Przyjaciel.....

Tu można inicjować tematy niemieszczące się w zakresie innych kategorii.
Awatar użytkownika
Iron
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 24 lis 2013 20:56
Staż sanatoryjny: 4

Re: Przyjaciel.....

Post autor: Iron »

Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Post autor: Rachel »

Och ten przyjaciel, ten przyjaciel. Każdy ma swój wymarzony typ przyjaciela, tak dużo o nich piszą w internecie. Gdzie nie zajrzę to "przyjaciel to ktoś kto nie zawiedzie w potrzebie"... itd, itp, a prawda jest taka, że marzenia to jedno a rzeczywistość to drugie.
Ja nie wiem co to przyjaciel. Może za krótko żyję, może jeszcze się dowiem kto to taki, a może mam zbyt duże wymagania co do przyjaciela? :)
Awatar użytkownika
margot
W naszej pamięci
W naszej pamięci
Na forum od: 26 lip 2010 13:17
Oddział NFZ: Lubelski
Staż sanatoryjny: 6

Post autor: margot »

Rachel ja myślę , że chcąc mieć przyjaciela - przyjaciółkę trzeba chcieć i potrafić być przyjacielem - wydaje mi się , że to jest podstawa - takie jest moje doświadczenie , inaczej nie potrafię wytłumaczyć niby tak prostego zagadnienia , a jednocześnie mocno skomplikowanego :serce:
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Tak na przyjaźń pracuje się latami ......Niekiedy ze znajomościami jest tak jak z marudnym klientem w sklepie..Tygodniami przychodzi ogląda ...maca ...szuka wad ...zalet ..zastanawia się ...i kiedy już jest zdecydowany go kupić ...to towaru już nie ma ;) ...a ja wiem jeżeli ktoś chce być w naszym życiu to będzie ...on znajdzie sposób i drogę ...reszta to tylko wymówki ...kiedyś nawet mówiłam ...o jak się cieszę że Cię słyszę ....teraz po takim przyjacielu nie płaczę ...życie ich werifikuje trochę to przykre ale prawdziwe :(
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04

Post autor: anusia153 »

Przy­jaźń jest naj­de­likat­niej­szym kwiatem, który roz­wi­ja się z wza­jem­nych kon­taktów między­ludzkich. Jeżeli nie dba­my o niego cier­pli­wie i nies­trudze­nie, więdnie i usycha, za­nim ot­worzy wszys­tkie swo­je pączki.
Zenta Maurina Raudive

[ obrazek zewnętrzny ]
Awatar użytkownika
eluunia
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 23 lut 2013 16:44

Post autor: eluunia »

Anusia ...ale czasem dbasz i kwiat sam odpada ... ;) czasem zostają tylko piękne liście ...jak wspomnienia ...życzę Ci dużo kwiatów ..a tak po prawdzie to lepiej jeden a piękny ...miłego dnia ...chyba brak mi słońca ;)
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Znalezienie jednego prawdziwego przyjaciela jest szczęściem, a utrzymanie tej przyjaźni błogosławieństwem… :D :kwiat: :kwiat:
Awatar użytkownika
anusia153
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 08 gru 2013 08:04

Post autor: anusia153 »

eluunia pisze:Anusia ...ale czasem dbasz i kwiat sam odpada ... ;) czasem zostają tylko piękne liście ...jak wspomnienia ...życzę Ci dużo kwiatów ..a tak po prawdzie to lepiej jeden a piękny ...miłego dnia ...chyba brak mi słońca ;)
Eluni pięknie to ujęłaś :serce: Miłego dnia :kwiat:
Awatar użytkownika
Natusia
Pomocny Kuracjusz
Pomocny Kuracjusz
Na forum od: 11 paź 2013 12:32
Oddział NFZ: Śląski

Post autor: Natusia »

Przyjaciele...
Przyjaciele...
images (3).jpg (12.67 KiB) Przejrzano 189 razy
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki

Post autor: Rachel »

Uważam, że na przyjaźń wcale nie trzeba pracować latami. Z prawdziwą przyjaźnią jest podobnie jak z miłością od pierwszego wejrzenia. Czasem przyjaźnimy się z kimś latami i wydaje nam się, że to jest odpowiednia osoba, której możemy powierzyć swoje tajemnice. Tymczasem pojawia się ktoś kogo znamy zaledwie chwilę i ta właśnie osoba okazuje się być prawdziwym przyjacielem, to ją odbieramy tak jakbyśmy znali ją od wielu, wielu lat. Coby tu nie pisać o przyjaźni, nawet najpiękniej, najprawdziwiej to i tak nie ma recepty na prawdziwą przyjaźń (zresztą jak na wiele innych...)
ODPOWIEDZ