Sanatorium z ZUS
Re: Sanatorium z ZUS
-
cekaj
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 18 gru 2013 17:06
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 3
Tak sie zastanawiam jaki zapis jest lepszy dla mnie jako pacjenta? Pozytywny tzn ze kuracja przyniosła efekt, czy negatywny.Osobiscie wydaje mi się ze ten pierwszy bo starając sie o następne skierowanie zawsze mozna powiedzieć że kuracja daje efekty.sztani pisze:To co dostaniesz do ręki w sanatorium trafia również do ZUS. Z mojego doswiadczenia wiem ,że to co Ci napiszą ma B. duże znaczenie dla orzecznika na komisji w ZUS
- ededi12
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 cze 2012 22:16
- Oddział NFZ: Śląski
eluunia pisze:...Ja też uważam że taka liczba zabiegów jest wystarczająca ..czasem można przedobrzyć ..i sobie zaszkodzić
Dokładnie eluunia można przedobrzyć.Jak byłam w Polańczyku w 2012 to chłopak dokupił sobie zabieg coś z gorsetem na szyi i ciężarkami bez konsultacji z lekarzem
- ededi12
- Super Kuracjusz

- Na forum od: 20 cze 2012 22:16
cekaj pisze:Tak się zastanawiam jaki zapis jest lepszy dla mnie jako pacjenta? Pozytywny tzn ze kuracja przyniosła efekt, czy negatywny.Osobiście wydaje mi się ze ten pierwszy bo starając się o następne skierowanie zawsze można powiedzieć że kuracja daje efekty.sztani pisze:To co dostaniesz do ręki w sanatorium trafia również do ZUS. Z mojego doświadczenia wiem ,że to co Ci napiszą ma B. duże znaczenie dla orzecznika na komisji w ZUS
Witam
-
elizabeth
- Kuracjusz

- Na forum od: 23 mar 2014 18:36
- Oddział NFZ: Mazowiecki
- Staż sanatoryjny: 1
Jestem z Warszawy. Mam zamiar złożyć wniosek na rehabilitację. Nigdy jeszcze z tego nie korzystałam. Jak tutaj wygląda sprawa przydziału, czasu oczekiwania.
Ponieważ jestem osobą pracującą jak wygląda sprawa z wystawieniem zwolnienia lekarskiego. Czy lekarz kierujący/wystawiający wniosek czy na miejscu w sanatorium?
- jacky6
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 05 mar 2014 14:39
- Staż sanatoryjny: 8
- Podziękował: 34 razy
- Podziękowano: 36 razy
Sanatorium z ZUS
mam pytanie ...inka0708 pisze:
Jeśli chodzi o lubelski ZUS to z mojego doświadczenia wynika,że od czasu złożenia wniosku na komisję czeka się miesiąc.
Przydział jest po dwóch miesiącach od komisji.
Wniosek złożyłam w styczniu komisja była w lutym sanatorium w kwietniu ,drugi raz wniosek złożony w lutym,komisja w marcu sanatorium w maju Pozdrawiam.
czy realizacja obydwu wniosków w tym samym roku ?
pozdro-wie(nia) jeździmy do sanatorium...
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59