Kolejki do lekarzy

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
administrator
Administrator
Na forum od: 28 lis 2008 22:27
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 1
Podziękował: 1 raz
Podziękowano: 3 razy

Kolejki do lekarzy

Post autor: administrator »

Szanowni Forumowicze, jak myślicie, czy Minister Zdrowia rozwiąże postawione przed nim zadanie skrócenia kolejek do lekarzy?
Jest ponoć nowy pomysł, który "ma zaboleć" jak powiedział Pan Minister.
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
jacky6
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 mar 2014 14:39
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 34 razy
Podziękowano: 36 razy

Kolejki do przychodni

Post autor: jacky6 »

po wyekspediowaniu lekarzy do krainy imć

[ obrazek zewnętrzny ]

pozostaną już tylko kolejki do przychodni ...

:mrgreen: .... :lol: .... :ugeek:
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Re: Kolejki do lekarzy

Post autor: nika7 »

Jak ma zaboleć , to pewnie zamiast się skrócić to się wydłużą :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
biedroneczka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 03 sty 2012 09:40
Oddział NFZ: Łódzki
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: biedroneczka »

administrator pisze:Szanowni Forumowicze, jak myślicie, czy Minister Zdrowia rozwiąże postawione przed nim zadanie skrócenia kolejek do lekarzy?
To kolejna bzdura Adminku... jeszcze długo nic się w tej kwestii nie zmieni :( .... oczywiście obym się myliła :roll: :roll:
Na to są przecież potrzebne ogromne pieniądze z NFZ-u albo z Ministerstwa Zdrowia, a tych jak powszechnie wiadomo, brakuje....
Awatar użytkownika
Sloneczko
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 kwie 2013 17:54
Oddział NFZ: Świętokrzyski
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 30 razy
Podziękowano: 34 razy

Post autor: Sloneczko »

Ci "mądrzy" ludzie rozwiązujący takie "wspaniałe "pomysły niech najpierw dadzą emerytom godne emerytury, nam porządnie zarobić abyśmy później mogli spokojnie czekać kilka lat na zwrot wydanych pieniędzy na lekarzy i zabiegi.......... zgodnie z ich pomysłem :evil: ....... i niech się w końcu zabiorą za porządną pracę a nie wkurzają spokojnych obywateli :D :twisted:
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Lekarz

Kim dla mnie jest lekarz ..rodzinny -JEST swoistego rodzaju sekretarka , przepisywaczem czy tez wypisywaczem skierowań etc.
System leczenia i opieki w Naszym Kraju jest na poziomie jaki NIE MA POZIOMU.
Od prawie dekady jest ogolnie dostepny internet niech Fundusz , Ministerstwo sworzy BAZY danych pacjentow
Niech w takiej bazie po zalogowaniu i wpisaniu pesel lekarz wiedzialby by WSZYSTKO -przebyte choroby , leki zabiegi WSZYSTKO
Baza oczywiście zabezpieczona i dostepna TYLKO dla lekarza.
Co miesiąc ide do Rodzinnego ,aby Tak Moja Prywatna sekretarka - TYTUŁ z Godnościa przyjeła Pani DOKTOR !!( bo tak zwracam się do Mojego lekarza Rodzinnego wypisała mi leki na kolejny miesiąc !!)
Mając prototyp na sląsku były Szef Funduszu ,późniejszy Minister WPROWADZIL Karty Chipowe na ,ktorych dzis zapisane jest tylko dane adresowe a mozna było by wzorem krajow INNYCH wprowadzic dane dot Pacjenta
KTO ma to wpowadzic
Młodzi studenci medycyny , lekarze starzyści !!

Lekarz rodzinny to wielokrotnie JEDYNA osoba Dla osób STARSZYCH samotnych Znam osobiście sarsza panią ,ktora co 2-3 dni idzie na spotkanie -Pani w rejestracji wie po co idzie staruszka , lekarka poswięca 10 minut ,ale czy nie lepiej byla by Siostra srodowiskowa ?

Natomiast totalnym SZALENSTWEM i nonsensem sa KOLEJKI do SPECJALISTÓW
gdyby był ogolnopolski System wtedy wizyty NIE dublowały by się a i KOLEJKI były by MNIEJSZE , kolejne to Zasadnosć wizyt i konsultacji.
Osobiście w przyszłym tygodniu kłade się do kliniki karddiologicznej na Cewnikowanie Prawego serca ale wiem ,że w kolejnej KLINICE to samo badanie bedzie zrobione przez Ich osrodek do Badanie wykonane w innym miejscu potrzebne jest aby dostać się do w/w kliniki -Ktora ma ostatecznie zakwalifikowac do przeszczepu organu !!!
KOSZT prawie 10 000,00zł

GŁUPOTA dość ,że będzie boleć Pacjenta -nie lekarz 2 x wydana kasa ale bilan musi się zgadzac ZABIEG ratujący ŻYCIE
około 50% kolejek można uniknąc osobiście twierdze ,że wiele badań jest POWIELANYCH
Jest to tylko moja opinia zdaję sobie sprawe ,że Sa osoby ,ktore jedno badanie lubia powielić ,aby MIEC pewnośc
pozdrawiam
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

administrator pisze:Szanowni Forumowicze, jak myślicie, czy Minister Zdrowia rozwiąże postawione przed nim zadanie skrócenia kolejek do lekarzy?
Zaboli, bo trzeba będzie dopłacić, np. 1zł albo 10 za każdą wizytę u rodzinnego, albo 5 czy 50 u specjalisty:)
A i tak trzeba będzie czekać.
Awatar użytkownika
medi
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 22 lip 2011 15:26
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: medi »

