Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Planujesz wyjazd do sanatorium? Wyjeżdżasz do sanatorium, szpitala, chcesz się umówić z kimś kto również wyjeżdża w to samo miejsce w podobnym terminie? Chcesz dowiedzieć się co zabrać lub jak było? Tu możesz nawiązać kontakt.
Jadę w czerwcu do Buska do wojskowego szpitala - czy ktoś tam był, albo w ogóle w Busku? To chyba taka dziura - bez obrazy Oprócz zabiegów co tam można robić? Nie jestem nowicjuszką w wyjazdach do sanatorium ale to Busko trochę mnie "przeraża". Proszę podzielcie się swoją wiedzą.
jajacek - skąd ta irytacja? nikt mi nie karze jechać, stan zdrowia mi karze. Byłam przejazdem w Busku i odniosłam wrażenie, że dziura . Wolno mi mieć odczucia? Faktem jest że ostatnio byłam w Kołobrzegu w Mega i co by nie powiedzieć to nie była dziura a i full wypas samo sanatorium. Byłam wielokrotnie w różnych sanatoriach i zawsze powtarzam zawsze wracałam zadowolona bo nie oczekuję cudów. Oczekuję fajnych zabiegów dla mnie takich które nie są w zasięgu w codziennej gonitwie mając nawet rehabilitację stacjonarną. Nade wszystko zawsze miałam cudownych ludzi wokół siebie i wracałam naładowana pozytywną energią, w lepszym samopoczuciu fizycznym, uchachana, wybawiona. Więc pytanie jak inni widzą Busko chyba nie jest jakimś dziwnym pytaniem.
no i wyszło, że chyba coś źle zaczełam - jedni się zbulwersowali, że nazwałam Busko "dziura" inni ...no nie wiem. A więc wielkie soryy Busko jest zapewne wielce urokliwą miejscowością i może ktoś kto był w sanatorium przy ulicy Rzewuskiego napisze jak tam jest - plisssssssss
hannamaria pisze:no i wyszło, że chyba coś źle zaczełam - jedni się zbulwersowali, że nazwałam Busko "dziura" inni ...no nie wiem. A więc wielkie soryy Busko jest zapewne wielce urokliwą miejscowością i może ktoś kto był w sanatorium przy ulicy Rzewuskiego napisze jak tam jest - plisssssssss
Blisko mam do Buska i od czasu do czasu jestem tam aby zaznać troszkę spokoju i pospacerować po Zdroju. Busko jest naprawde ładnym miasteczkiem. Sam ogrodzony ogród ma ponad 16 ha a w srodku obok Marconiego mieści się muszla koncertowa. Jest tam alejka przed głównym wejściem do sanatorium tak zwana Promenada Gwiazd , na której swoje słoneczka mają osoby związane z muzyką poważną Krystyna Jamroz, Krzysztof Penderecki, Wiesław Ochman oraz Bogusław Kaczyński .Czerwiec to piękny miesiąc...długie dni, można je przeznaczyć na spacery i wycieczki. O jest tam co do zwiedzania i piekny teren na spacery. Przeważają w parku klony, modrzewie oraz akacja a latem ludzi jest tam bardzo duzo. Pare lat temu w tym miasteczku było 7 basenów a w sanatorium wojskowym jest ich aż dwa. Dobrze trafiłas, powinnaś byc zadowolona. Moja znajoma była w tamtym roku w tym sanatorium. Była pod wrażeniem ... rehabilitacja wspaniała i na miejscu, uśmiechnięty i bardzo życzliwy personel. Duże sanatorium i mówią, ze najlepsze w Busku. A co jeszcze...około 25 km od Buska jest Pacanów. Warto tam byc w dniach 31 maja do 2 czerwca . Odbywa sie tam co roku Międzynarodowy Festiwal Kultury Dziecięcej. Miasto wygląda tak pięknie jak w najpiękniejszej bajce dla dzieci. Byłam zauroczona
Dzięki, dzięki,dzięki. Teraz pozostaje jeszcze liczyć na informacje od "klasycznych" kuracjuszy wojskowego i...czekać na wyjazd. Wiem, że będzie fajnie bo dla mnie "Zawsze szklanka jest do połowy pełna a nie pusta" i dotyczy to oczywiście nie trunków a podejścia do życia.
Jeszcze raz dziękuję za opis parku - jakbym tam już była
Jak powiedziało Słoneczko w Busku jest fajnie. Szpital troszkę daleko od rynku ale ważny jest spacer. Byłem w Krystynie kilka lat temu i bardzo mile wspominam a teraz był remont więc jest jeszcze lepiej. Wszystkie zabiegi praktycznie na miejscu . Żarcie było super wieczorki też były na miejscu . Czego trzeba więcej. Miłego pobytu
Z sanatorium powinnaś być zadowolona. Jedno z popularniejszych, z dobrymi opiniami. A w Busku, jest co robić, nie będziesz się nudzić. Tam wiele się dzieje, a w sezonie letnim, w którym jedziesz, pewnie jeszcze więcej będzie się działo. Busko jest wyraźnie podzielone na część sanatoryjną i resztę. Piękny park, o którym już była mowa. Sanatorium wojskowe jest w tej części uzdrowiskowej, a tam jest wszędzie blisko - chodzi mi o zaplecze handlowo-kulturalne. Sklepiki - spożywcze, odzieżowe, apteki, knajpki, kawiarenki - wszystko w zasięgu ręki. W Marconim sala koncertowa, gdzie jest wiele imprez, niedaleko Dom Kultury z salą kinową. Jak chcesz dostać się do centrum ( z rynkiem), musisz udać się na kilkunastominutowy spacerek - w zależności w jakim tempie, leciusieńko pod górkę prostą drogą. Dobrze będzie.