Od 17 marca miała być asiammm1asia, obiecała pisać, ale milczy.....
INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie
- violet58
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 14 sty 2012 20:26
- Oddział NFZ: Łódzki
- Staż sanatoryjny: 15
- Podziękował: 1 raz
- Podziękowano: 12 razy
Re: INOWROCŁAW-KUJAWIAK -proszę o opinie
Od 17 marca miała być asiammm1asia, obiecała pisać, ale milczy.....
Kiedy dzwoniłam do Inowrocławia mówili, że jedynek nie ma w ogóle. Na miejsce przyjeżdżam w dniu rozpoczęcia turnusu.
- violet58
- Przyjaciel forum

Trochę danych, o których napisała elizaa już mamy, ale interesuje mnie rozkład dzienny i tygodniowy zabiegów dla ZUS-owców (dni powszednie i soboty), możliwość korzystania z weekendowych przepustek, oferta wycieczek etc. U mnie dopiero co minęła studniówka, a u Ciebie lada moment i final countdown
Marta - recepcjonistki nie sa przyjazne kuracjuszom. Najlepiej prowadzic z nimi rozmowe droga mailową, wtedy będa musialy podawac prawdziwe wiadomosci.
Jedynki dla ZUS w Kujawiaku są /chyba tylko 3/. Zdarza się, że ktos jest sam w pokoju 2-osobowym, ale o tym decyduje przypadek. Przypadek decyduje tez o tym, ze ktoś zostanie zakwaterowany w Solanki Spa. Podczas mojego pobytu zakwaterowano tam osoby, które przyjechały najpózniej i po prostu zabrakło dla nich miejsca w Kujawiaku.
Violet - sa organizowane wycieczki do: Lichenia wyjazd rano o 7. czy 8. godzinie, powrót o 15. Są wycieczki do Gniezna, Torunia, do operetki w Bydgoszczy /wycieczka popołudniowo-wieczorna/, do Kruszwicy /koszt wycieczek od 30-50 zł/. Jest przejażdżka tramwajem odkrytym po Inowrocławiu /15 zl/, jest wycieczka do muzeum w Inowrocławiu /koszt 6 zł - bilet wstępu do muzeum/. Zusowcy mają od 110-150 zabiegów w czasie całego pobytu, w tym grupowe pogadanki np. psychologiczne. Ogólnie Zusowcy są zabiegani - z zabiegu na zabieg
Przepustki można dostać, bo wiem, że niektore osoby wyjeżdżaly na niedziele. Naprawdę proponuję Wam pytać o wszystko mailowo. I każdemu polecam indywidualne kąpiele perełkowe w solance, takiej "brudnej" żółtej wodzie z minerałami /wykonywane w ramach zabiegów z ZUS i NFZ/. Skóra po kilku kąpielach jest aksamitna i gładka jak u niemowlaka
- violet58
- Przyjaciel forum

asiammm1asia pisze:violet58 a czy Ty byłeś w Kujawiaku z ZUS i tam dostałeś jedynkę?? Jeśli tak to proszę podpowiedz... jak mam turnus od 17.03 to kiedy najlepiej dzwonić?
No tak naprawdę to nie wiem kiedy asiammm1asia wyjeżdżaasiammm1asia pisze:chyba jestem uspokojona..
jadę od 17.04
Pozdrawiam..
Dzięki za informację natury ogólnej, na bardziej szczegółowe pytania przyjdzie czas jak odezwą się ZUS-owcy
Eliza powiedz mi o której zjawili się ostatni kuracjusze? Nie chcę przyjeżdżać od rana i czekać w kolejce do lekarza do wieczora bo mam w miarę niedaleko do Inowrocławia i wolę być na ostatni moment. A nuż uda się przydział w lepszym budynku
Cieszę się, że baza zabiegowa jest w porządku.
Co do przepustek to pani z recepcji mówiła, że jako tako jest jedna przepustka w trakcie całego pobytu więc na pewno na święta uciekam do najbliższych. Jeśli będzie możliwość w weekendy wracać do domu to na pewno nie odmówię.