Pozdrawiam
Weryfikacja
-
ewa9961
- Nowy Kuracjusz

- Na forum od: 26 lut 2014 16:16
- Oddział NFZ: Śląski
- Staż sanatoryjny: 0
Re: Weryfikacja
ewa9961 pisze:dzięki smuga
jutro po pracy udam się do swojej przychodni i się dopytam
Po wizycie w przychodni(kilka dni temu) i naświetleniu sprawy polecono mi czekać,poniewaz nic z NFZ jeszcze do nich nie dotarło.A dziś zadzwoniła do mnie miła pani z przychodni i poinformowała,że właśnie dostała moje skierowanie do weryfikacji.Do NFZ będą odsyłać w środę.Powiedziała mi,że jako propozycję mam wpisany Inowrocław.Czy ktoś może wie,jakie sanatorium przyznają w Inowrocławiu ze śląskiego nfz na profil kardiologiczny?Czy to w ogóle mają jakieś stałe,określone miejscówki?
w ogóle to myślę,że teraz to już z górki będzie-zaczynałam w lipcu2012 z numerem 82997(dane z października 2012).Weryfikacja przyszła ,jak miałam nr ok.18000.Miesięcznie idzie ok.5000numerków,więc może czerwiec?
-
la27
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 cze 2013 10:42
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 1
Mam jeszcze jedno pytanie.
Nie jestem dobrze oblatana
Czy zawsze kiedy nr spada (tzn.jest już coraz mniejszy) NFZ wysyła papier do ponownej weryfikacji skierowania do przychodni, czy też lekarza, który nam je wystawił? W moim przypadku lekarka,która wystawiła mi skierowanie, od ok. pół roku nie pracuje już w przychodni, do której przynależę.. Czy możliwe jest, że papier do weryfikacji leży gdzieś w przychodni na półce i nie ma kto go potwierdzić ? Czy weryfikacja następuje zawsze po 18 m-cach
( skierowanie wystawione 8.01.2013)?
Zauważyłam,że kilku dni mój nr (73) stoi w miejscu.
Czy mogłabym prosić o rozwianie wątpliwości?
Pozdrawiam
- Felice
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 09 sty 2011 10:42
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 0
- Podziękował: 33 razy
- Podziękowano: 109 razy
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
-
la27
- Pomocny Kuracjusz

- Na forum od: 02 cze 2013 10:42
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 1
Statut:S KIEROWANIE OCZEKUJĄCE NA WYZNACZENIE MIEJSCA I TERMINU LECZENIA.
Pora przestac sie denerwowac i spokojnie czekac na zawiadomienie o ustalony m terminie i miejscu. Dziekuje raz jeszcze za informacje
-
iwcia
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 15 mar 2012 13:55
- Oddział NFZ: Dolnośląski
- Staż sanatoryjny: 4
Kiedy czekalam dwa lata temu, w przeglądarce pojawiła sie informacja o terminie i miejscu sanatorium, przy numerze 1090.
Ciekawe dokąd Cie wyślą....