Darku to co napisałeś cytuję:"Niech w takiej bazie po zalogowaniu i wpisaniu pesel lekarz wiedzialby by WSZYSTKO -przebyte choroby , leki zabiegi WSZYSTKO
Baza oczywiście zabezpieczona i dostepna TYLKO dla lekarza." mnie osobiście przeraża .Jakim prawem ktoś nawet lekarz ma mieć wgląd w to ,że na przykład poproszę w aptece o tańszy zamiennik leku . Nie podoba mi się to ,już od dawna wiem że lekarze nie traktują pacjentów równorzędnie .Znajomy lu taki który chodzi do danego lekarza prywatnie dostanie skierowania na wszystko co się da ,zwykły szary pacjent nie ,nawet głupiej morfologii lekarz nie zleci chociażby raz na 5 lat .Powiedz mi czy potrafiłbyś żyć ze świadomością że przez nie udzielenie pomocy wysłałeś kogoś na tamten świat :evil: Wielu z nich zrobiło coś bo szkoda im było zlecić jakieś tam badanie.Ścisłe stosowanie się do zaleceń lekarza nie zawsze wychodzi pacjentowi na dobre powiem tylko .
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

medi pisze:Darku to co napisałeś cytuję:"Niech w takiej bazie po zalogowaniu i wpisaniu pesel lekarz wiedzialby by WSZYSTKO -przebyte choroby , leki zabiegi WSZYSTKO
Baza oczywiście zabezpieczona i dostepna TYLKO dla lekarza." mnie osobiście przeraża .Jakim prawem ktoś nawet lekarz ma mieć wgląd w to ,że na przykład poproszę w aptece o tańszy zamiennik leku . Nie podoba mi się to ,już od dawna wiem że lekarze nie traktują pacjentów równorzędnie .Znajomy lu taki który chodzi do danego lekarza prywatnie dostanie skierowania na wszystko co się da ,zwykły szary pacjent nie ,nawet głupiej morfologii lekarz nie zleci chociażby raz na 5 lat .Powiedz mi czy potrafiłbyś żyć ze świadomością że przez nie udzielenie pomocy wysłałeś kogoś na tamten świat :evil: Wielu z nich zrobiło coś bo szkoda im było zlecić jakieś tam badanie.Ścisłe stosowanie się do zaleceń lekarza nie zawsze wychodzi pacjentowi na dobre powiem tylko .
Ale przecież jest taka baza i nazywa się Zintegrowany Informator Pacjenta NFZ (i każdy może mieć dostęp do swoich danych), tylko na dzień dzisiejszy nie zawiera wszystkich danych z dalszej przeszłości, ale z tej bliższej i owszem, również wykupione leki, do których dopłaca nfz.
Awatar użytkownika
darek
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 16 lut 2012 20:21
Podziękował: 13 razy
Podziękowano: 84 razy

Post autor: darek »

Drogie Panie /Państwo

Zdaje sobie sprawę ,że na forum nie będę wyjasnial całej zasady dzialania ale pozwole sobie w skrocie wyjaśnic to co jest od lat stosowane w innych krajach

darek w -choruje od lat ma zdiadnozowana chorobe na podstawie Karty Chip idzie do apteki i kupuje ZLECENIE stałe lek -A, lek b itd
Zip jest TYLKO informatorem co i gdzie
Chodzi o SYSTEM w ktorym lekarze wpisali by WSZYSTKIE dolegliwości ..darka w ,aby w/w nie musial podczas wizyty wyciagać 20 wypisow z ostatnich 5 lat
Dziś systemy komupterowe i bazy sa na takim poziomie ze mozna to UZUPEŁNIC
Ale na dzień dzisiejszy NIKT tego nie ZROBI dlaczego
Lobbig medyczny , plus lobbig lekarski
Jezeli byłby temn SYSTEM to % przedstawicieli medycznych ..straciło by prace , kilku Hurtowników podobnie a Panowie czy Panie doktorzy RÓWNIEZ !!
do czasu do kiedy nie zostanie to ogarniete jak w krajach starej Uni nadal będziemy w kolejkach po 2-3 lata na najprosttsze zabiegi a i NIESTETY kilka osob nie kwalifikowałoby się na ..leczenie sanatoryjne
przyklad
choroba XXI wieku
DIABETUS MELITUS pospolita cukrzyca
Sa 2 rodzaje TYP-1 i TYP 2
czym sie rożnia dla chorego Jest kilka róznic dla Lekarza nie koniecznie WSZAK TO CUKRZYCA
tylko ,że ta typu 1 -Mlodzieńcza -Insulinozależna jest Trudniejsza nawet do 6 x wstrzyknięć ..insuliny !!!
typ 2 - W 80% wystarczy dieta plus ..tabletka 1 x na dobę roznica Duza ale NAZWA TA SAMA
ODPOWIEDZ