Bolące ręce

Tu można porozmawiać o swoich schorzeniach i być może uzyskać porady innych użytkowników forum nasze sanatorium.
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum
Na forum od: 05 kwie 2013 19:16
Oddział NFZ: Mazowiecki
Staż sanatoryjny: 2

Re: Bolące ręce

Post autor: Rachel »

Dużo dobrego słyszałam o prof. Chmielewskim
forumowicz

Post autor: forumowicz »

Witam jak sie ma krioterapia do nadcisnienia tetniczego? Pytam w kontekście bolącego odcinka ręki poniewaz podejrzewam iz lekarz w santaorium taki zabieg mi zleci......leki nie pomagają us :(
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz
Na forum od: 10 lut 2013 07:07
Staż sanatoryjny: 8
Podziękowano: 1 raz

Post autor: ewiko »

Będąc w sanatorium korzystałam z kriokomory. Przed każdym zabiegiem miałam mierzone ciśnienie. Widocznie przy wysokim ciśnieniu kriokomora jest niewskazana. Ale być może w Twoim przypadku Kruszynko wystarczy krio miejscowe. Pozdrawiam.
forumowicz

ewiko pisze:Będąc w sanatorium korzystałam z kriokomory. Przed każdym zabiegiem miałam mierzone ciśnienie. Widocznie przy wysokim ciśnieniu kriokomora jest niewskazana. Ale być może w Twoim przypadku Kruszynko wystarczy krio miejscowe. Pozdrawiam.
Tak Ewiko tak myslę ponieważ boli mnie górny odcinek do łokcia ups mam teraz zastrzyki :lol: :(
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Kruszynko, a czy przypadkiem u Ciebie nie występuje tzw. łokieć tenisisty ? Miałam ten sam problem który zakończył się operacją. Pozdrawiam i zdrówka życzę.
forumowicz

Ewiko coooooooo? o rany .Wiesz to był na początku ból kregów szyjnych ,barku i reki do łokcia teraz tylko pozostał ból reki do łokcia.Też koleżanko tak miałaś?
Dziękuję bardzo i też pozdrawiam. :kwiat: :)
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Kruszynko, ja mam to samo. Na początku bóle kręgów szyjnych aż do głowy i głowa także. Z ręką zaczęło się tak jakby niewinnie. Odkąd pamiętam nie wystrzegałam się żadnych prac w domu a także w ogrodzie. Co jak co ale moje ręce ogromne ciężkie prace w ogrodzie wykonywały, ale w domu też sporo było pracy zwłaszcza prasowania gdy dzieci były małe. Od roku czasu zauważyłam, że gdy uzbieram troszkę rzeczy do prasowania i gdy stanę jednego dnia przy desce, tak nap. na godzinę a czasem i dłużej to potem w nocy umieram z bólu ręki prawej, właśnie ten odcinek który Ty Kruszynko podajesz. Boli cały mięsień od barku do łokcia. Ból ogranicza ruchy, nie mogę się ubrać (oczywiście ubieram się ale z bólem). Czy rezonans "szyjnego", który zrobię we wtorek może cokolwiek wykazać? Czy tylko tak jak neurolog mówi, tylko USG ręki prawej?
ewiko
Super Kuracjusz
Super Kuracjusz

Moje Kochane. Moja dolegliwość nie miała nic wspólnego z kręgosłupem.Ból prawej ręki był tak ogromny że ani ubrać się, ani przekręcić klucza w zamku nie mogłam. W moim przypadku dolegliwość wykazało USG. Najpierw były prochy, potem blokada a jak i to nie odniosło skutku ..... operacja. Od tamtej pory mam spokój chyba że za dużo stukam w klawiaturę. Wtedy dolegliwość delikatnie o sobie przypomina. Tak jak wcześniej pisałam u mnie wystąpił tzw. ŁOKIEĆ TENISISTY. Pozdrawiam, pięknego dnia życzę :kwiat:
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Ewiko, czy to oznacza, że ta dolegliwość nie ma nic wspólnego z kręgosłupem szyjnym? Mimo iż to ręka to jednak nie kręgosłup za ten ból odpowiada? To by oznaczało, iż USG powinnam jednak wykonać, a skoro terminy są bardzo odległe to prywatnie powinnam udać się na badanie. Oczywiście tak zrobię i to niebawem wszak oczekuję na komisję w związku ze złożonym przeze mnie wnioskiem o świadczenie rehabilitacyjne m.in. z powodu także tej ręki
Rachel
Przyjaciel forum
Przyjaciel forum

Poczytałam o chorobie zwanej łokciem tenisisty i wydaje mi się, że to nie jest to co mi dolega. Mój ból aż do łokcia nie dosięga. On jest umiejscowiony w szczycie barkowym i rozciąga się wzdłuż mięśnia tylnego w okolice łokcia ale samego łokcia nie dotyczy. Ten mięsień jest tak bolesny, że nie można ręki do góry podnieść, nie można wyciągnąć rąk przed siebie a co najgorsze ogranicza ruchy na tyle, że trudno jest się ubrać o innych czynnościach typu uniesienie kubka z herbatą nie wspominając. Najtrudniej jest wytrzymać noc, bo właśnie wówczas ból się bardzo nasila. Zdawać by się mogło, że właśnie wtedy gdy odpoczywamy ból powinien ustąpić ale to wtedy ten ból ręki uniemożliwia odpoczynek nocny. Nie pozostaje więc wtedy nic innego jak dobre ułożenie ręki. Mnie pomaga ucisk na tę rękę czyli leżenie na prawym boku, chociaż to nie jest reguła, bo czasem i to nie pomaga. Gdy boli mnie ta ręka to także wówczas odczuwam najmocniej ból kręgosłupa lędźwiowego. Kiedyś kto ze znajomych powiedział mi, że za ten stan rzeczy odpowiada nie kręgosłup szyjny jak wszystkim się wydaje a właśnie kręgosłup lędźwiowy.
ODPOWIEDZ