pacjentowi na dobre powiem tylko .