Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Forum Nasze Sanatorium. Opinie o sanatoriach. Forum o sanatoriach. Forum kuracjuszy.
Forum kuracjuszy, wyraź opinie o sanatoriach, poznaj opinie innych kuracjuszy nawiąż znajomość. Planujesz wyjazd do sanatorium, wysyłasz tam dziecko? Sprawdź informacje na temat swojego uzdrowiska. Porozmawiaj na tematy związane z leczeniem w sanatorium.
Och ten przyjaciel, ten przyjaciel. Każdy ma swój wymarzony typ przyjaciela, tak dużo o nich piszą w internecie. Gdzie nie zajrzę to "przyjaciel to ktoś kto nie zawiedzie w potrzebie"... itd, itp, a prawda jest taka, że marzenia to jedno a rzeczywistość to drugie.
Ja nie wiem co to przyjaciel. Może za krótko żyję, może jeszcze się dowiem kto to taki, a może mam zbyt duże wymagania co do przyjaciela?
Rachel ja myślę , że chcąc mieć przyjaciela - przyjaciółkę trzeba chcieć i potrafić być przyjacielem - wydaje mi się , że to jest podstawa - takie jest moje doświadczenie , inaczej nie potrafię wytłumaczyć niby tak prostego zagadnienia , a jednocześnie mocno skomplikowanego
Tak na przyjaźń pracuje się latami ......Niekiedy ze znajomościami jest tak jak z marudnym klientem w sklepie..Tygodniami przychodzi ogląda ...maca ...szuka wad ...zalet ..zastanawia się ...i kiedy już jest zdecydowany go kupić ...to towaru już nie ma ...a ja wiem jeżeli ktoś chce być w naszym życiu to będzie ...on znajdzie sposób i drogę ...reszta to tylko wymówki ...kiedyś nawet mówiłam ...o jak się cieszę że Cię słyszę ....teraz po takim przyjacielu nie płaczę ...życie ich werifikuje trochę to przykre ale prawdziwe
Przyjaźń jest najdelikatniejszym kwiatem, który rozwija się z wzajemnych kontaktów międzyludzkich. Jeżeli nie dbamy o niego cierpliwie i niestrudzenie, więdnie i usycha, zanim otworzy wszystkie swoje pączki.
Zenta Maurina Raudive
Anusia ...ale czasem dbasz i kwiat sam odpada ... czasem zostają tylko piękne liście ...jak wspomnienia ...życzę Ci dużo kwiatów ..a tak po prawdzie to lepiej jeden a piękny ...miłego dnia ...chyba brak mi słońca
eluunia pisze:Anusia ...ale czasem dbasz i kwiat sam odpada ... czasem zostają tylko piękne liście ...jak wspomnienia ...życzę Ci dużo kwiatów ..a tak po prawdzie to lepiej jeden a piękny ...miłego dnia ...chyba brak mi słońca
Uważam, że na przyjaźń wcale nie trzeba pracować latami. Z prawdziwą przyjaźnią jest podobnie jak z miłością od pierwszego wejrzenia. Czasem przyjaźnimy się z kimś latami i wydaje nam się, że to jest odpowiednia osoba, której możemy powierzyć swoje tajemnice. Tymczasem pojawia się ktoś kogo znamy zaledwie chwilę i ta właśnie osoba okazuje się być prawdziwym przyjacielem, to ją odbieramy tak jakbyśmy znali ją od wielu, wielu lat. Coby tu nie pisać o przyjaźni, nawet najpiękniej, najprawdziwiej to i tak nie ma recepty na prawdziwą przyjaźń (zresztą jak na wiele innych...)