Kto wie, że za 2-3 miesiące pojedzie do sanatorium

Formalności związane z wyjazdem do sanatorium - wnioski, skierowania, koszty, terminy, zwolnienia, itp.
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 15 mar 2012 13:55
Oddział NFZ: Dolnośląski
Staż sanatoryjny: 4

Re: Kto wie, że za 2-3 miesiące pojedzie do sanatorium

Post autor: iwcia »

Dzieki milusińska :)
NFZ poinformował Cie na prawie dwa miesiące wcześniej.Fajnie tak wiedzieć :) To chyba faktycznie zalezy od regionu.
:kwiat: :kwiat:
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Nie ma się co zastanawiać ;) na własnym przykładzie miałam tak różne terminy powiadamiania o wyjeździe że trudno coś wyrokować . Na przykład już w połowie grudnia 2012 na wyjazd w połowie lutego 2013, a cztery lata temu tylko na 3 tygodnie przed wyjazdem.Piszę o tych zwykłych z NFZ.Zus faktycznie ma nawet na 4-5 miesięcy przed terminem wyjazdu :)
forumowicz

smuga pisze:Nie ma się co zastanawiać ;) na własnym przykładzie miałam tak różne terminy powiadamiania o wyjeździe że trudno coś wyrokować . Na przykład już w połowie grudnia 2012 na wyjazd w połowie lutego 2013, a cztery lata temu tylko na 3 tygodnie przed wyjazdem.Piszę o tych zwykłych z NFZ.Zus faktycznie ma nawet na 4-5 miesięcy przed terminem wyjazdu :)
Zgadza się. Koleżanka moja składała też w NFZ w grudniu, a sami jej dali już na lutego. Nie wiem czy to były zwroty czy nie, ale ona napewno o takie nie prosiła. A więc jest to różnie. I chyba trochę mieć trzeba szczęścia.
forumowicz

kasiula pisze:Poznań milusinska?Też tak miałam zawsze....jak Ty podobnie..tylko myślalam,że w tym roku skaladałaś wniosek i już masz.Pozdrawiam i życzę miłego wieczorku ;)
Tak, Poznań
forumowicz

Oj tak ,to istna loteria :lol: :lol: A teraz mam około 26 miesięcy czekania i też nie wiadomo kiedy łaskawie poinformują o wyjeździe ....jak dożyję ;) :lol: :lol:
Awatar użytkownika
serendipity
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 17 gru 2011 18:45
Staż sanatoryjny: 5

Post autor: serendipity »

milusinska pisze:
smuga pisze:Nie ma się co zastanawiać ;) na własnym przykładzie miałam tak różne terminy powiadamiania o wyjeździe że trudno coś wyrokować . Na przykład już w połowie grudnia 2012 na wyjazd w połowie lutego 2013, a cztery lata temu tylko na 3 tygodnie przed wyjazdem.Piszę o tych zwykłych z NFZ.Zus faktycznie ma nawet na 4-5 miesięcy przed terminem wyjazdu :)
Zgadza się. Koleżanka moja składała też w NFZ w grudniu, a sami jej dali już na lutego. Nie wiem czy to były zwroty czy nie, ale ona napewno o takie nie prosiła. A więc jest to różnie. I chyba trochę mieć trzeba szczęścia.
Trochę szczęścia zawsze warto mieć:)
forumowicz

:lol: :lol: :lol: To ja mam tak pół na pół :lol: :lol:
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Wszystko jasne ;) Może nas zawiadomią wczesniej a moze na 3 tygodnie przed wyjazdem....Tymczasem śledzimy kolejkę i liczymy numerki.I jednak nie tracimy nadzieji, że bedziemy znać termin wyjazdu z takim wyprzedzeniem,że zdążymy sobie wszystko w pracy poukładać. Zawsze trzeba być dobrej mysli :)
Awatar użytkownika
aqula
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 03 wrz 2013 20:13
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: aqula »

Ja dostałam informację o terminie i miejscu 1,5 miesiąca przed planowanym turnusem. Z urlopem nie miałam problemu, ale dobrze, że szybciej wiedziałam gdzie i kiedy jadę :-)
iwcia
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

1,5 miesiąca przed, to przyzwoity czas na zorganizowanie sie , jak dla mnie byłoby ok. :) :kwiat:
ODPOWIEDZ