Weryfikacja

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
la27
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2013 10:42
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 1

Re: Weryfikacja

Post autor: la27 »

Iwcia - to mnie trochę uspokoiłaś :D
Pozdrawiam
ewa9961
Nowy Kuracjusz
Nowy Kuracjusz
Na forum od: 26 lut 2014 16:16
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 0

Post autor: ewa9961 »

ewa9961 pisze:dzięki smuga
jutro po pracy udam się do swojej przychodni i się dopytam :)

Po wizycie w przychodni(kilka dni temu) i naświetleniu sprawy polecono mi czekać,poniewaz nic z NFZ jeszcze do nich nie dotarło.A dziś zadzwoniła do mnie miła pani z przychodni i poinformowała,że właśnie dostała moje skierowanie do weryfikacji.Do NFZ będą odsyłać w środę.Powiedziała mi,że jako propozycję mam wpisany Inowrocław.Czy ktoś może wie,jakie sanatorium przyznają w Inowrocławiu ze śląskiego nfz na profil kardiologiczny?Czy to w ogóle mają jakieś stałe,określone miejscówki?
w ogóle to myślę,że teraz to już z górki będzie-zaczynałam w lipcu2012 z numerem 82997(dane z października 2012).Weryfikacja przyszła ,jak miałam nr ok.18000.Miesięcznie idzie ok.5000numerków,więc może czerwiec?
la27
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Witajcie.
Mam jeszcze jedno pytanie.
Nie jestem dobrze oblatana ;) w temacie dotyczącym skierowań sanatoryjnych w ramach NFZ, dlatego wybaczcie jeśli coś pokręciłam :) i ,że tak panikuję :oops: .

Czy zawsze kiedy nr spada (tzn.jest już coraz mniejszy) NFZ wysyła papier do ponownej weryfikacji skierowania do przychodni, czy też lekarza, który nam je wystawił? W moim przypadku lekarka,która wystawiła mi skierowanie, od ok. pół roku nie pracuje już w przychodni, do której przynależę.. Czy możliwe jest, że papier do weryfikacji leży gdzieś w przychodni na półce i nie ma kto go potwierdzić ? Czy weryfikacja następuje zawsze po 18 m-cach
( skierowanie wystawione 8.01.2013)?
Zauważyłam,że kilku dni mój nr (73) stoi w miejscu.
Czy mogłabym prosić o rozwianie wątpliwości?

Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
Felice
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 09 sty 2011 10:42
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 0
Podziękował: 33 razy
Podziękowano: 109 razy

Post autor: Felice »

la27 jak wyślą do weryfikacji to Ty dostaniesz pismo o tym fakcie z informacją.Najlepiej wtedy po prostu pójść do przychodni i załatwiać dalej.
la27
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Dzięki Alice :kwiat:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

La27, jesli skierowanie jest wyslane do weryfikacji, w przegladarce bedzie widniała taka informacja. Zobacz jaki masz obecnie status.Najpierw zobaczysz w przeglądarce, następnie otrzymasz pisemne zawiadomienie, że skierowanie zostało wysłane do weryfikacji. :kwiat: :kwiat:
la27
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Iwcia - dzieki :kwiat: Teraz juz rozumiem co i jak.
Statut:S KIEROWANIE OCZEKUJĄCE NA WYZNACZENIE MIEJSCA I TERMINU LECZENIA.
Pora przestac sie denerwowac i spokojnie czekac na zawiadomienie o ustalony m terminie i miejscu. Dziekuje raz jeszcze za informacje :)
ninak
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 lis 2012 16:21
Staż sanatoryjny: 8

Post autor: ninak »

Po weryfikacji wróciłam do kolejki. :D Jeszcze ponad 2500 .
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: iwcia »

Nina, to już niedużo :) Przy dobrym układzie, za około 2 tygodnie możesz już otrzymać skierowanie.
Kiedy czekalam dwa lata temu, w przeglądarce pojawiła sie informacja o terminie i miejscu sanatorium, przy numerze 1090.
Ciekawe dokąd Cie wyślą.... :kwiat:
ODPOWIEDZ