kolejka do sanatorium 2014 rok

Tu umieszczamy tematy związane z kolejką i oczekiwaniem na wyjazd do sanatorium.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 sty 2012 18:52

Re: kolejka do sanatorium 2014 rok

Post autor: stokrotka »

6basia6 -mnie odesłano po 11 miesiącach od powrotu, na kolejny miesiąc oczekiwania by móc złożyć drugi wniosek.Masakra -ale tak było.U nas nie można wcześniej wysłać wniosku jak dopiero po 12 miesiącach od powrotu.Za trzy tygodnie złożę ten wniosek a potem 26 miesięcy oczekiwania --tak teraz mają wszyscy ze śląskiego.
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Czytam i czytam -coś w tym jest, "numerki" :lol: się "posuwają" :lol: potem "stoją" :lol: by w końcu "drgnąć" :lol: -oby tak dalej :)
la27
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 02 cze 2013 10:42
Oddział NFZ: Pomorski
Staż sanatoryjny: 1

Post autor: la27 »

stokrotka pisze:Czytam i czytam -coś w tym jest, "numerki" :lol: się "posuwają" :lol: potem "stoją" :lol: by w końcu "drgnąć" :lol: -oby tak dalej :)
No, a im krótszy tym lepszy.. :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

la27 pisze:
stokrotka pisze:Czytam i czytam -coś w tym jest, "numerki" :lol: się "posuwają" :lol: potem "stoją" :lol: by w końcu "drgnąć" :lol: -oby tak dalej :)
No, a im krótszy tym lepszy.. :mrgreen: :lol: :lol: :lol:
:lol: :lol: :lol: ciekawe czy inni też tak myślą :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 10 mar 2014 20:44
Oddział NFZ: Śląski
Staż sanatoryjny: 5
Podziękował: 47 razy
Podziękowano: 51 razy

Post autor: ewasz »

stokrotka pisze:6basia6 -mnie odesłano po 11 miesiącach od powrotu, na kolejny miesiąc oczekiwania by móc złożyć drugi wniosek.Masakra -ale tak było.U nas nie można wcześniej wysłać wniosku jak dopiero po 12 miesiącach od powrotu.Za trzy tygodnie złożę ten wniosek a potem 26 miesięcy oczekiwania --tak teraz mają wszyscy ze śląskiego.
No to mnie zaskoczyłaś :roll: Wróciłam z sanatorium 5 sierpnia 2011 a 12 kwietnia 2012 składałam ponowny wniosek (8 m-cy) i mi go nie odrzucono. Widać pozmieniało się.
Fakt u nas się czeka 26 miesięcy - wyjeżdżam 21.06 do Lądka.
Pozdrawiam Ewa :kwiat:
stokrotka
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

ewasz ! osobiście dzwoniłam z zapytaniem czy już mogę wysłać wniosek .W odpowiedzi usłyszałam że dopiero jak minie 12 miesięcy od poprzedniego powrotu.Bo inaczej odeślą.
Awatar użytkownika
seti36
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 28 lip 2009 18:09
Staż sanatoryjny: 8
Podziękował: 2 razy
Podziękowano: 3 razy

Post autor: seti36 »

Witam :D
Do ewasz no to miałaś wielkie szczęście albo przeoczyli się lub wszystko się po zmieniało od 2012 roku w NFZ-cie .Ja byłem w Lipcu 2012 w Lądku Zdroju składałem nowy wniosek w maju 2013 to tak samo mnie odesłano jak koleżankę stokrotka i dopiero w sierpniu składałem ponownie wniosek. W wrześniu przysłano że się zakwalifikowałem i dali mi numerek 97-coś tam i czas oczekiwania 26 mc.Za zdroszczę :( tego wyjazdu do Lądka Zdroju chciało by się tam znowu powrócić :D i spotkać starą paczkę znajomych :D .Ale cóż trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać grzecznie na swoja kolej :) .
forumowicz

Post autor: forumowicz »

ewasz gratuluję przydziału :kwiat: Wracając do terminu jaki musi upłynąć od ostatniego pobytu w sanatorium, to sugeruję się tym co powiedziała mi lekarz rodzinna, a nawet potwierdziła to pismem z NFZ. Spróbuję szczęścia po to tylko, żeby czas odliczać razem z Wami :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

stokrotka pisze:ewasz ! osobiście dzwoniłam z zapytaniem czy już mogę wysłać wniosek .W odpowiedzi usłyszałam że dopiero jak minie 12 miesięcy od poprzedniego powrotu.Bo inaczej odeślą.
No to stokrotko :kwiat: znaczy, że się pozmieniało w naszym śląskim NFZ-cie niestety. Widać nie dość tego, że czekamy 26 miesięcy to jeszcze musimy mieć roczną przerwę w składaniu następnego wniosku. I gdzie jest ta sprawiedliwość społeczna biorąc pod uwagę wszystkie 16 NFZ-tów? Jakoś jej nie widzę.
Pozdrawiam :kwiat:
Awatar użytkownika
ewasz
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

6basia6 pisze:ewasz gratuluję przydziału :kwiat: Wracając do terminu jaki musi upłynąć od ostatniego pobytu w sanatorium, to sugeruję się tym co powiedziała mi lekarz rodzinna, a nawet potwierdziła to pismem z NFZ. Spróbuję szczęścia po to tylko, żeby czas odliczać razem z Wami :lol: :lol: :lol:
:lol: Basiu dzięki :kwiat:
No widzisz wszystko stoi do góry nogami. Najwięcej my wpłacamy do NFZ a najdłużej musimy czekać. Rachunek coś mi się nie zgadza :lol: :lol:
Pozdrawiam cieplutko :kwiat:
Zablokowany