kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
la27
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2013 10:42
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 1

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: la27 »

aqula pisze:
la27 pisze:Iwcia- Powiem nieskromnie ,że najbardziej liczyłam na Sopot :) z racji tego,że miałabym dosyć blisko do miejsca zamieszkania.
Niestety chyba nie mam na co liczyć na tą właśnie miejscowość ;) .Kołobrzeg i Wieniec, są ok, ale z racji na wiek nie wyobrażam sobie siebie w Ciechocinku :shock: :lol:
Też nie wyobrażałam sobie siebie w Ciechocinku, jestem w podobnym wieku do Ciebie :) i pech chciał, że trafiłam .... średnia wieku w sanatorium to powyżej 55+, jedna osoba w przybliżonym wieku. Dałam radę, ale więcej do Ciechocinka nie chciałabym jechać. Ja trafiłam na fajne towarzystwo, ale lepiej z ludźmi w przybliżonym wieku, żeby było o czym gadać :) Chodziłam czasami na basen do Kliniki pod Tężniami tam bywały młode osóbki :)
pozdrawiam
W takim razie dobrze mnie rozumiesz :). Dobrze, że chociaż trafiła Ci się jedna osoba w przybliżonym wieku :D. Wyobraź sobie jakbyś się czuła jakby jej nie było ;)? . Tematy do rozmów z racji wieku już by nie były te same. Nie mówię, że starsze towarzystwo jest złe,bo absolutnie tak nie jest, ale myślę, że do Ciechocinka powinny trafiać osoby trochę od nas starsze ;), Ja z pewnością nie chciałabym tam trafić..

W zeszłym roku byłam w Sobieszewie w ramach prewencji rentowej ZUS. Towarzystwo mieszane - pół na pół- starsi i młodsi. Miałam tam 3 wspaniałe koleżanki w zbliżonym wieku. Spędzałyśmy ze sobą każdą wolną chwilę, a tematów do rozmów miałyśmy nieskończenie wiele :mrgreen: .Starsze osoby łączyły się w swoje grupki i myślę,że dzięki temu każdy czuł się tam swobodnie :). Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

la27 - ja byłam tylko z Tą osobą w pokoju, gadałyśmy oczywiście, ale nie trzymałyśmy się razem, chociaż jeśli chodzi o towarzystwo w pokoju to na pewno, trafiłam ok, bo nie wyobrażam sobie mieszkania w pokoju z Panią koło 80... przez jedną noc taką miałam i miałam dość :) przez te trzy tygodnie trzymałam się z ludźmi po 60 , nie miałam problemu z dogadywaniem się, ale to nie to samo :)
dlatego trzymam kciuki, żebyś trafiła tak jak chcesz ;)
maadziula
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Bardzo Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 17 lut 2013 14:58
Oddział NFZ: Małopolski
Staż sanatoryjny: 4

Post autor: maadziula »

Nie zapominajcie moje drogie Panie że Wy też kiedyś osiągniecie ten wiek 55-80 w tym wieku właśnie trzeba się leczyć w sanatorium. Młodzież powinna jeździć na wczasy a nie do sanatorium nie miały byście problemów ze "zgredami" :(
Awatar użytkownika
nika7
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 04 lut 2014 12:29

Post autor: nika7 »

maadziula pisze:Nie zapominajcie moje drogie Panie że Wy też kiedyś osiągniecie ten wiek 55-80 w tym wieku właśnie trzeba się leczyć w sanatorium. Młodzież powinna jeździć na wczasy a nie do sanatorium nie miały byście problemów ze "zgredami" :(
Proszę pamiętać , że choroba wieku nie wybiera i czasem człowiek młody jest bardziej chory od tego starszego. Poza tym dziewczyny nikogo tu nie nazywały starymi zgredami. Zwyczajnie rozmawiały o tym że wolałyby towarzystwo w swoim wieku. Wcale się im nie dziwię i to nie ze względu na brak tematów bo te zawsze się znajdą , ale już wyjście do dyskoteki może nieść pewien problem . :kwiat:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: iwcia »

Ja tez uważam, że rozmowy naszych młodych forumowiczek są w dobrym tonie.W sposób kulturalny opisują swoje doświadczenia sanatoryjne, nikomu nie uwłaczając.Sa młode i to zrozumiałe, że lepiej sie czują w towarzystwie osób w swoim wieku.Nie zauważyłam żeby kogoś uraziły, wręcz przeciwnie.
Nika731207 i aqula, życże Wam fajnego grona młodych przyjaciół w sanatorium :kwiat:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski

Post autor: iwcia »

Wymieniając młode dziewczyny miałam tez na mysli la27 :) .
Pozdrawiam wszystkie młode i te starsze forumowiczki :D
la27
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

maadziula pisze:Nie zapominajcie moje drogie Panie że Wy też kiedyś osiągniecie ten wiek 55-80 w tym wieku właśnie trzeba się leczyć w sanatorium. Młodzież powinna jeździć na wczasy a nie do sanatorium nie miały byście problemów ze "zgredami" :(
Maadziula - Piszac swoj post ewidentnie nas obrazasz! Z Twojego postu wynika,ze dostep do sanatoriow powinny miec wylacznie osoby 55+. A co z tymi ponizej Twoich kryteriow?
Wybacz,ale jako 28latka z checia (jak sugerujesz) wybralabym wczasy z mezem i dzieckiem,nizrli sanatorium.. Tylko wiesz jest niestety jeden maly problem - jestem po dwoch operacjach na kregoslup (i raczej to nie koniec) mam niedowlad lewej nogi i brak czucia powierzchniowego i glebokiego w nodze prawej..
Zauwaz tez,ze w zadnej swojej wypowiedzi nie okreslilam osob starszych zgredami..
Dlatego zanim kogokolwiek ocenisz - zastanow sie czy nie jest to,aby przybadkiem krzywdzaca dla kogos (po drugiej str.)opinia..
Mimo to pozdrawiam.
la27
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz

Przepraszam za bledy powstale w mojej poprzedniej wiadomosci pisanej za pomoca tel.kom.
Ze wzgledu na ich ilosc chcialam edytowac post ,ale okazalo sie juz to nie mozliwe..
Awatar użytkownika
Atina
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 19 sie 2011 09:29
Podziękował: 158 razy
Podziękowano: 76 razy

Post autor: Atina »

Dziewczyny z pomorza będzie dobrze :) na pewno trafi się Wam dobre towarzystwo i powiem z własnego doświadczenia że wiek nie ma znaczenia.Byłam w pokoju z dwoma paniami jedna była o 10 lat starsza ,druga ponad 20 ! i ta była moją najlepszą towarzyszką :lol:Być może miałam" szczęście"zawsze mam bardziej dojrzałe towarzystwo ode mnie i jest bardzo ok :lol:
kasiula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 13 mar 2012 11:16
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: kasiula »

Popieram Anite.....też tak uważam też trafiałam na starsze i jedna do dziś jak piszemy to jest moją mamcią....!?Pozdrawiam wszystkich
Zablokowany