Sanatorium z ZUS
Re: Sanatorium z ZUS
Sztani , tu pozwolisz się z Tobą nie zgodzę. Sanatorium nie jest uzależnione od tego czy jesteś na zasiłku rehabilitacyjnym. Często zdarza się że ZUS wysyła ludzi normalnie pracujących , którzy złożyli wniosek gdy ich choroba się do tego kwalifikuje. To jest sanatorium z prewencji rentowej i ZUSowi zwyczajnie lepiej się opłaci wysłać nas na wyjazd niż płacić rentę czy zwolnienie. Nie wiem ile ZUS płaci za wyjazd, pewnie więcej niż NFZ bo więcej zabiegów. Za mój pobyt NFZ zapłacił ok 1700 zł nawet jeśli doliczymy dodatkowe zabiegi i dni to i tak taniej będzie niż płacić za pół roku zwolnienia , roku zasiłku rehabilitacyjnego, renty.
- sztani
- Przyjaciel forum

- Na forum od: 28 gru 2012 09:59
- Oddział NFZ: Pomorski
- Staż sanatoryjny: 12
- Podziękował: 2 razy
- Podziękowano: 7 razy
Re: Sanatorium z ZUS
chodzi mi o stronę formalną czemu takiego wniosku nie zlożono wczesniej ,lekarz orzecznik mógł sam dac a nie dał. .jezeli koniec zwolnienia to ta osoba na czym pojedzie chyba na urlopie a czytam ,ze moze byc zwolniona więc jak to jest. Mysle ,ze moj tok jest poprawny. Nie ma zwolnienia jestes zdrowy . kropka .niech zrobi tak jak ja myslę .Zus tez nie rozdaje na lewo i prawo sanatorium